Паланчански
On your way to fame
- 18 август 2019
- 834
- 740
За да не биде /oftopic mode off 
Сега при рака имам два лаптопа, и двата се со „сиромашни“ биоси, немаат многу опции на располагање. А баш тие како „модерни“ би требало да имаат такви опции.
Прва можност ќе прочепкам на еден со MSI плоча. Можеби е баш тој.
Сретнав некогаш на некој компјутер можност за принт скрин. Знам дека обидот беше неуспешен, бараше Fat 32, јас не се потрудив да пробам на УСБ. Колку бил стар компјутерот, не знам (не се сеќавам ни на кој компјутер било тоа), претпоставувам дека сепак е понова генерација.Не... Односно, ако фирверот е напишан со таква функционалност на ум - треба да е можно. Јас лично не сум видел таква функционалност, и во тој фирмвер од сликата 100% go немаш тоа. Но сo сегашниве трендови со графички интерфејси, управување со глувче, итн, не би зачудил ако некаде постои и принтскрин.
Поважно е ако има експорт/импорт на сетинзите, тоа постои во некои биоси, а многу имаат можност за профили од сетирањата.
/oftopic mode off
Сега при рака имам два лаптопа, и двата се со „сиромашни“ биоси, немаат многу опции на располагање. А баш тие како „модерни“ би требало да имаат такви опции.
Прва можност ќе прочепкам на еден со MSI плоча. Можеби е баш тој.