coki
:(){ :|:& };:
Не е ново, каде си прочитал дека се царинат?Фала на одговор.
Нешто ново е да не се царинат PC компоненти или?
Бидејќи неколку пати прочитав дека се царинат.
Не е ново, каде си прочитал дека се царинат?Фала на одговор.
Оу нема шанси да ми текне, овие два дена се убив од читање уше златна книга не ја поминав за да откријам колку се плаќја царина и ддв .Не е ново, каде си прочитал дека се царинат?
Фала на одговор.
Оу нема шанси да ми текне, овие два дена се убив од читање уше златна книга не ја поминав за да откријам колку се плаќја царина и ддв .
Ако е само 5% ддв + 2100ден Fedex лежарина/давачки одлично ќе е, ако не ме заебат и не израчунаат погрешно.
Бидејќи спомна сума на 800 евра, ќе имаш и шпедициски трошоци, не знам сигурно дали е покриено тоа во тие 2100 денари што ги спомна ти.Оу нема шанси да ми текне, овие два дена се убив од читање уше златна книга не ја поминав за да откријам колку се плаќја царина и ддв .
Ако е само 5% ддв + 2100ден Fedex лежарина/давачки одлично ќе е, ако не ме заебат и не израчунаат погрешно.
Се јавив на Fedex, и така ми рекоа 2100ден +ддв/царина.Бидејќи спомна сума на 800 евра, ќе имаш и шпедициски трошоци, не знам сигурно дали е покриено тоа во тие 2100 денари што ги спомна ти.
Зависи колку брзо можеш да го возишЗдраво сакам да купам половен велосипед од Србија и ке мора да одам да го подигнам лично. Ме интересира дали некој има искуство на царина дали ќе мора да платам царина или има начин да се избегне ?
Кога сме кај велосипеди знаете од прилика колку би ме чинело царина и ддв ако ја порачам вилушкава за велосипед гледам убава цена има 75 евра плус 25 евра испорака
Погледнете го атачментот 145922
Ги нема овде, плус и убава цена е, грубо рачунам 18% ддв плус 10% царина и ако стигне со ДХЛ уште 1600. Освен ако не грешам со пресметките, затоа и прашувамНарачај па ти, еднаш се живее. Колку е тука ако ја има?