Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

TexasUS

On your way to fame
25 февруари 2017
949
904
Точно, RCS нема ни кај мене на Телеком.

Исто така би било убаво да напраат Телеком поддршка и за watchOS односно Apple Watch Cellular моделите.
Само конфигурациски фајлови се мислам што треба да пуштат до Apple Телеком за да добиеме се ова ама толку им е гајле.

TexasUS

On your way to fame
25 февруари 2017
949
904
Не сфакам, сам го правеше со шорткати,
Можеш и така ама ова не, на iOS 18 го направија исто како на Андроид да можеш да си додаваш кде што сакаш вакви само cheap copy некако ми е. Али да, можеш и со шорткат.

Атачменти

• ScreenRecording_09-18-2024 14-07-46_1.mp4
    5,3 MB

psyside

Rising Star
4 септември 2008
30.285
31.497
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

acekorg

On your way to fame
5 октомври 2010
317
515

TexasUS

On your way to fame
25 февруари 2017
949
904
Зошто треба да ги разбереш? нели Apple е: друг работи за тебе а ти уживаш, они знаат најдобро нели?
Тоа е и проблемот што го имам со Apple. Еве скоро 1 година откако го користам, реков ајде да видам ќе се пребацам ќе истерам онолку години колку што сигурно ќе ме држи па ќе видам дали ќе останам.

Дека се одлични во нивните ствари што ги прават тесната поврзаност на се на цел екосистем капа доле, никакви забелешки за тоа немам. Ама а нешто не е нивно... Лол мачење. Добро бе луѓе што ќе ве кошташе да воведете рцс уште на времето а ви текнува тек сега еве ќе го земам за наједноставен пример. Што ќе ги избркате тие што ви користат iMessage ќе ги избркате од екосистемот? Не нема да ги избркате, ама се понашаат дека се што не е јаболкото не чини и со најтешки маки би го имплементирале они. Почнаа сега кога веќе нема што да прикажат ново па ќе го копираме Андроид, ама копирањево и тоа им премина во cheap copy. Баш ме интересира Самсунг со OneUI 7 што ќе извадат а доста го зборат.

Lightning ќе тераме со години, пошто не чини УСБ Ц а го користите на куп други уреди? Сега воведовме USB-C ама ќе се флексаме 15мин како е на про моделите и дека е УСБ 3 и дека е лудо брзо. A сите ајфони до пред 15 им беа усб 2.0 фактички и про ултра гига макс. И сеа тоа го промовираме како новитет. Lmaoo apple.
Мислењето е автоматски споено:

Јас не го сфаќам проблемот? Го немаше WiFi On/Off копчето?
Кај мене го има а ништо не сум чепкал... :unsure:
Го имаш како контрола или сопствен шорткат? Прати сс.
Ја го немам, го имам само во Connectivty табот внатре. Како шорткат можам да си го додадам тоа јасно, ама зошто го потат и кој бил тој што рекол се ќе одделиме како посебна контрола, ама вифи не.

acekorg

On your way to fame
5 октомври 2010
317
515
Го имаш како контрола или сопствен шорткат? Прати сс.
Ја го немам, го имам само во Connectivty табот внатре. Како шорткат можам да си го додадам тоа јасно, ама зошто го потат и кој бил тој што рекол се ќе одделиме како посебна контрола, ама вифи не.
Ааа сега сфатив што сакаш да кажеш... не, го немам како индивидуална контрола, во Connectivity е.
Ама секако немав намера да го мењам распоредот, навикнат сум вака со години... затоа не ни разгледав во детали што нуди.
Симпл јузер сум изгледа... да не речам прост :D

vladimir171

Gaining Experience
15 ноември 2007
560
366
Имам обичен 14 ка. Го користев 18 бета од кога го пуштија и направив апдејт на 18 штом искочи. За разлика од 17.х батеријата побрзо се троши и на бетата и на регуларниот, капацитетот на батеријата ми падна за 4% во два месеци и вади полоши слики на послаба светлина од претходно и почесто се заматени. На батерија испод 20% до сега два пати ми заглави камерата да не отвара и да стои црно се дур не направам рестарт на телефонот. Ако не ви се брза би почекал 18.1 за надградба за да си ги подоправат малце работите :)

TexasUS

On your way to fame
25 февруари 2017
949
904
Имам обичен 14 ка. Го користев 18 бета од кога го пуштија и направив апдејт на 18 штом искочи. За разлика од 17.х батеријата побрзо се троши и на бетата и на регуларниот, капацитетот на батеријата ми падна за 4% во два месеци и вади полоши слики на послаба светлина од претходно и почесто се заматени. На батерија испод 20% до сега два пати ми заглави камерата да не отвара и да стои црно се дур не направам рестарт на телефонот. Ако не ви се брза би почекал 18.1 за надградба за да си ги подоправат малце работите :)
Сосема различно па ја, никакви проблеми. 15 Плус. Ова како ќе ти се потрефи.

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.712
1.856
Сосема различно па ја, никакви проблеми. 15 Плус. Ова како ќе ти се потрефи.
...толку од конзистентноста на нивниот proprietary софтвер на нивниот хардвер во нивниот еко систем.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.686
17.283
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

acekorg

On your way to fame
5 октомври 2010
317
515
Почнаа да ми сметат некои работи…
1. Bluetooth е сега скриен зад два клика у Control Center менито наместо еден. И може само custom shortcut да извадам но тој не може да стои на истото место пошто таму е connectivity квадратот што зазема 4 полиња. Што го чепкаа воопшто и кој рекол добро е вака :cautious:
2. Во Photos исфорсирале сѐ на примарниот скрин. Recent Days, People, Memories… кој побогу пребарува слики овака?! А за Albums што интензивно го користев пак ми требаат два клика сега за да ги видам сите. Што го чепкаа воопшто и кој рекол добро е вака :cautious:

Како беше она, ако работи не го пипај…
Поебале user experience

ivmartina

Intern
4 октомври 2022
9
14
Веќе е имплементиран Телеком на иос.
Нема ни кај мене на Телеком. Денеска пробав неколку пати да стапам во контакт со агент преку апликацијата за да прашам кога ќе е овозможено, ама секој пат крашнуваше додека чекав да најдат агент.

TexasUS

On your way to fame
25 февруари 2017
949
904
1. Bluetooth е сега скриен зад два клика у Control Center менито наместо еден. И може само custom shortcut да извадам но тој не може да стои на истото место пошто таму е connectivity квадратот што зазема 4 полиња. Што го чепкаа воопшто и кој рекол добро е вака :cautious:
2. Во Photos исфорсирале сѐ на примарниот скрин. Recent Days, People, Memories… кој побогу пребарува слики овака?! А за Albums што интензивно го користев пак ми требаат два клика сега за да ги видам сите. Што го чепкаа воопшто и кој рекол добро е вака :cautious:

Поебале user experience
За фотос аппот ова чаре го најдов изгаси се
IMG_0977.png

Инаку еве и за батеријата вчера го наполнив 100% да видам и е сосема океј бар кај мене. Како што беше на 17 така и на 18.
IMG_0979.png

Нема ни кај мене на Телеком. Денеска пробав неколку пати да стапам во контакт со агент преку апликацијата за да прашам кога ќе е овозможено, ама секој пат крашнуваше додека чекав да најдат агент.
IMG_0980.jpeg
Ќе си почекаме повеќе изгледа… Ако и дочекаме воопшто. :(

Последна промена:

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.444
9.398

Поебале user experience
Апдејтов изгледа како глупостите што ги прават со WatchOS - зимаат апликација/feature и го усеруваат до макс. Ако одат во таа насока, ќе почнеме се помалце да ги користиме ајфоните.

Ова бљувотината од Photos App не можам да ја смислам...

Поголемиот проблем за мене е што нема стратегиска насока, односно што е поентата на редизајните? Пример претходно беше имплементација на layers со iOS 7, па Force touch команди, па Swiping со X-от. Сега се редизајнира колку да има нешто ново, ама нема некоја цел која ќе го врзува еко системот на апликации.

П.с. Новите Wallpapers од 18-ка/16-ка телефони се ужасни. Според мене ланските Sand wallpapers остануваат едни од најдобрите досега.

П.п.с. Новиот flashlight е кул, не знам дали го пробавте. Има насочување на светлина :)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.710
Мислења
984.325
Членови
35.901
Најнов член
Arlindd
На врв Дно