Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Гледам дека и One Plus веќе нема 3.5мм џек. :suprised:
На шо ќе се префрлат после?

Сеуште има телефони со џекови. Џековите не се толку голем проблем, проблемот e IOS aka jail, aka 3 clicks + per task.

12 април 2017
1.918
1.259
Гледам дека и One Plus веќе нема 3.5мм џек. :suprised:
На шо ќе се префрлат после?
Ќе споредуваме 3.5мм со полнач? Ипак, сеуште има андроид телефони со 3.5мм.

Ако му треба 3.5мм ќе си купи LG.

Поентата ми е дека тие шо сакаат IOS немаат избор.

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација

Delicon

user
10 јуни 2007
1.265
795
delicon.mk
Сеуште има телефони со џекови. Џековите не се толку голем проблем, проблемот e IOS aka jail, aka 3 clicks + per task.
Не беше тоа муабетот. Муабетот беше дека Епл прават ризични чекори, кои на почетокот сите ги хејтаат, а после им се приклучуваат.
Кој task на пример?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Користи некој iCloud? Земав 200GB најмногу за сликите, ама сега батеријава ми се троши 30% побрзо отприлика...за Xs max зборуваме.

acekorg

hello world
5 октомври 2010
413
672
Можда затоа што аплоадира слики по првпат и веројатно има многу.
Иди во Settungs - Battery и провери која апликација ти потрошила највеќе батерија.
Во Photos ако скролнеш најдоле ти пишува до кај е upload-от.

Кај мене на iPhone 11 Pro со 50gb iCloud никогаш не сум приметил проблем.
Едвај 1% дневно успева да земе Photos.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Користи некој iCloud? Земав 200GB најмногу за сликите, ама сега батеријава ми се троши 30% побрзо отприлика...за Xs max зборуваме.
Плаќам за 2тб, првите неколку дена остави го да ти ги среди сите работи на клаудот, после тоа немаш гајле.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Можда затоа што аплоадира слики по првпат и веројатно има многу.
Иди во Settungs - Battery и провери која апликација ти потрошила највеќе батерија.
Во Photos ако скролнеш најдоле ти пишува до кај е upload-от.

Кај мене на iPhone 11 Pro со 50gb iCloud никогаш не сум приметил проблем.
Едвај 1% дневно успева да земе Photos.

Ова е веќе 5-6 ден, не ми текнува. Се е синхронизирано, пак заебава ама ајде ќе почекам да видиме. Проверив и во Battery, се е нормално само побрзо се троши - до вечер снемува. :)

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo

Баш од ова се плашев. ЗНачи Краппле е #1 во лања праење. Туку неговите гомненици не остануваат само во аппле таборото, обавезно се копираат од останатите. Кај сите останавме без removable batter, sdcard и Jack, ќе останеме и без полнач бре.
Како не пропадна еднаш, да ја снема иновацијата од калифорнија. Доста иновираа, аман.

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812
Тоа е тоа безжично полнење, го полниш дома, а полначот ти останува во Купертино. Се сложувам со корисниците погоре, сите работи што ги има тргнато Apple се чиста регресија, ништо не било толку obsolete.

12 април 2017
1.918
1.259
Не се сложувам 100%. Тргнувањето на removable battery доведе до поголем капацитет и water resistance.

Тргнувањето на 3.5mm доведе до популаризација на безжични слушалки кои пред да се тргне џекот беа премногу скапи, сега има ефтини варијанти.

Тргнувањето на полначот може да го намали загадувањето на планетата (пр. помалку транспорт, пошто повеќе телефони ќе може да се транспортираат истовремено; помалку ѓубре, пошто ќе се ре-искористуваат полначи и нема да се фрлат)

Испратено од 1+7TPRO по DHL

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Не се сложувам 100%. Тргнувањето на removable battery доведе до поголем капацитет и water resistance.

Тргнувањето на 3.5mm доведе до популаризација на безжични слушалки кои пред да се тргне џекот беа премногу скапи, сега има ефтини варијанти.

Тргнувањето на полначот може да го намали загадувањето на планетата (пр. помалку транспорт, пошто повеќе телефони ќе може да се транспортираат истовремено; помалку ѓубре, пошто ќе се ре-искористуваат полначи и нема да се фрлат)

Се тоа е толку идилично, и збор до збор ископирано од нивните маркетинг стратегии... а во реалноста сите бизнис одлуки се водени од ПРОФИТ.

Ако успут покрај профитот има како нус-појава некој ќар за општествтото, супер.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo

Сосема си грешка. Значи Аппле до толку забега што Европска унија мораше да не спасува со две наредби:
1. Неможе да се продава телефон што не е Type C. Крај за монополот на глупиот заостанат уникатен стандард на Аппле полнење со 5W.
2. Телефоните мора да се со removable battery. Да, ќе ги вратиме батериите во мода пак.

Фала богу на ЕУ за ова.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.265
795
delicon.mk
Сосема си грешка. Значи Аппле до толку забега што Европска унија мораше да не спасува со две наредби:
1. Неможе да се продава телефон што не е Type C. Крај за монополот на глупиот заостанат уникатен стандард на Аппле полнење со 5W.
2. Телефоните мора да се со removable battery. Да, ќе ги вратиме батериите во мода пак.

Фала богу на ЕУ за ова.

1. Ќе продаваат телефони без USB C.
2. Нема да се вадат батериите од телефоните.

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
1. Ќе продаваат телефони без USB C.
2. Нема да се вадат батериите од телефоните.
Еве зошто е идиотско да тргнат полначи и кабли:

1. Има натпревар мегу фирмите за брзи полначи.
2. Ако ми треба јас пак ке купам нов полнач и пак загадувам, овие профитирале.
3. Ако не си ревјуер или ентузијаст обично полначот и кабелот ти траат колку што ти трае телефонот (едвај последната година) пиновите се трошат.
4. Се губат.

Ајфон ни закон ни бутур, намалија почетна цена на уредите ама затоа бричат од сите страни со прескапи додатоци и сервиси.

Самсунг и они по лош пат тргнале, отвараат простор за нови играчи (по мене веќе изгубија во сите сегменти лоу мид хај енд, само ради софтверот и традиција уште лугево им веруваат ама и тоа се менува). Xaomi и BBK ги стасаа, до година ке ги престигнат.

Испратено од SM-G975F преку IT.mk форум апликација

Последна промена:
12 април 2017
1.918
1.259
Јас искрено не би сакал да се вратиме на removable battery.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Јас искрено не би сакал да се вратиме на removable battery.
Зошто да не? Порано кога ќе паднеше телефон, на една страна леташе батеријата, на друга капакот, на трета телефонот. Ги собираш, ги склопуваш, палиш и тераш ко ништо да не се десило.

Сега паѓа телефон, ништо не излетува, ама дисплејот сол се прави.
:)

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Сега да промениш батерија треба во мобилара да го носиш, да го одлепат, одлемат, и мочај се на тој телефон веќе, не дихтува, на криво екранот ќе ти стои и со луфта. Башка процедурата е 1000 денари и еден ден во сервис, нешто што го правиш сам беспари за 20 секунди, без последици.

12 април 2017
1.918
1.259
Едноставно е, ми одзема од естетиката на телефонот, додава на дебелина, и сл.

Нека има со removable battery, но нека има со фиксирана батерија. Треба да постои избор.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв