Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Барам држачи за машина за перење

Sparkplug folf

Gaining Experience
5 јануари 2021
311
237
Добра вечер, барам вакви држачи за машина кај нас по продавнициве. Многу вибрира машината за перење и може да ги оштети плочките околу неа. Еве какви ми треба.

Атачменти

• Screenshot_20220602_212957_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_20220602_212957_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    676,5 KB · Прегледи: 47
  • Screenshot_20220602_212951_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_20220602_212951_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    673,9 KB · Прегледи: 48
  • Screenshot_20220602_212942_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_20220602_212942_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    492,6 KB · Прегледи: 47

architect

Unstoppable
27 ноември 2008
2.489
3.607
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
i7 9700k Coffe Lake / NZXT Kraken x62
Motherboard
ASRock Z390 Pro4
Storage
SSD Samsung M.2 970 EVO 250 GB / 850 EVO 250 GB / WD EZEX 1TB
PSU
Corsair HX750i 80 Plus Platinum
RAM
G.SKILL TRIDENT Z RGB 2x 8GB ddr4 3000 mhz
Video card
Asus Rog Strix Gaming RТX 3070 O8G 8GB DDR6
Case
NZXT H500i black/red
Mouse
Logitech G Pro X Superlight white / Logitech G502 RGB / Deskpad Corsair MM350 PRO XL
Keyboard
ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 White
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Добра вечер, барам вакви држачи за машина кај нас по продавнициве. Многу вибрира машината за перење и може да ги оштети плочките околу неа. Еве какви ми треба.
Нивелирај ја машината и не ја оптеретувај над дозволените кг, ќе го решиш проблемот без држачи !!! Овие на сликава а и други подлоги и слични на нив се не-ефикасни ако продолжиш да ја правиш истата грешка. Проверено и тестирано:)

• Ми се допаѓа
Реакции: marv

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.872
2.046
Нивелирај ја машината и не ја оптеретувај над дозволените кг, ќе го решиш проблемот без држачи !!! Овие на сликава а и други подлоги и слични на нив се не-ефикасни ако продолжиш да ја правиш истата грешка. Проверено и тестирано:)
Се согласувам и го поддржувам советот.
Земи васевага и нивелирај...и толку е.

Испратено од телефоно.

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.857
5.850
Skopje
Џабе е се ако се отидени амортизерите. Прво нив провери ги/смени ги, па потоа нивелирај ја машината.

Sparkplug folf

Gaining Experience
5 јануари 2021
311
237
Не ја преоптоварувам, подот е нерамен. Машината е Gorenje WA 543 и уште тера јако. Немам нешто буџет за рамнење на подот. Ставив дрвца кои држат некое време кои пак треба да ги местам. Кога ќе се изместат машината игра валцер и треба многу убедување да се смири, имам многу весел карактер.
Мислењето е автоматски споено:

Џабе е се ако се отидени амортизерите. Прво нив провери ги/смени ги, па потоа нивелирај ја машината.
Добра идеја, мислам дека уште држат. Ќе проверам за секој случај

Последна промена:

StalkeR

Guru
5 декември 2009
5.482
6.675
Ти пратив линк во пп, порачав јас од една страна на фб. Земав за кај баба ми, бидејќи не беа рамни баш плочките и бегаше машината.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.357
5.015
За ку* не ги бива. Држеа 1-2 месеца и се расцветаа ко зумбул у пролеќе. Сега ставив гума 5мм (земав парче едно од кај еден кондураџија) на сите четири страни.

Sent from my Телефон using Tapatalk

Sparkplug folf

Gaining Experience
5 јануари 2021
311
237
Така е кога ги прават зградите со пивце. Под нерамен, крив таван, ѕидови кои се повисоки на едниот крај. Урнебес!
Тоа да не ги прави поотпорни на земјотреси па затаоа скоро сите се така градени(во кои што сум бил)?

kolesk

On your way to fame
6 февруари 2016
490
690
Држачите на канта пазар се 100 денари, дали се ефикасни, не знам

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
4.068
5.592
SK
Подот намерно е крив, за водата (ако истече) да оди кон сифон... Во превод - мора секоја нога/ќош посебно да се нивелираат и машината да биде рамна. Тие подлошките од насловот би биле ОК како додатни помагала (јас ставив гума 2мм), ама не се замена за нивелирањето.

Како да се нивелира - со либела и со вртење на винтовите кај ногите за подигање/спуштање, или побарај на нет некое видео ако баш мораш.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.823
4.802
Скопје
hackitfree.github.io
Ја една машина - се откажав од неа - ене ја у двор - 3 мајстори ја правеа и пак скока тресе. Ма и држачи мењаа и што не - навечер пушти ја - сабајле од купатило у претсобје дошла...
Мој совет Гони ја у пм....
Еве ако ти треба дојди кај мене у двор извади и држачи и Се (мењаа и нови има и пак не можеа да ја оправат) - море товари носи ја цела . Работи Се само што рипа.

Последна промена:

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.823
4.802
Скопје
hackitfree.github.io
Подот намерно е крив, за водата (ако истече) да оди кон сифон...
Аа...Намерно...:rolleyes:
Татко ми така ги поеше ракија мајсторите - у подрумот зидовите катакомби ги направија...

Последна промена:

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
4.068
5.592
SK
Ракија/пиво/мезе секогаш се дава во домаќинска куќа... Ама после завршување на работата, не за време на работата. :)

Инаку нивелирање и калибрирање е за справување со нормално ниво на тресење и вибрации, таа машина ако има проблем со премногу вибраци тогаш џабе е сѐ. Можеби долната четвртина да ја залиеш во бетон. ;)

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.823
4.802
Скопје
hackitfree.github.io
Ракија/пиво/мезе секогаш се дава во домаќинска куќа... Ама после завршување на работата, не за време на работата. :)

Инаку нивелирање и калибрирање е за справување со нормално ниво на тресење и вибрации, таа машина ако има проблем со премногу вибраци тогаш џабе е сѐ. Можеби долната четвртина да ја залиеш во бетон. ;)
Абе бараат - а и татко ми мераклија..Се средија :ROFLMAO:
Аа ќе залијам со бетон - да се тресе цело маало ...
Не се оправа а Се е ново на неа и програми (дигитален ЛЦД) и мотор квалитетен и добош нов... Само што тресе ...

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.872
2.046
Абе бараат - а и татко ми мераклија..Се средија
Аа ќе залијам со бетон - да се тресе цело маало ...
Не се оправа а Се е ново на неа и програми (дигитален ЛЦД) и мотор квалитетен и добош нов... Само што тресе ...
Извадени се тие долгите штрафој/шипки што се наместени фабрички (со цел за стабилизација на барабано при транспорт)?
И дали со васервага/водна терезија ја изнивелиравте?
Претпоставувам дека се, ама ете, да потпрашам...

Испратено од телефоно.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.823
4.802
Скопје
hackitfree.github.io
Извадени се тие долгите штрафој/шипки што се наместени фабрички (со цел за стабилизација на барабано при транспорт)?
И дали со васервага/водна терезија ја изнивелиравте?
Претпоставувам дека се, ама ете, да потпрашам...

Испратено од телефоно.
3 мајстори ја поправаа - не верувам дека до толку не знаат што треба да се направи за да се оправи - менувано и некои од држачите и Се. Нешто е изгледа фабрички ексцентрично или теговите не може да ја стабилизираат ко што треба - не знам - се откажавме од неа - кој сака да ја спасува - бујрум !

0-02-05-ff1d0516e4b7ad349958f012a42e205ea470db0256291307c79bc8dd3523f657_a610ecf6738ec89e.jpg

Едит - Не е долго стоена у двор - пред 2-3 недели ја извадивме од подрум каде што зафаќаше место..

Последна промена:

Sparkplug folf

Gaining Experience
5 јануари 2021
311
237
Ја една машина - се откажав од неа - ене ја у двор - 3 мајстори ја правеа и пак скока тресе. Ма и држачи мењаа и што не - навечер пушти ја - сабајле од купатило у претсобје дошла...
Мој совет Гони ја у пм....
Еве ако ти треба дојди кај мене у двор извади и држачи и Се (мењаа и нови има и пак не можеа да ја оправат) - море товари носи ја цела . Работи Се само што рипа.
Фала на советот и на понудата. На машиниве им се досадило па решиле малце чочек да поиграат. Не им се седи на едно место, среќа што не е од новиве со електроника и триста тракатанци оти ќе биде skynet. Мислам дека не се компатибилни деловите така да тоа е тоа. Имам добар мајстор, а допре поправи и а згреши доправи. Да ја гонам не можам затоа што немам баш пари за да ја сменам, а и ќе тера уште долго. Башка што е од 95та(мислам), градена е како тенк и фаќа рѓа кај вратата за прашак но сеуште тера. Како лада нива е, фрли ја од мост ќе тера, одржувај ја и ќе те служи дур си жив. Се спремам да му ѕвонам на мајсторот да ја види уште еднаш. Фала уште еднаш на советот и понудата, машала убава машина си имал!

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.490
Мислења
995.817
Членови
36.493
Најнов член
darkooooooooooooo

ит маркет