zavisi so sto simnuvas, probaj so IDM - internet download manager, ja cica maksimalno celata konekcija i probaj da simnes od nekoj server sto ima jaka konekcija.
Нема да те коментирам ни јас, ни другар ти Ретардињо.
Оваа брзина немора да значи дека е онаа која што ја дава твојот ISP. Постојат начини да се зголеми истата многу повеќе, знам дека повеќето од вас нема да ми веруваат. Но и понатаму тврдам дека 10000kb/s се ништо, и дека преку модифицирање на модемот може дури 10 пати поголема брзина да се постигне.
e pa Gospodine Retardinjo za malku ke ti poveruvav i jas. za da kazes deka 10000kb/s se nisto treba da imas mnogu pogolema brzina od taa. kolku sto znam jas za taa brzina moze da sonuvaat korisnicite od cela Makedonija uste nekoe vreme. ti sigurno imas 15000kb/s ili poveke stom za tebe 10000kb/s se nisto. ama se somnevam deka tvojata brzina edvaj prefrluva 1000kb/s.taka da prestani so toa deka 10Mb/s e nisto. i toa kako e nesto. toa bar mozeme da go kazeme nie sto sme mnogu blisku do taa brzina. no ti izgleda seuste si daleku od toa i zatoa vrska nemas kolku e 10Mb/s. i za kakov modem zboris be brat, nema modem kaj nas be, samo mrezna kartica i furaj so fantasticna brzina. modemite se istorija kaj nas.![]()
Зборувам за тоа дека го имам знаењето и можноста да направам брзина 10 пати поголема од твојата. Не го правам тоа затоа што најверојатно ќе добијам затворска казна, а уште поверојатно дека ќе ме фатат со оглед на тоа што ќе ја паднам мрежата на мојот провајдер.
Тоа што тебе тато ти платил 10mb не значи ама баш ништо, што сакаш да кажеш дека немаме ние пари да си платиме за интернет ?
Не те вреѓам, незнам што сфати како навредливо во мојот пост. Сите чувме дека имате одличен ISP во Ресен, сеа ќе не оставиш на мира ?
Контрадикторен си. Ако немаше резон, тогаш не требаше ни ти да правиш 10 поста колку што вкупно имаш за интернетот во Ресен нели ? Впрочем има уште неколку членови на форумов што забележав дека коментираат околу тоа.