Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Aliexpress

kirev

Unbeatable
31 мај 2010
7.640
5.910
Дебитна :rolleyes: сумата е трицифрена во евра така да 15евра провизија е ништо за тоа што е „украдено“...
Со лесно. Ме изнервира дека немаше никакво барање за потврда за плаќањето (баш го дигнав лимитот на 2.000 денари за некое плаќање и сум го оставил, ама нема врска, зошто воопшто немаше никаква потврда???) плус си купиле некаков си гифт кард за 5 долари. Чисти пари. Башка ете и можност за тестирање на процедурите за оспорување на трансакции на Шпаркасе и Виза :)

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1.784
1.613
Скопје
Стопанска пред 10-тина години ми ги врати парите околу 400 евра од виза интернет (дебитна сметка), долго траеше процесот околу 3-4 месеци и не ми земаа провизија никаква.
да чим си ги добил парите, ти го имаш добиено chargeback спор-от, тие што пробале да те оштетат го плаќаат тоа .. ако си изгубел ем ќе си плател ем немало да ги добиеш парите назад (ако си отворил официјално спор преку банка како погоре).

comakot

Gaining Experience
23 февруари 2017
417
297
Малку офтопик, Тему поарни се со брзина? Како што гледам исто срање друга боја му е сајтот

Alex3

Gaining Experience
20 декември 2018
86
85
Малку офтопик, Тему поарни се со брзина? Како што гледам исто срање друга боја му е сајтот
Тему не праќаат пратки кај нас, само ЕУ земји плус другите богати западно европски земји

dakss

Intern
16 ноември 2021
3
0
Поздрав до сите. Е сега вака, правам нарчка на 17 Јули (блутут трансмитер) цена 21од Aliexpress . Неделата одам да видам до каде е нарачката Tracking number RR*********HU , гледам и неверувам што пишува. Пробав да ги контактирам унгарциве ecsc-logistics.com безуспешно. Screenshot (2)h.png
Некој да имал слично искуство и совет како да ја добијам нарачката.

Последна промена:

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.484
1.759
orgrimar
Поздрав до сите. Е сега вака, правам нарчка на 17 Јули (блутут трансмитер) цена 21од Aliexpress . Неделата одам да видам до каде е нарачката Tracking number RR*********HU , гледам и неверувам што пишува. Пробав да ги контактирам унгарциве ecsc-logistics.com безуспешно.Погледнете го атачментот 139707
Некој да имал слично искуство и совет како да ја добијам нарачката.

кај поштарот е за некој ден ќе те бара

Titanium

Intern
1 март 2024
123
45
Фала на одговорот, ме бунеше дека пратката кажува дека сеуште е во Унгарија, не е превземена од нашата пошта
RR Праткиве со статус "Received by local delivery company" од 24.07 веќе стигнаа во МК, него како стои ситуација со пратките со истиот статус од 26.07? Јас имам една која од 26.07 дреме со тој статус без никаква промена веќе 12 дена. Имате понатамошна промена на пратките со овој датум или од подоцна?

Последна промена:

Isak Keyten

Practice makes perfect
25 ноември 2014
1.295
1.480
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
RR Праткиве со статус "Received by local delivery company" од 24.07 веќе стигнаа во МК, него како стои ситуација со пратките со истиот статус од 26.07? Јас имам една која од 26.07 дреме со тој статус без никаква промена веќе 12 дена. Имате понатамошна промена на пратките со овој датум или од подоцна?
Провери ја на posta.com.mk ако не е таму провери ја на viapost. Ако не е ни таму ни таму имаш уше за чекање седи негде неотпакувана.

dakss

Intern
16 ноември 2021
3
0
Провери ја на posta.com.mk ако не е таму провери ја на viapost. Ако не е ни таму ни таму имаш уше за чекање седи негде неотпакувана.
За мојата пратка во posta.com.mk не се пронајдени податоци, ја лоцирав на viapost влезена во МК на 8/1/2024

Titanium

Intern
1 март 2024
123
45
Не е воопшто прифатена од Унгарска пошта за да биде кај нас. Дали имаш некоја пратка што после 26.07 добила нареден статус по "Received by local delivery company"?
Да знам дали има генерално доцнење со пратките внатре во Унгарија и да не пишувам да ја бараат пошто имав ваковв случај

GetSchwifty

On your way to fame
22 февруари 2020
304
630
Скопје
За мене ситуацијата со пратките се подобри.

Вкупно 7 нарачки кои ги направив на 15 Јуни, ми стигнаа за неполн месец.

6 од нив ми беа доставени преку ВИА ПОСТ, и само една преку поштар од мк пошта.

Joco Ilievski

On your way to fame
24 август 2011
534
526
Тетово, Јегуновце
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 2700x / Wraith Prism
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
Samsung EVO 850 250GB / WD500GB HDD
PSU
Sharkoon SilentStorm Icewind Black 80 Bronze Plus 750W
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
SAMA Inpower Black Gold 5 v2
Mouse
Benq Zowie EC1-A
Keyboard
Sharkoon Skiller Pro+
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
Тие обичните преку Унгарија ги чекам по три и више месеци. Тие преку Чешка и Литванија за 20ина дена ми стигаат. А овие регистрираниве исто за месец дена или со виа пост или со македонски пошти ми ги носат, таке што и кај мене е океј освен тие UBxxxxxxxHU

mkdboy

Gaining Experience
16 септември 2010
159
53
Naracuvam pratki preku yanwen a ovoj mi gi pratil preku cainao .....imal nekoj vakvo iskustvo ili sto da pravam ima nekoe care?

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.683
1.832
Naracuvam pratki preku yanwen a ovoj mi gi pratil preku cainao .....imal nekoj vakvo iskustvo ili sto da pravam ima nekoe care?
Да, имаше доста такви примери опишани во некои од постовите наназад.
Смени на кирилица и пребарај низ темава, или читај страна по страна наназад.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
364
Тие обичните преку Унгарија ги чекам по три и више месеци. Тие преку Чешка и Литванија за 20ина дена ми стигаат. А овие регистрираниве исто за месец дена или со виа пост или со македонски пошти ми ги носат, таке што и кај мене е океј освен тие UBxxxxxxxHU
И јас имам со обичните-унгарија,.,,некој по 100 дена поминати...Ништо страшно навикнаме се веќе..Ќе чекаме..До крајот на новата година сигурен сум дека ќе ги добиеме сите пратки.

Joco Ilievski

On your way to fame
24 август 2011
534
526
Тетово, Јегуновце
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 2700x / Wraith Prism
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
Samsung EVO 850 250GB / WD500GB HDD
PSU
Sharkoon SilentStorm Icewind Black 80 Bronze Plus 750W
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
SAMA Inpower Black Gold 5 v2
Mouse
Benq Zowie EC1-A
Keyboard
Sharkoon Skiller Pro+
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
Нема чаре. Ја сум му пишуал на продавачот после тоа, сум се расправал со него и сум му праќал доказ дека јанвен и санју ми се побрзи од цаиниао, тој ми вика цаиниао е побезбедно, не се секирај ќе стигне на време. Ако не стигне на време ќе ми врател пари. Не можеш ниту да ја откажеш нарачката, ни ништо. Едино да наручаш пак ако е нешто ситно, па да ти ја прати преку тоа што бараш, или да чекаш да ти стигне преку цаиниао.

Titanium

Intern
1 март 2024
123
45
Дечки да прашам уште еднаш. На сликава се две RR пратки од Алиекспрес (Parcels).
Долната која имаше статус "Received by local delivery company" на 25.07 во Унгарија наредниот ден продолжи со тракинг од Унгарска пошта и веќе е доставена во МК.
Горната пратка доби ист статус на 26.07 и се уште нема добиено следен статус од Унгарска пошта ниту е стигната во било која пошта.
Дали некој има пратка од 26.07 или од подоцна со истиот статус а се уште да не е мрдната понатаму? Или некој на кого продолжила да му се движи пратката нормално по овој датум. 1000005885.jpg

Последна промена:

KeepCalm

Intern
4 мај 2013
55
38
Нарачка од Али со избрана бесплатна достава ми ја пратиле со Fedex IP. Што да очекувам, какви трошоци?

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.484
1.759
orgrimar
Нарачка од Али со избрана бесплатна достава ми ја пратиле со Fedex IP. Што да очекувам, какви трошоци?
АКО е скапа над 22 еур 2500 ден + ддв ако е над 90+ царина, ако е под 22 еур ништо или 1500 ден

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
364
Со каква бесплатна достава? Сигурно не ќе да е била со "Aliexpress standard shipping"... Во последно време има ги многу превари со федекс/дхл бесплатни достави од алиекспрес...Ако си порачал нешто што е "To Good To be True" тогаш голема е веројатноста тракингот да е фејк...

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.484
1.759
orgrimar
најевтин федекс од кина до тука под 100 грама е 35$, треба малку и логика и здрав разум, ако си порачал 10$ со фри шипинг и очекуваш да ти го пратат со федекс?

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.610
Мислења
982.714
Членови
35.845
Најнов член
Lagadin
На врв Дно