Не друже тебе ..@Optipro , Не знам за кого кажуваш дека забегал од друга цивилизација ( најверојатно мене ми се обраќаш) што не е убаво и културно така да се однесуваш на форум.
Нарачките ми се направени на
Order date: Nov 15, 2023 и уште ги нема .
Па гледај дали се работи за Free shipping
Погледнете го атачментот 133673
Не е лажен тракинг, рефунд не можеш туку така да направиш.А зошто на тракинг ја има пратката ? Или можеби е со лажен тракинг ? Најдобро е да направам refund додека може, за да повратам пари.
Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација
Царини и остали булшит на 1200 денари со фри шипинг?Не е лажен тракинг, рефунд не можеш туку така да направиш.
Види прво што и како ќе биде со DHL, па потоа одлучувај што ќе правиш. Можеби и ќе си поминеш со минимални давачки.
Плус ДХЛ?Царини и остали булшит на 1200 денари со фри шипинг?
Не е лажен тракинг, рефунд не можеш туку така да направиш.
Види прво што и како ќе биде со DHL, па потоа одлучувај што ќе правиш. Можеби и ќе си поминеш со минимални давачки.
Лошо мислеш, ќе каже Бране деновиве што направил.
Па за жал овој одговор тврди дека пратката е во транзит. Не е потврда за да ти вратат пари. Јас би се стрпил уште некое време. Не знам што се случува откако ќе истече времето за барање на рефунд. Но јас повторно би се жалел тогаш базирано на информациите до сега. Но кога ќе имам поцврсти докази дека пратката е изгубена. А не задоцнета. И второво би било причина за рефундација. Но заради големиот застој по поштите очигледно Али пресекува во полза на продавачите.Не друже тебе ..
Туку Алиекспрес.
Имам пратка поприлично скапа, истече времето на достава, Али не сака да врати пари, тврди дека пратката е во Македонија пристигната.
Воедно ми стигна одговор од Унгарска пошта, дека пратката не е пристигната, а Али тврди дека пристигнала, и не дава никаков рифунд. (Што за мене значи дека буквално Алиекспрес ја скамнува цела ЕУ...
Мислењето е автоматски споено:
Погледнете го атачментот 133677
Унгарска пошта...
Гледај сега скриншотот.Па за жал овој одговор тврди дека пратката е во транзит. Не е потврда за да ти вратат пари. Јас би се стрпил уште некое време. Не знам што се случува откако ќе истече времето за барање на рефунд. Но јас повторно би се жалел тогаш базирано на информациите до сега. Но кога ќе имам поцврсти докази дека пратката е изгубена. А не задоцнета. И второво би било причина за рефундација. Но заради големиот застој по поштите очигледно Али пресекува во полза на продавачите.
Под локална се мисли на маџарите (локална за европско тло), тие се тие кои го прават транзитот до МК.превземена од Локална служба
Ај со среќа - да се угодеГледај сега скриншотот.
После неколку преписки со, нивни агенти и слично...
Од 12ти декември, вели дека пратката пристигна односно е превземена од Локална служба за достава и тн...
Потоа на 4ти Јануари, вели дека пратката пристигнала во Транзитна земја.
КОЈА Е ЛОГИКАТА ТУКА? Кога прво ти вели дека пристигнала пратката во Македонија, за да пи еден месец вели дека е во Транзитна земја?? И за на крај тоа тракингот од Cainao од каде што стоеше MK го сменат дека е сеуште во CN.
Што значи дека, нешто што сум нарачал почетокот на Ноември, фактички и реално не е излезено сеуште од Кина!! И да бидам искрен многу сум задоволен што можеби ете Cainao го свати проблемот, и го корегира тракингот!Погледнете го атачментот 133680
Ти само види го скриншатот каде што после 2 месеци и мои неколку интервенции.. го вратија од Mk customs на CN. Ништо повеќе не зборам околу тоа.Под локална се мисли на маџарите (локална за европско тло), тие се тие кои го прават транзитот до МК.
Сеуште не си го сконтал начинот на кој што патуваат пратките од али.
btw пратката ти е сеуште во патување, за жал ќе поседи некое време во унгарија. Сите имаме заглавено прати кај нив, не си само ти, имајте предвид дека имаше празници и дека пратките ќе доцнат дополнително.
И да, не мешајте AliExpress Standard Shipping со AliExpress Selection Standard.
Ке ги оправиме изгледа.Ај со среќа - да се угоде![]()
Точно, а пратката е од официјална Алиекспрес страница односно продавница! Со можеби 1.000.000 (следачи по ѓомти) Cutesliving Store - Amazing products with exclusive discounts on AliExpress а линот е од таа официјална..Барајќи го бројчето на трак17 и постал нинџа не дава резултати. Ова е ептен чудно.
Такво нешто „МК Customs“ не постои во твоите скриншоти!Ти само види го скриншатот каде што после 2 месеци и мои неколку интервенции.. го вратија од Mk customs на CN
Терминалот за примање на пратки кај скопска железничка каде пристигнуваат сите пратки, од каде ги распределуваат низ поштите во Скопје и цела МКД.Дечки што значи пошта 10 скопје ?
Главна пошта е тоа?
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден