ова е кога е мала пратка па поштарот ја подига тој, за некој ден ќе ти ја донесесе надевам ќе дојде, последна нарачена прва “испорачана“
претходно беше од 4 тракинг нет
од пошта мк:
Погледнете го атачментот 145630
ова е кога е мала пратка па поштарот ја подига тој, за некој ден ќе ти ја донесесе надевам ќе дојде, последна нарачена прва “испорачана“
од пошта мк:
Оди за секој случај утре до реонска пошта и прашај зошто не ти е испорачана пратката. Освен ако немаш вакво искуство во Чаир да ги маркираат како испорачани а да ги доставуваат накнадно.се надевам ќе дојде, последна нарачена прва “испорачана“
од пошта мк:
Refund вратија целосно и без некои проблеми, освен што се влечеа... Купон не дадоа, дури ни тој еден долар.Прво секако ја почнав работата, па и ќе ја завршам. Од тој аспект ако тракингот се покаже дека е лажен, а за некој ден/недела секако ќе се покаже, тогаш пратките воопшто не се ни пратени. Следствено Али треба да си го држи зборот, пошто непраќање функционално е исто што и ненавремено испраќање.
Второ, ако навистина купонот е 1 долар како што кажуваш, тогаш целава работа е интересна само како показна вежба.![]()
E сега за Федекс, односно нивната испостава овде. Не одговорат на мејлови, не се јавуваат. Неозбилни максимално... Ваљда треба да е јасно по мејлот хостиран на gmail колку се озбилни како фирма. И друга работа ми упадна во очи. На овој од Гостивар што нарачал преку Федекс пратката му ја држеа од 27ми Декември до 14ти Јануари... ГО ИЗГОРЕЛЕ СО ЛЕЖАРИНИ.Пратив маил до овдешните претставници на Федекс, ако на некој му затреба маил адресата оваа е:
[email protected]
Уште да дознаеме што му стигналоE сега за Федекс, односно нивната испостава овде. Не одговорат на мејлови, не се јавуваат. Неозбилни максимално... Ваљда треба да е јасно по мејлот хостиран на gmail колку се озбилни како фирма. И друга работа ми упадна во очи. На овој од Гостивар што нарачал преку Федекс пратката му ја држеа од 27ми Декември до 14ти Јануари... ГО ИЗГОРЕЛЕ СО ЛЕЖАРИНИ.
Демек не го нашле дома или не се јавувал на телефон, пишува дека има само еден обид за контакт во тие две и пол недели. А веројатно немало ниден обид, кога се сетил дека чека пратка сам се јавил да праша. Така да сите работи што ги слушаме дека овдешниве агенти на Федекс крадат во секоја прилика, извесно се точни. И повеќе.
Наравоучение: Федекс само ако е прашање на живот и на смрт, и следење тракинг.
Погледнете го атачментот 145689
Другпат да верувашRefund вратија целосно и без некои проблеми, освен што се влечеа... Купон не дадоа, дури ни тој еден долар.
Така да точно е тоа дека дури и лажен тракинг се рачуна за испратено.
Барем со сигурност го утврдивме тоа... For the science!![]()
Па ти кажеше пред да нарачам.Другпат да веруваш![]()
За купонот ти кажав дека не ти следува.Па ти кажеше пред да нарачам.![]()
Пу, пу, чувај Боже од уроци.Ќе ти кажев да прашаше пред да нарачаш.![]()
Се докажа дека тракингот е лажен, значи пратката воопшто не била испратена. Логиката сеуште вели дека следува купон.За купонот ти кажав дека не ти следува.
Ќе ти кажев да прашаше пред да нарачаш.![]()
Федекс се тешка катастрофа. Исто и ДХЛ кај нас.Наравоучение: Федекс само ако е прашање на живот и на смрт, и следење тракинг.
Да , можеш стави дека не ти е стигнатаДали има шанси да се добие диспјут за UB пратка од Али за која резервниот рок од 15 дена истекува за три дена, а пратката стои во погрешна подрачна поштенска единица веќе 20 дена без никаква промена?
Јас кога правам dispute на нестигнати пратки, ставам и скриншот од нашата пошта со тракинг бројчето и мавам translate to English. До сега секогаш сум добил.Дали има шанси да се добие диспјут за UB пратка од Али за која резервниот рок од 15 дена истекува за три дена, а пратката стои во погрешна подрачна поштенска единица веќе 20 дена без никаква промена?
Нели UB се без вистински тракинг?Дали има шанси да се добие диспјут за UB пратка од Али за која резервниот рок од 15 дена истекува за три дена, а пратката стои во погрешна подрачна поштенска единица веќе 20 дена без никаква промена?
Теоретски да, практично не.Нели UB се без вистински тракинг?
Инаку ако не е дојдена пратката нема зошто да не отвориш диспјут.
ти си среќен, јас ги примам од јули моментално и по некоја од августДали на некој друг му идат пратките повеќе од 3 месеци или само јас сум толку малер?
Сите шо се преку пошта ги чекам толку.Дали на некој друг му идат пратките повеќе од 3 месеци или само јас сум толку малер?
Преку телефонската апликација некако полесно е, мислам дека автоматски го линка производот со пораката. Преку РС/web ако пишуваш, разгледај на страната со производот има некаде долу како „облаче“ со три точки, или така нешто. Тоа кликај и ќе те однесе до пишување порака.Одамна не сум нарачувал, некој знае каде да се контактира со продавачот не гледам линк, нема испорака за МК па да го прашам.
![]()
16A WiFi Smart Switch Smart Home Drahtlose Steuerung Schalter Relais Breaker Fernbedienung Sprachsteuerung Unterstützung Alexa Google Home Ewelink - AliExpress 44
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com