Sparkplug folf
Gaining Experience
- 5 јануари 2021
- 311
- 237
Добра вечер, барам вакви држачи за машина кај нас по продавнициве. Многу вибрира машината за перење и може да ги оштети плочките околу неа. Еве какви ми треба.
Нивелирај ја машината и не ја оптеретувај над дозволените кг, ќе го решиш проблемот без држачи !!! Овие на сликава а и други подлоги и слични на нив се не-ефикасни ако продолжиш да ја правиш истата грешка. Проверено и тестираноДобра вечер, барам вакви држачи за машина кај нас по продавнициве. Многу вибрира машината за перење и може да ги оштети плочките околу неа. Еве какви ми треба.
Се согласувам и го поддржувам советот.Нивелирај ја машината и не ја оптеретувај над дозволените кг, ќе го решиш проблемот без држачи !!! Овие на сликава а и други подлоги и слични на нив се не-ефикасни ако продолжиш да ја правиш истата грешка. Проверено и тестирано
Не ја преоптоварувам, подот е нерамен. Машината е Gorenje WA 543 и уште тера јако. Немам нешто буџет за рамнење на подот. Ставив дрвца кои држат некое време кои пак треба да ги местам. Кога ќе се изместат машината игра валцер и треба многу убедување да се смири, имам многу весел карактер.Нивелирај ја машината и не ја оптеретувај над дозволените кг, ќе го решиш проблемот без држачи !!! Овие на сликава а и други подлоги и слични на нив се не-ефикасни ако продолжиш да ја правиш истата грешка. Проверено и тестирано
Добра идеја, мислам дека уште држат. Ќе проверам за секој случајЏабе е се ако се отидени амортизерите. Прво нив провери ги/смени ги, па потоа нивелирај ја машината.
За ку* не ги бива. Држеа 1-2 месеца и се расцветаа ко зумбул у пролеќе. Сега ставив гума 5мм (земав парче едно од кај еден кондураџија) на сите четири страни.Добра вечер, барам вакви држачи за машина кај нас по продавнициве. Многу вибрира машината за перење и може да ги оштети плочките околу неа. Еве какви ми треба.
Аа...Намерно...Подот намерно е крив, за водата (ако истече) да оди кон сифон...
Абе бараат - а и татко ми мераклија..Се средијаРакија/пиво/мезе секогаш се дава во домаќинска куќа... Ама после завршување на работата, не за време на работата.
Инаку нивелирање и калибрирање е за справување со нормално ниво на тресење и вибрации, таа машина ако има проблем со премногу вибраци тогаш џабе е сѐ. Можеби долната четвртина да ја залиеш во бетон.
Извадени се тие долгите штрафој/шипки што се наместени фабрички (со цел за стабилизација на барабано при транспорт)?Абе бараат - а и татко ми мераклија..Се средија
Аа ќе залијам со бетон - да се тресе цело маало ...
Не се оправа а Се е ново на неа и програми (дигитален ЛЦД) и мотор квалитетен и добош нов... Само што тресе ...
3 мајстори ја поправаа - не верувам дека до толку не знаат што треба да се направи за да се оправи - менувано и некои од држачите и Се. Нешто е изгледа фабрички ексцентрично или теговите не може да ја стабилизираат ко што треба - не знам - се откажавме од неа - кој сака да ја спасува - бујрум !Извадени се тие долгите штрафој/шипки што се наместени фабрички (со цел за стабилизација на барабано при транспорт)?
И дали со васервага/водна терезија ја изнивелиравте?
Претпоставувам дека се, ама ете, да потпрашам...
Испратено од телефоно.
Фала на советот и на понудата. На машиниве им се досадило па решиле малце чочек да поиграат. Не им се седи на едно место, среќа што не е од новиве со електроника и триста тракатанци оти ќе биде skynet. Мислам дека не се компатибилни деловите така да тоа е тоа. Имам добар мајстор, а допре поправи и а згреши доправи. Да ја гонам не можам затоа што немам баш пари за да ја сменам, а и ќе тера уште долго. Башка што е од 95та(мислам), градена е како тенк и фаќа рѓа кај вратата за прашак но сеуште тера. Како лада нива е, фрли ја од мост ќе тера, одржувај ја и ќе те служи дур си жив. Се спремам да му ѕвонам на мајсторот да ја види уште еднаш. Фала уште еднаш на советот и понудата, машала убава машина си имал!Ја една машина - се откажав од неа - ене ја у двор - 3 мајстори ја правеа и пак скока тресе. Ма и држачи мењаа и што не - навечер пушти ја - сабајле од купатило у претсобје дошла...
Мој совет Гони ја у пм....
Еве ако ти треба дојди кај мене у двор извади и држачи и Се (мењаа и нови има и пак не можеа да ја оправат) - море товари носи ја цела . Работи Се само што рипа.