Foldalot
Gaining Experience
- 19 март 2014
- 105
- 81
Ми се случува ова подолго време, низ неколку години и со различен хардвер (монитор, графичка), па и различен оперативен систем (10, 11), каде имам многу краток black screen кога ќе бидам на login screen или веќе влезен на Desktop околина. Долго време го игнорирав бидејќи не е којзнае што проблем, а плус го препишував на MSI Afterburner, бидејќи горе-доле црниот екран се појавува скоро заедно со пуштањето на профилот на MSI (fan curve што имам наместено) и си помислив дека MSI-то нешто прави тука.
Ама сега се решив да направам re-install на MSI и видов дека кога направив рестарт и без инсталиран MSI црниот екран пак се појавува на помалку од секунда. Некој има искуство со ова и како го решил?
Current setup:
AOC 165Hz на DP (freesync enabled)
RTX 2060 super
Ама како што кажав ова ми се случувало и на друг монитор, на HDMI, па дури мислам и на AMD графичка што ја имав претходно.
Ама сега се решив да направам re-install на MSI и видов дека кога направив рестарт и без инсталиран MSI црниот екран пак се појавува на помалку од секунда. Некој има искуство со ова и како го решил?
Current setup:
AOC 165Hz на DP (freesync enabled)
RTX 2060 super
Ама како што кажав ова ми се случувало и на друг монитор, на HDMI, па дури мислам и на AMD графичка што ја имав претходно.