Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Apple е новиот крал на мобилните

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.612
13.144
Според насловот на темава јас помислив кујзнае што нова технологија извадиле. Тоа да ти било дека конечно после толку време епл продал повеќе телефони од самсунг.

Едит: И ако може да напишете збор два под линкот за што се работи би било подобро. А не само линк и баба рога наслов па сега читајте.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.038
6.479
Си мислев и да го преведам текстот. ;)

Последна промена:

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.233
18.493
не ми е јасно како е цел свет заблуден у тоа ајфоните. Ултрата моја го мачка на леб кој да и го фрлиш, за фракција од цената.
Си користел Ајфон?
Не е трик прашање ниту пак имам цел да провоцирам или пак да предизвикам кавга. Чисто ме интересира..

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.612
13.144
Луѓе држете се до темата. Дискусија и убедувања ајфон вс андроид мислам дека сме ги дискутирале повеќе од што треба во други теми. Кој што сака нека купува и користи.

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.233
18.493
Да, ништо посебно, напротив.
И?
Си користел друго нешто?
Да
иПхоне 15 Про Макс 256 од другар. Ми го остави да го тестирам една недела. Му се јавив другиот ден да дојде да си го земе и да ми го врати A52s :)

Иначе екран, камера чиста петка. FaceID исто така (всушност ова е генијално и работи одлично) остатокот не ми се допадна. Сета таа филозофија на „однопаку“ не е за мене
Другарот си го има цел тој хебен екосистем на Apple па таму функционира одлично

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
543
1.202
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Да
иПхоне 15 Про Макс 256 од другар. Ми го остави да го тестирам една недела. Му се јавив другиот ден да дојде да си го земе и да ми го врати A52s :)

Иначе екран, камера чиста петка. FaceID исто така (всушност ова е генијално и работи одлично) остатокот не ми се допадна. Сета таа филозофија на „однопаку“ не е за мене
Другарот си го има цел тој хебен екосистем на Apple па таму функционира одлично
Дај му еден месец на IOS, нема врќање назад веќе, се работи за навики, тешко ги менуваме знам, ама дај му фора еден месец, заслужува ;)
Па уште ако користиш и CarPaly, па па па, путерче. Па и MacBook...

Едит: Нема ништо идеално, цело време правиме компромиси.

Онтопик, се осети трендот дека многу повеќе луѓе се префрлаат од Android на IOS, трае трендот сеуште.

StOrMK

Gaining Experience
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Не се карајте, сите сме на Unix. :))

Скоти

Practice makes perfect
15 октомври 2013
1.070
1.799
Дај му еден месец на IOS, нема врќање назад веќе, се работи за навики, тешко ги менуваме знам, ама дај му фора еден месец, заслужува ;)

Онтопик, се осети трендот дека многу повеќе луѓе се префрлаат од Android на IOS, трае трендот сеуште.
4 месеци доволни ли се? Денот го проколнав кога го купив ајфонот, си отиде кај жена ми после 4 месеци, посреќен во животот не сум бил.

stefan_mkd

On your way to fame
18 март 2015
831
649
4 месеци доволни ли се? Денот го проколнав кога го купив ајфонот, си отиде кај жена ми после 4 месеци, посреќен во животот не сум бил.
И тоа е фер и многу валидно мислење! Ако фукциноира кај многу, не треба да значи дека е капаче за сите!

kirev

Guru
31 мај 2010
8.038
6.479
Не се карајте, сите сме на Unix. :))
Само Apple. Другите сите се на верзии на Linux
Мислењето е автоматски споено:

Лично: и Apple Watch, iPad + Pencil се ослично интегрирани во целата шема. Изгледа нема(м) враќање назад...

xenon

אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה
15 јануари 2011
4.116
10.949
Skopje
xenon's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9950X 16-core, 420mm Arctic Freezer
Motherboard
Asux X670E-E
Storage
8TB (1 x 980 PRO 2TB + 3Х KC3000) SSD / 2 x 8tb HDD
PSU
Antec 1300W Pro Platinum
RAM
64GB (2x32) DDR5 6000Mhz G.skill C30
Video card
Geforce 4080 Super
Case
Enthoo Primo - Phanteks
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
Logitech Craft
Audio
Asus Xonar STX, Adam A7x, Adam A3x, TC Electronic BMC-2 (DAC)
Monitor
42" OLED Asus Rog Swift PG42UQ
OS
Windows 11 Pro
Apple е краљица од тоа што знам, или имаше промени на врвот?

Btw, успеал некој да инсталира било кој прелистувач на Епл телефон/таблет (iOS) со можност да работи мануелно блокирање на реклами како тоа што беспрекорно функционира со Firefox+uBlock на андроид? Или гута народ банери, скролери, слајдери, дропери, дунстери и се остало што мора да се конзумира како дел од "искуството"?

StOrMK

Gaining Experience
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Само Apple. Другите сите се на верзии на Linux
А Linux е искодиран ѕиркајќи од Unix. :ROFLMAO: Ко на Chrome енџинот шо е искодиран ѕиркајќи од Webkit на Safari. :ROFLMAO:
Само Windows нема никаква врска со нив. :LOL:

stefan_mkd

On your way to fame
18 март 2015
831
649
Apple е краљица од тоа што знам, или имаше промени на врвот?

Btw, успеал некој да инсталира било кој прелистувач на Епл телефон/таблет (iOS) со можност да работи мануелно блокирање на реклами како тоа што беспрекорно функционира со Firefox+uBlock на андроид? Или гута народ банери, скролери, слајдери, дропери, дунстери и се остало што мора да се конзумира како дел од "искуството"?
Brave

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.475
9.503
da

kirev

Guru
31 мај 2010
8.038
6.479
А Linux е искодиран ѕиркајќи од Unix. :ROFLMAO: Ко на Chrome енџинот шо е искодиран ѕиркајќи од Webkit на Safari. :ROFLMAO:
Само Windows нема никаква врска со нив. :LOL:
Исто е ама не е исто. Линукс е направен баш за да нема делови од Unix, т.е. да е слободен од комплицираното и скапо лиценцирање на Unix.

Едит: не сфаќам што е смешно?

Последна промена:

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.319
1.669
Си користел Ајфон?
Не е трик прашање ниту пак имам цел да провоцирам или пак да предизвикам кавга. Чисто ме интересира..

не ми треба да користам за да знам. Тие телефони немаат ништо, ама ништо што би ме натерало да речам готово е со андроид се префрлам на ајфон.

psyside

Rising Star
4 септември 2008
30.374
31.653
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

1. Дадов не еден месец него 6, не само што не се вратив, него и не би се вратил сем АКО не извадат камера која е хардверски најдобра, за тоа сум пател доста па може уште еднаш.

2. Точно, се зависи од тоа што ти е најважно, мене камера и минимизирање на кликови/команди за да извршам одредена функција на уред, тука Apple не е на ниво на андроид за мој вкус.

3. Секако дека ќе се префрлат, Apple сега хардверски никогаш посилен на бил, а луѓето живеат во заблуда дека софтверот нивни го прави тоа, софтверот не прави чуда, помага доста но ако хардверот како основа е слаб ништо не правиш, QC тек пред 2 години се доближи до A сериите на процесори, претходно беше газење, 3 генерации разлика. Во ситуација кога андроид производителите (сем кинезите) идат на side grades, Apple го искористи тоа и со фокус на хардвер направи лом на пазарот, ако порано се зимаше андроид за камерата (Apple до 12-те имаше слаба главна и зум камера) сега веќе и таму немаат мани, зошто некој би земал андроид кога Apple им е посигурен избор?
Мислењето е автоматски споено:

не ми треба да користам за да знам. Тие телефони немаат ништо, ама ништо што би ме натерало да речам готово е со андроид се префрлам на ајфон.

Истото го збореше за Samsung, па сега користиш Ultra, каде се сега Ximo да ги спомнеш?

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.726
4.765
Писти Охту

9 месеци му дадов на 13 про макс. освен шо е убав за на маса да го остајш да се палат пи***ата, никош поќе ајфон. затворено несинхронизирано/расштркано ѓубре шо едно префрлање на една слика е кошмар, а камоли другите работи(sideloading пример). единствен телефон за кој шо ги жалам даените пари.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.653
Мислења
998.568
Членови
36.601
Најнов член
mewbrooks630333

ит маркет