Од Врангалов имаш Основи на електротехника 1 и 2Се надевам дека сум на право место.
Барам 2 книги од Панчо Врангалов, дамнешен профеор на електро, Основи на електротехника (или само електротехника) и Основи на електромагнетизам.
Било која форма, секако со паричен надометок о моја страна![]()
Да прашаш во САМИКОП фотокопирот. Таму своевремено имаа буквално се.Се надевам дека сум на право место.
Барам 2 книги од Панчо Врангалов, дамнешен профеор на електро, Основи на електротехника (или само електротехника) и Основи на електромагнетизам.
Било која форма, секако со паричен надометок о моја страна![]()
Прашав, но немаат.Да прашаш во САМИКОП фотокопирот. Таму своевремено имаа буквално се.
Најди студен од мфс/феит, со индексот во библиотека одите, и бирајте книги.
Лична карта? Во било која библиотека влези и прашај. И прашај дали може да ти донесат книги од НУБ.…
@kirev Да не знаеш кои се условит за зачленување во НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје ?
Фала на сите
Да не знаеш кои се условит за зачленување во НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје ?
Погодив
За стекнување на статус индивидуален корисник потребно е :
документ за лична идентификација (лична карта или патна исправа)
платен кориснички надоместок според Ценовникот
потпишана Изјава за согласност
дефендологија
нешто вакво:Што учевте дефендологија ?
нешто вакво:
одржина на предметната програма:
Концептот за мир во мировните студии (дефинирање, услови за мир, агенди за мир); Конфликти( поим, поделба и причини за појава на конфликти, промените во конфликтите, разрешување и трансформација); Новата ера во војувањето; Состојби, процеси и промени во меѓународната заедница на прагот на 21-от век (глобализација, мултиполаризација, колективни системи за безбедност и одбрана); Национална одбрана и безбедност (местото и улогата на граѓаните во системот на одбрана, државните инстиитуции и одбраната, моделот на воена организација со оптимални можности за одбрана на државата).
хаха поради некоја причина (мисламм на сите факултети беше ова предмет ко .. како порано (бар што ми кажувале родителиве) во средно имало нели нешто ко одбрана и заштита со се вклучено практичен дел со стреларство.
Војна и мирАуу, да! Во поново време нешто и мир се викаше предметот!![]()
јеп (ко што знам на сите факултетите беше прва година предметов), ако не грешам може и последна генерација пред да го тргнат ..на електро ?
Од изборна листа на УКИМ беше, али да, на електро се нудеше. Врска немам за другијеп (ко што знам на сите факултетите беше прва година предметов), ако не грешам може и последна генерација пред да го тргнат ..
може тоа било покасно? мое време беше задолжителен прва година, изборни имаше само 9 ти семестарОд изборна листа на УКИМ беше, али да, на електро се нудеше. Врска немам за други
Изборен во прва, гурпа од 3-4 предмети од листа на УКИМможе тоа било покасно? мое време беше задолжителен прва година, изборни имаше само 9 ти семестар![]()
ама ова по ЕКТС веќе? ја зборам порано КТИА кога беше пред се друго (поделба финки, ектс и сл) .. едино се бираше во прва година дал си англиски или германски, и во 9 ти семестар изборни .. се друго е фиксна програма по годиниИзборен во прва, гурпа од 3-4 предмети од листа на УКИМ
Абе и на фб го имаше едно време, ама го снема. Ако, прашај го, ако живејте добро и индекс да донеса за потписПанчо ми е комшија, да го прашам дали има останата некоја по дома, евентуално и да ти ја потпише
Инаку имам копии дома, ама во друг град се.
може некој да ми ја објасни корицава?@bicikle провери порака, ти ја земав едната книга од Панчо
Пиши каде да ти ја пратам или ако сакаш да поминеш да ја земеш.
Погледнете го атачментот 139227
Го поздравувам потегов, навистина е позитивно да се види одредена доследност. Ретко е тоа денес. Поздрав до @draganamon@bicikle провери порака, ти ја земав едната книга од Панчо
Пиши каде да ти ја пратам или ако сакаш да поминеш да ја земеш.
Погледнете го атачментот 139227
Мислам дека во печатницата е направена грешка при финализирањето на корицата, односно пуштена е во штампање без да забележат дека исчезнал десниот портокалов полукруг.може некој да ми ја објасни корицава?
зошто десниот прстен има портокалов дел каде што логично е да биде син?