Барам код во VB za mouse pointer click

reng

Intern
13 август 2007
683
19
Доколку некој знае кодот со кој може самата програма да го однесе поинтерот од mouse до локацијата и да кликне сам. Значи ми треба без јас физички да мрдам и да кликам, со уклучување на програмата само да оди до позиција и да кликне.
Малку е тешко за објаснување се надевам ме разбравте значи програмско мрдање и кликање на маусот.

Ако го знаете во друг јазик може и во друг веројатно е слично. Фала...
 

HijackHacker

Gaining Experience
21 февруари 2008
5,108
297
www.gorjan.info
Еве една моја стара програма, Клик.
Напишана е во ВБ, и може на одреден интервал да праќа лев или десен клик.
screem10.jpg

Неможе да мрда, али со малку код, и тоа ќе може.

Линк:http://cgeny.blog.com.mk/system/files?file=Install Klik.rar
Лозинка (порано така правев :p):
 

reng

Intern
13 август 2007
683
19
Фала за одговорот. Ама не е тоа што ми треба ми треба код за во VB, значи не сакам готова програма само линијата со код за клик и за мрдање на покажувачот од глувчето.
 

reng

Intern
13 август 2007
683
19
Кој вика дека сум програмер, не суди пред да го запознаеш некого. Како мислиш дека се осеќам сега барам помош, а ти глупав ме правиш. Oд кај да знам која е правата комбинација на зборови за google да ми го даде резултатот. Јас барав "VB click code" и сега што да правам кога не бев упорен кога не ми даде ништо оваа комбинација. Го знам VB ама никогаш не сум барал кодови.

Убаво што го даде линкот ама немораше да ме понижуваш јавно. Сега сите што незнаат нешто одма да ги критикуваме зошто незнаат или зошто не ја погодиле добитната комбинација. Па досега на никого на форумов не сум му рекол дека незнае да најде на google, ако требало секогаш сум барал за него, ни на крај памет не ми дошло да критикувам зошто на google не нашол.

Побарав помош зошто не сум барал до сега и зошто неможев да најдев. Да бев професионален програмер сигурно немаше тука да барам помош веќе ќе ги познавав сите страници на интернет.

Знам дека може не сакаше да се изразиш така, ама понекогаш треба да пазиме за чуствата на другите дури и на интернет.:plachko2:
 

HijackHacker

Gaining Experience
21 февруари 2008
5,108
297
www.gorjan.info
Извини ако те навредив, али стварно бев исфрустриран, + една во презентерка за Интернет во школо ме правеше на будала, и ми пукна филмот.

За комбинацијата на зборови, треба да пробуваш разни, бидејќи и јас програмирам, али без нет неможам никако. Кодови на памет не се учат. :)

Нема точно 1 веб страна со сите решенија, затоа секогаш кога ти треба помош, советувај се прво со партнерот Гугл.

Извини уште еднаш. Не се обидував да те понижам или да те направам глупав на никаков начин.
Тоа е проблемот со нас ИТџии. Мислиме дека се што знаеме е просто и тоа како другите тоа не го сваќаат. Стварно лоша навика :ermm:
 

reng

Intern
13 август 2007
683
19
Простено. Баш ме радува што се средија работите обично не се нервирам лесно ама ова ме погоди. Веројатно зошто толку време сум на интернет и барам се и сешто, а ете сега неможев.

Фала за тоа што ми помогна. :bravo:
 

petar.bt

Intern
12 август 2007
731
20
овај код го најдов во темата VB вируси
Код:
Dim h As Integer
Dim v As Integer
Dim Speed As Integer
Dim ScreenWidgth As Integer
Dim ScreenHeight As Integer
Private Type POINTAPI
x As Long
y As Long
End Type
Private Declare Function SetCursorPos Lib "user32" (ByVal x As Long, ByVal y As Long) As Long
Private Declare Function GetCursorPos Lib "user32" (ByRef lpPoint As POINTAPI) As Long

Private Sub Form_Load()
Speed = 10
h = 1
v = 1
ScreenWidgth = Screen.Width Screen.TwipsPerPixelX
ScreenHeight = Screen.Height Screen.TwipsPerPixelY
Me.Visible = False
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
Dim pCursor As POINTAPI
GetCursorPos pCursor
If pCursor.x >= ScreenWidgth - 1 Then h = -1 Else If pCursor.x = 0 Then h = 1
If pCursor.y >= ScreenHeight - 1 Then v = -1 Else If pCursor.y = 0 Then v = 1
pCursor.x = pCursor.x + h * Speed
pCursor.y = pCursor.y + v * Speed
SetCursorPos pCursor.x, pCursor.y
End Sub
со мала промена мислам дека можи да се направи тоа што го бараш
 

Tosi123

Intern
5 ноември 2009
13
0
За кликиранје го употребиш SendMessage API.

Код:
Public   Declare   Function  SendMessage  Lib   "user32"  _
  Alias "SendMessageA" ( ByVal hwnd As Long , _
  ByVal wMsg As Long , ByVal wParam As Long , lParam As Any) As Long
Public Sub SendClick(lnghWND As Long , x As Long , y As Long )
Private Const WM_LBUTTONDOWN = &H201
Private Const WM_LBUTTONUP = &H202


Dim iResult As Long
Dim lParam As Long
lParam = (y * &H10000) + x
iResult = SendMessage(lnghWND, WM_LBUTTONDOWN, 0&, ByVal lnglParam)
iResult = SendMessage(lnghWND, WM_LBUTTONUP, 0&, ByVal lnglParam)
End Sub

Код:
SendClick(me.hwnd,100,100)
 

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44,047
Мислења
870,755
Членови
30,378
Најнов член
Dropshipling
На врв Дно