1. Здраво и добредојдовте на форумот на IT.mk.

    Доколку сеуште не сте дел од најголемата заедница на ИТ професионалци и ентузијасти во Македонија, можете бесплатно да се - процесот нема да ви одземе повеќе од 2-3 минути, а за полесна регистрација овозможивме и регистрирање со Facebook и Steam.
    Сокриј

Baza povrzana so web

Дискусија во форумот 'Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, Oracle, S' започната од Megatron, 2 Мај 2007.

Статус на темата:
Затворена за нови мислења.
  1. Megatron

    Megatron
    Intern

    146
    4
    18 Април 2007
    aj nekoj ako mozi da mi kazi kako da povrzam edna baza so web(aplikacija) NE MOZAM NIKAKO ME gnjavi mi bara windows sharepoint nekij serveri ova ona me mrdna, i to so serverite kako se prat kako ke je zakacam web stranata na to servero......
    ako znaj nekoj da kazi , blagodaren ke mu bidam
    pozdrav
     
  2. Маша

    Маша
    Gaining Experience

    213
    444
    24 Април 2007
    Женско
    имиња колега, имиња... каква база, во што ти е правена апликацијата, на каков сервер сакаш да ја ставиш и други детали...
     
  3. Dark_Crow

    Dark_Crow
    Intern

    89
    0
    10 Април 2007
  4. Megatron

    Megatron
    Intern

    146
    4
    18 Април 2007
    pa da znev so server i kako se praj nemase da prasvam:)) vaka imas web vo frontpage i sakam da mu dodam/povrzam baza, koga ke kliknam data/insert data mi go bara to sharepoint server, bazata si e sql kod praena vo visual studio 2005... baram objasnuvanje za to serverite i kako odi, so kako se praj ... ako mozi da mi kazite :))
    pozdrav i odnapret fala :)
     
  5. gForce

    gForce
    Intern

    6
    0
    28 Мај 2007
    другар,
    не идат работите ти така како што си ги замислил (frontpage he he) прво треба да читнеш малце на нет имаш све, значи треба да одбереш база имаш еден куп на располагање mySql ти е бесплатна и најзастапена, потоа треба да научиш некој програмски јазик (java, .NET PHP), е после треба да си купиш сервер ида инсталираш база, application server, web server itn или можеш да си купиш хостинг кај што има инсталирано mysql јава или php и тоа е тоа
     
  6. dkonevski

    dkonevski
    Intern

    8
    0
    10 oктомври 2007
    Не ми се верува ееееј., Фронт Пејџ сеуште некој го користи :):) Одма да си оставил тоа и да почнеш нешто хардкор кодање у текст документ или земи научи Visual Studio или Dreamweaver :):)
    Ајде поздрав
     
  7. Megatron

    Megatron
    Intern

    146
    4
    18 Април 2007
    e sega od ko podnauciv asp.net i bazi ova ona mozi nekoj ko jas so bev pred 8 meseci slobodno da prasa za web so bazi
     
  8. secure.boy

    secure.boy
    Intern

    125
    1
    23 Јануари 2008
    ubavo

    sakas nekoja zadaca da resis samo just for fun??
     
  9. vojkan

    vojkan
    Intern

    404
    4
    19 Јуни 2007
    Shto mislish za Webdav?
     
  10. staki

    staki
    Intern

    147
    3
    26 Јуни 2007
    Jas bi sakla da te prasam nesto ako moze :tainstven:
    Dali moze na sql serverot da se vidi ER dijagramot i kako?
    sorry ako e off topic
     
  11. secure.boy

    secure.boy
    Intern

    125
    1
    23 Јануари 2008
    za koja verzija ti treba?
    ako e na 2000 ides na enterprise manager i selektiras db i tamu imas kade se tables;quires;imas tamu diagram
     
  12. staki

    staki
    Intern

    147
    3
    26 Јуни 2007
    za SQL server 2005
     
  13. secure.boy

    secure.boy
    Intern

    125
    1
    23 Јануари 2008
  14. loverboy

    loverboy
    Intern

    147
    11
    6 Февруари 2008
    :)))))

    Front Page :D
    Зар уште се користи?
    најдобро да си инсталираш Apache Server, php и MySQL.
    ова едноставно се прави со инсталација на phpdev
    И сега почни да учиш html или некој друг програмски јазик кој ќе се однесува како клиент (na пример Flash), потоа некој програмски јазик кој ќе биде сервер базиран, php и asp. Јас преферирам php затоа што не е microsoft :))
    Потоа почни си да учиш како се поврзуваат php и MySQL.
    Еве ти една одлична страна за тоа линк
    Со претходно познавање на C, основите на php се добиваат брзо.
    Со среќа со базите!
    Поздрав! :bye1:
     
  15. Megatron

    Megatron
    Intern

    146
    4
    18 Април 2007
    uzivajte decinja se snajdov, ne gledate deka postot e star 1 fodina...a vo 1 god mnogu se uci :))
     
Слични теми
  1. DEXTER

    Baza

    DEXTER, 25 Јуни 2009, Во форумот: C // C++
    Одговори:
    0
    Прегледи:
    783
  2. mendi19
    Одговори:
    1
    Прегледи:
    773
  3. Soldier
    Одговори:
    2
    Прегледи:
    871
  4. genkisi
    Одговори:
    2
    Прегледи:
    2,349
  5. petar999
    Одговори:
    3
    Прегледи:
    991
Вчитување...
Статус на темата:
Затворена за нови мислења.

Сподели

Вчитување...