Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

BIOS - општа дискусија

Паланчански

On your way to fame
18 август 2019
834
740
За да не биде /oftopic mode off :)

Не... Односно, ако фирверот е напишан со таква функционалност на ум - треба да е можно. Јас лично не сум видел таква функционалност, и во тој фирмвер од сликата 100% go немаш тоа. Но сo сегашниве трендови со графички интерфејси, управување со глувче, итн, не би зачудил ако некаде постои и принтскрин.

Поважно е ако има експорт/импорт на сетинзите, тоа постои во некои биоси, а многу имаат можност за профили од сетирањата.

/oftopic mode off :)
Сретнав некогаш на некој компјутер можност за принт скрин. Знам дека обидот беше неуспешен, бараше Fat 32, јас не се потрудив да пробам на УСБ. Колку бил стар компјутерот, не знам (не се сеќавам ни на кој компјутер било тоа), претпоставувам дека сепак е понова генерација.
Сега при рака имам два лаптопа, и двата се со „сиромашни“ биоси, немаат многу опции на располагање. А баш тие како „модерни“ би требало да имаат такви опции.
Прва можност ќе прочепкам на еден со MSI плоча. Можеби е баш тој.

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
4.259
5.837
SK
Јас па блоат не сакам никаде, не па во фирмвер. Побитно ми е основните функции да се направени како што треба, не ни сакам развојниот тим да губи време на многу ретко потребни функционалности. Еднаш ако се деси да затреба ќе се слика фотографија. Импорт/експорт на сетирањата е покорисно, скриншотот треба само за постирање некаде а шансите дека некој ја има истата матична плоча се мали.

Чисто онака, мое мислење. :)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.238
Мислења
1.008.115
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0