Тука е проблемот.Унгарија
Тука е проблемот.Унгарија
И ја мислим дека Унгарија е проблемот, или Латвија што беше претходно.Тука е проблемот.
До продавачот ѐ.Не е до продавачот што испораката е лоша, па да му ставаш лош рејтинг за испорака, они ги праќаат за ден/два... негде или у Унгарија се задржуаат праткете, или кај нас у пошта ја тупат работата и седат у вреќа по месец дена.
Само не сфаќам како само Cainao пратките заглавуаат, а Yanwen, SunYou идат побрзо.
Продавачот не одлучува дали RR пратка ќе иде преку SG или преку HU, али е надлежен за тоа.До продавачот ѐ.
Е па...штета.Продавачот не одлучува дали RR пратка ќе иде преку SG или преку HU, али е надлежен за тоа.
Пробај со некоја апликација или сервис за глобално следење пратки, на пр. Parcels, 17Track или пак на вебсајтот postal.ninjaДа не знаете како можам да следам пратка од Амазон? Извинете за офтопик, тешко се снаоѓам преку телефон.
Во последно време, исти qrc...нажалос.И сега која беше побрза пошта? Читав погоре и едната и другата пошта пофалена е
Yanwen пратка ми стигна за ~25 дена претходната недела, Cainiao обично се 60+.И сега која беше побрза пошта? Читав погоре и едната и другата пошта пофалена е
YanwenИ сега која беше побрза пошта?
голем дел од продавачите не праќаат преку Yanwen.Yanwen
Обично има милион продавачи што го имаат истиот продукт. Ја барам продавач што испраќа преку Јанвен, и после нарачката одма му пишуем приватна порака да ми ја испрати пратката по Јанвен, пошто знаат и со Цаиниао да ја пратат, по нивно.голем дел од продавачите не праќаат преку Yanwen.
Пратени се со "RR" ама пак се чека едно 35-40 дена просек.@JonnyDark
Патиките со AliExpress Selection Standard ќе дојдат малку побрзо од овие најбавните. Сепак во твојот случај е со регистрирана пошта "RR" и ќе дојдат со сигурност. Инаку да, Yanwen обично го користат за ситнурии и моментално пратките стигнуваат релативно брзо бидејќи немат никаква допирна точка со Унгарската пошта. Факт е дека најголем дел праќат преку ужасно спората Cainiao пошта.
Покрупните и поскапите нарачки одат со AliExpress Standard shipping или со AliExpress Selection Standard (со RR тракинг), ИЛИ со скапите DHL и слични.
Шипингот е вкалкулиран во цената, не му се секирај.Него чудно ми е како е можно овие да ги праќат со "free shipping" а останатиот избор на патики, кожни кондури и такви слични големи пакети се со скапа испорака по 20-30 долара.
Ок тоа да. Ама не ми е јасно која е логиката тие патики да имат "free shipping" а овие кондури да имат 20 долара шипинг(поскап и од патиките)Шипингот е вкалкулиран во цената, не му се секирај.![]()
Тогаш од прилика патките би коштале 3-5 долара без шипинг. Зарем е можно по таа цена китајците луди да ги произведуват?Кондурите реално чинат 58 долари, ако стават фри шипинг со таа цена нема никој да ги погледне. Вака како што е 38 долари е преполовена цена и дел од чинењето е додадено како шипинг.
Таква им е играта на китајците, често може да се најде продукт кој што има цена пример 4 долари а шипинг да има 19 долари, која е логиката?![]()
Во превод да се направи нарачка со време за да дојде пред нова година хахахаYanwen пратка ми стигна за ~25 дена претходната недела, Cainiao обично се 60+.