Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Aliexpress

KeepCalm

Intern
4 мај 2013
55
38
Со каква бесплатна достава? Сигурно не ќе да е била со "Aliexpress standard shipping"... Во последно време има ги многу превари со федекс/дхл бесплатни достави од алиекспрес...Ако си порачал нешто што е "To Good To be True" тогаш голема е веројатноста тракингот да е фејк...
Продукт од 30 евра, демек на попуст од 60. Инаку тракинг бројчето го дава на сајтот на федекс, пратено од Кина, моментално во Скопје, како ги прават скемовиве?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
364
Продукт од 30 евра, демек на попуст од 60. Инаку тракинг бројчето го дава на сајтот на федекс, пратено од Кина, моментално во Скопје, како ги прават скемовиве?
А епа ај честито преварен си од кинезите. Ќе мораш да отвараш сега диспут да се докажуваш дека не е на пакетот на твое име...Со среќа нека ти е..
Поима немаме кинезите како ги добиват лажните тракинг броеви..Имат некоја дупка па од некоја датабаза ги прибират...Да беше вистински тракинг бројот на твое име...Ќе добиеше порака од тнт федекс канцаларијата за понатамошна постапка да ти царинат со 2100ден шпедиција и останати давачки кон државата..

Titanium

Intern
1 март 2024
120
45
Имате искуство со овој фри шипинг каде што ништо не е нагласено? Преку што го праќаат?

Атачменти

• 1723469725116.png.png
    1723469725116.png.png
    62 KB · Прегледи: 41

maki01

Gaining Experience
2 август 2017
109
77
Имате искуство со овој фри шипинг каде што ништо не е нагласено? Преку што го праќаат?
Пред некој ден нарачував од Ugreen нешто. Исто вака стоеше. Го пратија со Aliexpress standard shipping.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Titanium

Intern
1 март 2024
120
45
Пред некој ден нарачував од Ugreen нешто. Исто вака стоеше. Го пратија со Aliexpress standard shipping.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk
Благодарам за инфо, некако ми беше сомнително. Стои Aliexpress Commitment, 96,1% рејтинг, ценава со фри шипинг е 1/3 во однос на цената кај другите што го продаваат со Aliexpress Standard shipping. Викам да не дојде со Федекс па да си плаќам и шипинг и се комплет тука. :unsure:

KeepCalm

Intern
4 мај 2013
55
38
Најбрзата достава на пратка од 2013 досега, за мене. Нарачана на 26.07, кај мене дома денес, 12.08. Вредност 6.30 usd со бесплатна достава, но не можам да видам од каде точно е пратена, со RR....HU.

Инаку, RE......NL каков тракинг е?

Последна промена:

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.682
3.203
Неготино
Најбрзата достава на пратка од 2013 досега, за мене. Нарачана на 26.07, кај мене дома денес, 12.08. Вредност 6.30 usd со бесплатна достава, но не можам да видам од каде точно е пратена, со RR....HU.

Netherlands. Од али нарачка тоа? Интересно.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
364

Па не е тоа федекс како што беше пишал. Тебе ти ја пратиле преку холандската пошта. NL е Nederland.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
364
Не станува збор за истата нарачка.
Таа со федекс најверојатно ќе испадне scam.
аа друга била..ок..холандската пошта е брза нема што за 10-15 дена стига во МК..Штета што на алиекспрес многу малку производи се испорачуват преку неа..

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.110
2.073
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Во врска со мислењето претходно тука:

Да известам дека парите се вратени на жртвата.

kirev

Unbeatable
31 мај 2010
7.595
5.858
Во врска со мислењето претходно тука:

Да известам дека парите се вратени на жртвата.
Преку банката? Јас уште немам абер за петте долари...

-ECT-

Intern
25 септември 2017
5
9
RR-HU за колку време стигнуваат и која пошта се ?

Sent from my V2208 using Tapatalk

goce03

Unstoppable
20 јануари 2015
1.567
3.156
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Искуство некое во последниов период ? Мене ми каснат пратки од Април, бев во пошта наводно биле во Будимпешта Унгарија каде ги држеле повеќе од 2 месеца.

psy-galactic

Intern
30 март 2009
37
25
Јас денес добив две пратки нарачани 28 Март, во пошта пристигнаа 2 и 10 Јули.
Плус имам пратка од Германија на 6 Август пристигната во пошта, ама како што е тргнато таа во Септември ќе ја добијам.

Titanium

Intern
1 март 2024
120
45
Ама и продавачиве се за онакво. Му праќаш тракинг, му викаш продолжи време, се расправа, ја проверив во пошта, оди направи жалба таму ќе ја најдат. Направи ти жалба во твојата логистика, јас ти правам услуга. Не бре брате, инат магарешки.

flashgordon007

On your way to fame
15 септември 2012
903
976
Ама и продавачиве се за онакво. Му праќаш тракинг, му викаш продолжи време, се расправа, ја проверив во пошта, оди направи жалба таму ќе ја најдат. Направи ти жалба во твојата логистика, јас ти правам услуга. Не бре брате, инат магарешки.

Потрага по пратка официјално може да направи само испраќачот.
Прашај во било која пошта да ти објаснат врз основа на кој документ ти ќе поднесеш барање за потрага по пратка?

Titanium

Intern
1 март 2024
120
45
Потрага по пратка официјално може да направи само испраќачот.
Прашај во било која пошта да ти објаснат врз основа на кој документ ти ќе поднесеш барање за потрага по пратка?
Многу јасно, и тие го знаат многу добро тоа. Нема врска што истекува времето, важно он да си ги лапне парите и тоа на време. Не дај Боже да почека некоја недела. И му викаш ќе ти отворам диспјут, џабе. Почекај, ќе дојде!

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.515
Мислења
981.528
Членови
35.771
Најнов член
HanaArs