- Ја почнал/а темата
За тоа и Core Duo ќе ти заврши работа. Не знам дали Visual Studio е оптимизиран за две јадра, не ми текнало да пребарам (ако некој знае нека постира). Доколку не е, двете јадра нема да имаат толкав импакт врз перформансите и со избор на малку постара технологија (Core Duo) ќе заштедиш пари, а пак ќе имаш јака машина. Дури и ако оваа апликација е оптимизирана за двојадрен процесор, сметам дека разликата во перформанси нема да дојде до израз до толкава мерка.посериозно работење...... па користам visual studio ... кое што бара појак лаптоп, инаку коче :ermm:
До некаде јас мислам дека е и подобро доколку Toshiba зема делови од други производители. Во тој случај би можеле да бираат различни делови, од различни производители, со добар квалитет, и доколку добро се оптимизира нивната меѓусебна соработка би се добиле доста добри перформанси.Не сум сигурен дали Тошиба си произведува свои делови за лаптопите, ама ке предпоставам дека не. Тогаш би рекол вака:
Тошиба се бренд лаптопи, Асус се директни производители. Многу е возможно Тошиба да зимаат делови за лаптопите од Asus/Gigabyte/Foxconn/итн, да склопат све, да шлапнат лепенка и да се фокусираат на маркетинг за да создадат бренд и поскапо да ги продаваат своите лаптопи од Asus/Gigabyte/Foxconn/итн.
А ако испадне дека Тошиба сами си произведуваат делови, прешкртајте го погорното (ме мрзеше research да праам де)
Не го потценувај DELL, јас повеќе би ги сменил местата на DELL и Toshiba во оваа споредба.Според она Што ми прошло низ рака мат4ематички излегува вака
Toshiba = IBM = Sony
Toshiba > Asus
Asus = Fujitsu = Dell
Asus > Acer, MSI itn
Која е цената на ова? бтњ нема OS?TOSHIBA Satellite L300-17L
so konfiguracija:
Procesor: Intel® Pentium® Dual-Core Processor T2390 (1 MB Cache, 1.86 GHz, 533 MHz FSB)
Monitor: 15.4" TruBrite® (1280 x 800)
Chipset: Mobile™ Intel® GL960 Express
Memorija: 2 GB (1 x 2.048 MB) DDRII 667 MHz (2 slota, max 4 GB)
Hard disk: 250 GB S-ATA (5400 rpm)
Optički uređaj: DVD±RW
Grafika: Intel® GMA X3100 (do 358 MB dijeljene sistemske memorije)
Mreža: 802.11b/g • 56k modem • Ethernet 10/100
I/O portovi: 3 x USB2.0, 1 x audio izlaz, 1 x mikrofonski ulaz, 1 x RJ-11 (modem), 1 x RJ-45 (ethernet), 1 x VGA (15-pin D-sub)
Ostalo: Express Card™, Integrirana web kamera, Integriran mikrofon
Baterija: Lithium-Ion
Operativni sustav: NO OS
Dimenzije: 362 x 267 x 33/37.7 mm (Š x D x V)
Težina: 2.69 kg
Boja: srebrno - crna
utre ke odam da ja zemam :nazdravje:![]()
pa neznam dali ke zgresam![]()