Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Aliexpress

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.570
1.856
orgrimar

Titanium

Gaining Experience
1 март 2024
203
87
се надевам ќе дојде, последна нарачена прва “испорачана“

претходно беше од 4 тракинг нет
од пошта мк:

Погледнете го атачментот 145630
Оди за секој случај утре до реонска пошта и прашај зошто не ти е испорачана пратката. Освен ако немаш вакво искуство во Чаир да ги маркираат како испорачани а да ги доставуваат накнадно.

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
4.078
5.595
SK
Прво секако ја почнав работата, па и ќе ја завршам. Од тој аспект ако тракингот се покаже дека е лажен, а за некој ден/недела секако ќе се покаже, тогаш пратките воопшто не се ни пратени. Следствено Али треба да си го држи зборот, пошто непраќање функционално е исто што и ненавремено испраќање.

Второ, ако навистина купонот е 1 долар како што кажуваш, тогаш целава работа е интересна само како показна вежба. :)
Refund вратија целосно и без некои проблеми, освен што се влечеа... Купон не дадоа, дури ни тој еден долар.
Така да точно е тоа дека дури и лажен тракинг се рачуна за испратено.

Барем со сигурност го утврдивме тоа... For the science! :D

Пратив маил до овдешните претставници на Федекс, ако на некој му затреба маил адресата оваа е:
[email protected]

E сега за Федекс, односно нивната испостава овде. Не одговорат на мејлови, не се јавуваат. Неозбилни максимално... Ваљда треба да е јасно по мејлот хостиран на gmail колку се озбилни како фирма. И друга работа ми упадна во очи. На овој од Гостивар што нарачал преку Федекс пратката му ја држеа од 27ми Декември до 14ти Јануари... ГО ИЗГОРЕЛЕ СО ЛЕЖАРИНИ. :)

Демек не го нашле дома или не се јавувал на телефон, пишува дека има само еден обид за контакт во тие две и пол недели. А веројатно немало ниден обид, кога се сетил дека чека пратка сам се јавил да праша. Така да сите работи што ги слушаме дека овдешниве агенти на Федекс крадат во секоја прилика, извесно се точни. И повеќе.

Наравоучение: Федекс само ако е прашање на живот и на смрт, и следење тракинг.

1737202780949.png

Titanium

Gaining Experience
1 март 2024
203
87
E сега за Федекс, односно нивната испостава овде. Не одговорат на мејлови, не се јавуваат. Неозбилни максимално... Ваљда треба да е јасно по мејлот хостиран на gmail колку се озбилни како фирма. И друга работа ми упадна во очи. На овој од Гостивар што нарачал преку Федекс пратката му ја држеа од 27ми Декември до 14ти Јануари... ГО ИЗГОРЕЛЕ СО ЛЕЖАРИНИ. :)

Демек не го нашле дома или не се јавувал на телефон, пишува дека има само еден обид за контакт во тие две и пол недели. А веројатно немало ниден обид, кога се сетил дека чека пратка сам се јавил да праша. Така да сите работи што ги слушаме дека овдешниве агенти на Федекс крадат во секоја прилика, извесно се точни. И повеќе.

Погледнете го атачментот 145689
Уште да дознаеме што му стигнало :LOL:

moongose

Unbeatable
19 јули 2013
4.096
4.978
Refund вратија целосно и без некои проблеми, освен што се влечеа... Купон не дадоа, дури ни тој еден долар.
Така да точно е тоа дека дури и лажен тракинг се рачуна за испратено.

Барем со сигурност го утврдивме тоа... For the science! :D
Другпат да веруваш :)

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
4.078
5.595
SK
За купонот ти кажав дека не ти следува.
Ќе ти кажев да прашаше пред да нарачаш. :)
Се докажа дека тракингот е лажен, значи пратката воопшто не била испратена. Логиката сеуште вели дека следува купон. ;)

Бах, смрдеше на превара од почеток ама имаше и некоја мала шанса дека не е така. Најлошиот случај беше дека ќе чекам некоја недела за рифанд, ако не тогаш ќе довиев прилично еврин а моќен мини РС. Пробав и тоа е тоа... Али имаат некој алгоритам каде условот е „ако продавачот го пополни полето за шипинг, автоматски не ти следува купон“. Без разлика какви глупости ќе биде тој шипинг. Плус никаде не пишува дека купонот е еден мочан долар.

Како и да е, едно искуство кое го пренесов и овде да не губат време и други другпат.

Pizdra

Intern
2 јули 2024
26
17
Дали имаме некакво напредок во вистинска смисла на испорака,директно до нашата земја?Од пре днекој ден порачка,а бројот за следење UA11------------SK!
Opera Snapshot_2025-01-22_142228_parcelsapp.com.png

noc32

Gaining Experience
21 март 2016
261
194
Федекс се тешка катастрофа. Исто и ДХЛ кај нас.
Од сите овие, најдобро искуство убедливо сум имал на повеќе направи со UPS International.

Titanium

Gaining Experience
1 март 2024
203
87
Дали има шанси да се добие диспјут за UB пратка од Али за која резервниот рок од 15 дена истекува за три дена, а пратката стои во погрешна подрачна поштенска единица веќе 20 дена без никаква промена?

viktor4mkd

Gaining Experience
22 мај 2023
126
67
Дали има шанси да се добие диспјут за UB пратка од Али за која резервниот рок од 15 дена истекува за три дена, а пратката стои во погрешна подрачна поштенска единица веќе 20 дена без никаква промена?
Да , можеш стави дека не ти е стигната

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.929
3.501
Неготино
Јас кога правам dispute на нестигнати пратки, ставам и скриншот од нашата пошта со тракинг бројчето и мавам translate to English. До сега секогаш сум добил.
Пиши си дека не ти е стигнато и/или дека е на грешна адреса.

steelseries

On your way to fame
20 декември 2015
1.114
782
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Одамна немам нарачано од Али, ми требаше нешто што таму го има па морав да нарачам.

Гледам нов code CNG, како се следи ова?
Како иде со брзина на пратки последно време?

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
4.078
5.595
SK
Нели UB се без вистински тракинг?
Инаку ако не е дојдена пратката нема зошто да не отвориш диспјут.

Titanium

Gaining Experience
1 март 2024
203
87
Нели UB се без вистински тракинг?
Инаку ако не е дојдена пратката нема зошто да не отвориш диспјут.
Теоретски да, практично не. :)
Дојдена е пред повеќе од половина месец во погрешна општина и дреме таму. Не е евтинка комбинација, инаку не би се замарал.

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
1.135
715
Скопје Аеродром
20 септември 2016
19
26
Битола
Darko Krushjanovski's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x
Motherboard
MSI B450 Tomahawk
Storage
Samung 970 EVO Plus 250GB + KingDian 240GB
PSU
njoy Titan 600W
RAM
G-Skill Ripjaws V 16gb 3200mhz
Video card
RTX 3070
Case
NZXT S340
Mouse
Attack shark X3
Keyboard
Genesis Thor 300
Audio
Hyper X Cloud Stinger S
Monitor
BENQ XL2411Z 144Hz
OS
Window 11
Дали на некој друг му идат пратките повеќе од 3 месеци или само јас сум толку малер?

Isak Keyten

Practice makes perfect
25 ноември 2014
1.339
1.542
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
4.078
5.595
SK
Одамна не сум нарачувал, некој знае каде да се контактира со продавачот не гледам линк, нема испорака за МК па да го прашам.

Преку телефонската апликација некако полесно е, мислам дека автоматски го линка производот со пораката. Преку РС/web ако пишуваш, разгледај на страната со производот има некаде долу како „облаче“ со три точки, или така нешто. Тоа кликај и ќе те однесе до пишување порака.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.646
Мислења
998.409
Членови
36.597
Најнов член
Pecac

ит маркет