Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Царинење заменски продукт под гаранција (меморија)

Cornel

Intern
24 октомври 2007
55
4
Здраво,

дали некој може да даде инфо (сподели искуство; совет) околу постапката на царина за заменски продукт под гаранција. Се работи за меморија од Corsair за која производителот потврди RMA, но ми испрати известување за произнесување околу плаќање на такса за царинење. Во продолжение е известувањето:

„Please noted that your replacement is still not ship, as we're still waiting for your response about custom duty fee.

" Our shipping team informed that there is custom duty occurred when we arrange the shipment for you. We are not able to pay for the custom duty directly per local regulation.
We will need you to pay for the custom duty in advance when the replacement arrive and keep the receipt for it.
Please provide us the receipt after the custom duty paid and we will arrange the custom duty payment refund for you.
Please feel free to confirm back to us if you are aware of it and we will inform our shipping team to ship out the replacement "

Благодарам

GreenVlach

Gaining Experience
11 мај 2020
149
90
Скопје
Ако си од Скопје тркни до Царинска Испостава 1010 (Фершпед) во Автокоманда позади полигонот и види прашај ќе ти кажат што како, ако не си од Скопје најубаво одиси до било која шпедиција распрашај си се ќе ти кажат.

Како што знам јас за пратки до 90 евра се плаќа само 18% ддв над 90евра е 15% царина па после на тоа 18% ддв плус се плаќа, е сега зависи од како ќе ја пишат пратката дека е, подарок, облека, електронски дел и сл. Затоа најубаво да си одиш и да си прашаш дирекно.

Cornel

Intern
24 октомври 2007
55
4
Ако си од Скопје тркни до Царинска Испостава 1010 (Фершпед) во Автокоманда позади полигонот и види прашај ќе ти кажат што како, ако не си од Скопје најубаво одиси до било која шпедиција распрашај си се ќе ти кажат.

Како што знам јас за пратки до 90 евра се плаќа само 18% ддв над 90евра е 15% царина па после на тоа 18% ддв плус се плаќа, е сега зависи од како ќе ја пишат пратката дека е, подарок, облека, електронски дел и сл. Затоа најубаво да си одиш и да си прашаш дирекно.
Се работи за продукт за кој претходно е платена царина, вратен поради дефект и фирмата не може да ми испрати замена поради потреба од царинење. Мислев дека пратки со продукти кои се заменски под гаранција не подлежат на повторно царинење, затоа побарав некој да сподели искуство. Фала ти, ќе ги контактирам во испостава.

GreenVlach

Gaining Experience
11 мај 2020
149
90
Скопје
работи за продукт за кој претходно е платена царина, вратен поради дефект и фирмата не може да ми испрати замена поради потреба од царинење. Мислев дека пратки со продукти кои се заменски под гаранција не подлежат на повторно царинење, затоа побарав некој да сподели искуство. Фала ти, ќе ги контактирам во испостава.
Малце се хаос тие таму и може да те откачат по брза постапка. Цариснска испостава се лево кога ќе влезеш во зградата а десно е Фершпед шпедицијата влези и таму прашај сигурно ќе бидат по услужливи. Баш дај update што ќе направиш

• Ми се допаѓа
Реакции: thrw

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.146
Мислења
990.973
Членови
36.259
Најнов член