Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Cable internet- 4096kbit/s

Статус
Затворена за нови мислења.

t-sar

Intern
12 септември 2007
30
0
Me interesira dali nekoj od vas koristi internet od "Telekabel"-Skopje ili
"Mobi"-Bitola i postignal brzina od 4096 kbit/s. Jas ne.

M

Mr.Alien

Гостин
560 * 8 = 4480 kbit/s
4480>4096
Богами, ти си ја надминал максималната брзина.
Но нека не те чуди ако понекогаш не можеш да ја постигнеш максималната. Таа само означува колку максимум може да се оствари при идеални услови (за ова веќе е дискутирано на форумов).

dani_janev

Intern
19 април 2007
280
7
imam i kabelski od telekabel...ama 4Mbit/s nemam postignato...najvise dokaj 3.6Mbit/s...ali ok si e ne se zalam...pobitno mi e da e stabilen...

Bpotter

Intern
16 октомври 2007
16
0
Dali bi mozel nekoj da mi kaze dali modemite sto cabletel gi nudat (SB5101E) se kompatibilno so Windows vista, zasto koga go testirav kompjuterot so programceto od microsoft, mi kaza deka ne e podrzan od Vista.

Nekoj so vista a da koristi cabletel internet???

bons

Gaining Experience
9 април 2007
242
67
Ако го штекаш преку мрежа не ти требаат драјвери..а ако го приклучуваш преку USB ќе си ги симнеш Vista драјверите од официјалната страна на Motorola.
поздрав.

Bpotter

Intern
16 октомври 2007
16
0
dali bi mozel da mi kazes kako da go povrzam preku ethernet zaso koga probav, vika deka se e na mesto ama nema konekcija.
fala

Moscow_BoY

Intern
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
Нема да те коментирам ни јас, ни другар ти Ретардињо.

Оваа брзина немора да значи дека е онаа која што ја дава твојот ISP. Постојат начини да се зголеми истата многу повеќе, знам дека повеќето од вас нема да ми веруваат. Но и понатаму тврдам дека 10000kb/s се ништо, и дека преку модифицирање на модемот може дури 10 пати поголема брзина да се постигне.

amor

Баниран/a
3 ноември 2007
12
0
Нема да те коментирам ни јас, ни другар ти Ретардињо.

Оваа брзина немора да значи дека е онаа која што ја дава твојот ISP. Постојат начини да се зголеми истата многу повеќе, знам дека повеќето од вас нема да ми веруваат. Но и понатаму тврдам дека 10000kb/s се ништо, и дека преку модифицирање на модемот може дури 10 пати поголема брзина да се постигне.

e pa Gospodine Retardinjo za malku ke ti poveruvav i jas. za da kazes deka 10000kb/s se nisto treba da imas mnogu pogolema brzina od taa. kolku sto znam jas za taa brzina moze da sonuvaat korisnicite od cela Makedonija uste nekoe vreme. ti sigurno imas 15000kb/s ili poveke stom za tebe 10000kb/s se nisto. ama se somnevam deka tvojata brzina edvaj prefrluva 1000kb/s.taka da prestani so toa deka 10Mb/s e nisto. i toa kako e nesto. toa bar mozeme da go kazeme nie sto sme mnogu blisku do taa brzina. no ti izgleda seuste si daleku od toa i zatoa vrska nemas kolku e 10Mb/s. i za kakov modem zboris be brat, nema modem kaj nas be, samo mrezna kartica i furaj so fantasticna brzina. modemite se istorija kaj nas. :)

bons

Gaining Experience
9 април 2007
242
67
Абе ок е да се палиш на мотори на брзи коли, на roller coaster...знаеш се крева адреналинот...ама на БРЗ ИНТЕРНЕТ е до сеа не сум го слушнал ова....се палиш на бројќи кои твоето тело не може ни да ги осети..се е само на екран...има чудни луѓе...

boss

Баниран/a
9 ноември 2007
5
0
brzi motori ?

a be ok e ako ti se palis na motori i rollercoaster-i, brzi koli itn. ok e ako nekoj se pali na brz internet. pa so tie motori i koli mozes glavata da ja skrsis nekoj den i ete sto moze da oseti tvoeto telo kako sto velis ti, a so surfanje na internet se somnevam deka nekoj moze da zagine. zaso voopsto go komentiras toa? sekoj si ima pravo da se pali na raboti sto gi saka. taka da ti uzivaj si so brzite motori i koli a amor neka si uziva so brziot internet. mislam helooooo kuliraj malku i ne se zamaraj bespotrebno. pozdrav

Moscow_BoY

Intern
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
e pa Gospodine Retardinjo za malku ke ti poveruvav i jas. za da kazes deka 10000kb/s se nisto treba da imas mnogu pogolema brzina od taa. kolku sto znam jas za taa brzina moze da sonuvaat korisnicite od cela Makedonija uste nekoe vreme. ti sigurno imas 15000kb/s ili poveke stom za tebe 10000kb/s se nisto. ama se somnevam deka tvojata brzina edvaj prefrluva 1000kb/s.taka da prestani so toa deka 10Mb/s e nisto. i toa kako e nesto. toa bar mozeme da go kazeme nie sto sme mnogu blisku do taa brzina. no ti izgleda seuste si daleku od toa i zatoa vrska nemas kolku e 10Mb/s. i za kakov modem zboris be brat, nema modem kaj nas be, samo mrezna kartica i furaj so fantasticna brzina. modemite se istorija kaj nas. :)

Зборувам за тоа дека го имам знаењето и можноста да направам брзина 10 пати поголема од твојата. Не го правам тоа затоа што најверојатно ќе добијам затворска казна, а уште поверојатно дека ќе ме фатат со оглед на тоа што ќе ја паднам мрежата на мојот провајдер.
Тоа што тебе тато ти платил 10mb не значи ама баш ништо, што сакаш да кажеш дека немаме ние пари да си платиме за интернет ?

amor

Баниран/a
3 ноември 2007
12
0
Зборувам за тоа дека го имам знаењето и можноста да направам брзина 10 пати поголема од твојата. Не го правам тоа затоа што најверојатно ќе добијам затворска казна, а уште поверојатно дека ќе ме фатат со оглед на тоа што ќе ја паднам мрежата на мојот провајдер.
Тоа што тебе тато ти платил 10mb не значи ама баш ништо, што сакаш да кажеш дека немаме ние пари да си платиме за интернет ?

ej poleka be zosto odma se palis i se vragjas. jas ne sum haker kako tebe i nisto nemam potreba da pravam ili modificiram za da ja imam taa brzina. jas samo ja izmeriv brzinata bez da pravam nesto nelegalno kako sto spomnuvas. toa e edno. koj spomna deka nekoj mi platil 10Mb i deka e toa skapo i deka ne moze sekoj da go ima. znaes li kolku plakam jas za mojata brzina sto ja vide pogore? SAMO 550 denari mesecno. Da. da. Nikoj mene ne mi zakupil tolkava brzina tuku jas ja dobivam taa brzina blagodarenie na mojot provajder koj odlicno si ja raboti rabotata so najsovremena oprema (opticki linkovi). taka da ne mislev taka kako sto me razbra ti. razmisli malku. ovoj internet sto go imam jas moze da go imaat site, ama bas site. ne treba tato da mi dade 550 den. site mozat da si dozvolat 550 den, samo za zal ne ziveat site vo Resen.

Moscow_BoY

Intern
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
Не те вреѓам, незнам што сфати како навредливо во мојот пост. Сите чувме дека имате одличен ISP во Ресен, сеа ќе не оставиш на мира ?

amor

Баниран/a
3 ноември 2007
12
0
Не те вреѓам, незнам што сфати како навредливо во мојот пост. Сите чувме дека имате одличен ISP во Ресен, сеа ќе не оставиш на мира ?

a bre Moscow_BoY! jas ne se navrediv voopsto od tvojot post. ti rece deka jas sum sakal da kazam deka nemate pari za internet. jas toa ne go mislev i ti kazav dka sekoj moze da si go dozvoli mojot paket, deka ne e nisto skapo. jas kolku sto go razbrav tvojot post pomisliv deka ti se cuvstvuvas navreden i ti pojasniv deka jas ne sakam da ponizuvam nikogo. kako i da e. batali go muabetov za brzinata i uzivaj si na forumov.

Moscow_BoY

Intern
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
Се извинувам, погрешно сум го прочитал текстот. Инаку ако сакаш информација во Шведска за истите пари се нудат пакети од 100 mb/s.

amor

Баниран/a
3 ноември 2007
12
0
e dobro de, ne sporeduvaj sega vo Makedonija i vo Svedska. Znam ISP sto nudat mnogu popovolni paketi vo USA i Japonija za istite pari ama daleku sme od niv i nema rezon da se sporeduvame so niv. :)

Moscow_BoY

Intern
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
Контрадикторен си. Ако немаше резон, тогаш не требаше ни ти да правиш 10 поста колку што вкупно имаш за интернетот во Ресен нели ? Впрочем има уште неколку членови на форумов што забележав дека коментираат околу тоа.

amor

Баниран/a
3 ноември 2007
12
0
Контрадикторен си. Ако немаше резон, тогаш не требаше ни ти да правиш 10 поста колку што вкупно имаш за интернетот во Ресен нели ? Впрочем има уште неколку членови на форумов што забележав дека коментираат околу тоа.

ama ti izgleda ne go razbiras toa sto e prethodno napisano pa moram postojano da ti pojasnuvam. ajde sega uste ednas ke ti pojasnam. jas dosega komantirav i sporeduvav brzina na internet vo Makedonija vo ramkite na ona sto go imame kako izbor od internet provajderite. Logicno e da se diskutira za toa sto mozeme da go imame i sto e kaj nas tuka. rekov deka nema rezon da sporeduvame internet vo Svedska, USA ili Japonija so internetot vo Makedonija. Daleku sme od standardite na tie drzavi. Aj povtorno procitaj gi prethodnite tekstovi i razmisli pa ke vidis dali sum kontradiktoren ili pak ne mozeme da se razberime. Ajde da razgovarame do utre ako sakas za ISP vo Makedonija, ama da sporeduvame so drzavi koi ste 100 godini pred nas, pak ke povtoram nema rezon. Se nadevam deka konecno me razbiras sto sakam da kazam.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.851
Мислења
1.002.108
Членови
36.638