TexasUS
On your way to fame
- 25 февруари 2017
- 949
- 904
Уште РЦС да го имплементираат Телеком и А1.Уште од прва бета го користам iOS 18, брзо го навикнав. Одличен е на 15 про
Уште РЦС да го имплементираат Телеком и А1.Уште од прва бета го користам iOS 18, брзо го навикнав. Одличен е на 15 про
Веќе е имплементиран Телеком на иос.Уште РЦС да го имплементираат Телеком и А1.
Нема RCS кај мене на ТелекомВеќе е имплементиран Телеком на иос.
Само конфигурациски фајлови се мислам што треба да пуштат до Apple Телеком за да добиеме се ова ама толку им е гајле.Точно, RCS нема ни кај мене на Телеком.
Исто така би било убаво да напраат Телеком поддршка и за watchOS односно Apple Watch Cellular моделите.
Не сфакам, сам го правеше со шорткати, или?Погледнете го атачментот 141040
iOS 18: Ајде сега иди разбери ги епл зошто од се можеа да стават свич, од ВиФи не…
Можеш и така ама ова не, на iOS 18 го направија исто како на Андроид да можеш да си додаваш кде што сакаш вакви само cheap copy некако ми е. Али да, можеш и со шорткат.Не сфакам, сам го правеше со шорткати,
Погледнете го атачментот 141040
iOS 18: Ајде сега иди разбери ги епл зошто од се можеа да стават свич, од ВиФи не…
Јас не го сфаќам проблемот? Го немаше WiFi On/Off копчето?Погледнете го атачментот 141040
Тоа е и проблемот што го имам со Apple. Еве скоро 1 година откако го користам, реков ајде да видам ќе се пребацам ќе истерам онолку години колку што сигурно ќе ме држи па ќе видам дали ќе останам.Зошто треба да ги разбереш? нели Apple е: друг работи за тебе а ти уживаш, они знаат најдобро нели?
Го имаш како контрола или сопствен шорткат? Прати сс.Јас не го сфаќам проблемот? Го немаше WiFi On/Off копчето?
Кај мене го има а ништо не сум чепкал...
Ааа сега сфатив што сакаш да кажеш... не, го немам како индивидуална контрола, во Connectivity е.Го имаш како контрола или сопствен шорткат? Прати сс.
Ја го немам, го имам само во Connectivty табот внатре. Како шорткат можам да си го додадам тоа јасно, ама зошто го потат и кој бил тој што рекол се ќе одделиме како посебна контрола, ама вифи не.
Сосема различно па ја, никакви проблеми. 15 Плус. Ова како ќе ти се потрефи.Имам обичен 14 ка. Го користев 18 бета од кога го пуштија и направив апдејт на 18 штом искочи. За разлика од 17.х батеријата побрзо се троши и на бетата и на регуларниот, капацитетот на батеријата ми падна за 4% во два месеци и вади полоши слики на послаба светлина од претходно и почесто се заматени. На батерија испод 20% до сега два пати ми заглави камерата да не отвара и да стои црно се дур не направам рестарт на телефонот. Ако не ви се брза би почекал 18.1 за надградба за да си ги подоправат малце работите
...толку од конзистентноста на нивниот proprietary софтвер на нивниот хардвер во нивниот еко систем.Сосема различно па ја, никакви проблеми. 15 Плус. Ова како ќе ти се потрефи.
Нема ни кај мене на Телеком. Денеска пробав неколку пати да стапам во контакт со агент преку апликацијата за да прашам кога ќе е овозможено, ама секој пат крашнуваше додека чекав да најдат агент.Веќе е имплементиран Телеком на иос.
За фотос аппот ова чаре го најдов изгаси сеПочнаа да ми сметат некои работи…
1. Bluetooth е сега скриен зад два клика у Control Center менито наместо еден. И може само custom shortcut да извадам но тој не може да стои на истото место пошто таму е connectivity квадратот што зазема 4 полиња. Што го чепкаа воопшто и кој рекол добро е вака
2. Во Photos исфорсирале сѐ на примарниот скрин. Recent Days, People, Memories… кој побогу пребарува слики овака?! А за Albums што интензивно го користев пак ми требаат два клика сега за да ги видам сите. Што го чепкаа воопшто и кој рекол добро е вака
Како беше она, ако работи не го пипај…
Поебале user experience
Нема ни кај мене на Телеком. Денеска пробав неколку пати да стапам во контакт со агент преку апликацијата за да прашам кога ќе е овозможено, ама секој пат крашнуваше додека чекав да најдат агент.
Апдејтов изгледа како глупостите што ги прават со WatchOS - зимаат апликација/feature и го усеруваат до макс. Ако одат во таа насока, ќе почнеме се помалце да ги користиме ајфоните.Почнаа да ми сметат некои работи…
1. Bluetooth е сега скриен зад два клика у Control Center менито наместо еден. И може само custom shortcut да извадам но тој не може да стои на истото место пошто таму е connectivity квадратот што зазема 4 полиња. Што го чепкаа воопшто и кој рекол добро е вака
2. Во Photos исфорсирале сѐ на примарниот скрин. Recent Days, People, Memories… кој побогу пребарува слики овака?! А за Albums што интензивно го користев пак ми требаат два клика сега за да ги видам сите. Што го чепкаа воопшто и кој рекол добро е вака
Како беше она, ако работи не го пипај…
Поебале user experience