Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Aliexpress

Joco Ilievski

Gaining Experience
24 август 2011
335
330
Тетово, Јегуновце
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 2700x / Wraith Prism
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
Samsung EVO 850 250GB / WD500GB HDD
PSU
Sharkoon SilentStorm Icewind Black 80 Bronze Plus 750W
RAM
Kingston 16GB 3000Mhz
Video card
Gigabyte GTX 1050TI
Case
SAMA Inpower Black Gold 5 v2
Mouse
Benq Zowie EC1-A
Keyboard
Sharkoon Skiller Pro+
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
Тука е проблемот.
И ја мислим дека Унгарија е проблемот, или Латвија што беше претходно.
SunYou и Yanwen идат преку Литванија, и од таму излагаат за кратко време после до ваму идат нормално.
А стандард шипинг пошто е регистрирана пратка сигурно ги пуштаат со некојси приоритет у Унгарија и стигаат малце побрзо за разлика од не регистрираните мали пратки...

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.288
1.356
Не е до продавачот што испораката е лоша, па да му ставаш лош рејтинг за испорака, они ги праќаат за ден/два... негде или у Унгарија се задржуаат праткете, или кај нас у пошта ја тупат работата и седат у вреќа по месец дена.
Само не сфаќам како само Cainao пратките заглавуаат, а Yanwen, SunYou идат побрзо.
До продавачот ѐ.
Претходно ваков тип на пратки преку сингапурќани ги праќаја, и стигнуваа в раце кај нас за 14-17 дена.
Сега RR одат преку HU, и во ривјуто го посочувам тој момент.
Ако прочитаат и сфатат нешто - арно, ако не, да сне зрави-живи.

Испратено од телефоно

Joco Ilievski

Gaining Experience
24 август 2011
335
330
Тетово, Јегуновце
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
PSU
RAM
Kingston 16GB 3000Mhz
Video card
Gigabyte GTX 1050TI
Case
Mouse
Benq Zowie EC1-A
Keyboard
Sharkoon Skiller Pro+
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
Ја знам му пишав на еден продавач пред скоро време, да ми ја прати пратката преку Сингапур пост наместо Унгарска, и не се сеќавам што точно ми рече, ама беше у смисол дека немал таква опција да бира.

Optipro

Gaining Experience
5 мај 2021
258
195
Продавачите ја дупчат најмногу работа, потоа Али ја додупчува работата.
Самиот продавач има можност да праќа по што и да посака, а тоа и го дава како опција, а најголемата заебанција е што, даваат можност да си платиш за Yanwen, и ти го праќа преку најголемиот булшит ..унгарска.. и кога ке одиш да разговараш со некој агент, се прави како невин изгубен германец ,, Package is in protection time.."
Истото и со Али стандард шиТпинг, денес порачав некој ствари од некоја си ,,Direct factory" веројатно продавница од самитот Алиекспрес, и ми испратија по Сингапурска, а пак од друга продавница платено за Алиекспрес стандард, ми испратија по некоја RR.. што во превод е Cainao шипингот што имаше available tracking, и беше поевтин од Сингапурската..

П.с пред едно 2 недели имав нарачано за проба од Banggood, стварите се можеби за долар поскапи, но експресно стигаат!!

JonnyDark

Gaining Experience
10 јуни 2022
204
145
Конечно го порача после толку мислење...Сеа колку време ќе се чекат пратките со тие празници. И што празници слават овие?
Ај па и фестивали...Секој ден празници слават на таа кумонистичка пара...Ние за леб трпеме германски цени имаме.
Па и веб дизајно е сменет на алискрес сеа со црна боја е делот за навигација...
skx.png

Krk198

Gaining Experience
14 септември 2016
324
305
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
Да не знаете како можам да следам пратка од Амазон? Извинете за офтопик, тешко се снаоѓам преку телефон.

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.288
1.356
Да не знаете како можам да следам пратка од Амазон? Извинете за офтопик, тешко се снаоѓам преку телефон.
Пробај со некоја апликација или сервис за глобално следење пратки, на пр. Parcels, 17Track или пак на вебсајтот postal.ninja
Ги немам проверено за амазон пратки, но за алиекспрес работат супер.
Ама од она што го гледам, имаат база на голем број пошти по светот, па би требало и за амазон да се ок?

Испратено од телефоно

zirkach

On your way to fame
12 февруари 2015
1.151
890
Струга
www.facebook.com
zirkach's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
И сега која беше побрза пошта? Читав погоре и едната и другата пошта пофалена е

Атачменти

• alija.jpg
    alija.jpg
    29,9 KB · Прегледи: 62

Antonio Vasilevski

Gaining Experience
3 јануари 2016
252
97
Аеродром, Скопје
Antonio Vasilevski's setup  
Processor & Cooler
Xeon E5430 3.4 GHz OC & Deepcool Gammax 400
Motherboard
Asus P5K SE
Storage
WD 500 GB Blue Caviar
RAM
Kingston 2x2 GB 1066 MHz OC
Video card
HD 7770 1GB
Monitor
LG Flatron W1934S
OS
Windows 7

Joco Ilievski

Gaining Experience
24 август 2011
335
330
Тетово, Јегуновце
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
PSU
RAM
Kingston 16GB 3000Mhz
Video card
Gigabyte GTX 1050TI
Case
Mouse
Benq Zowie EC1-A
Keyboard
Sharkoon Skiller Pro+
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
голем дел од продавачите не праќаат преку Yanwen.
Обично има милион продавачи што го имаат истиот продукт. Ја барам продавач што испраќа преку Јанвен, и после нарачката одма му пишуем приватна порака да ми ја испрати пратката по Јанвен, пошто знаат и со Цаиниао да ја пратат, по нивно.

krema

Epic
24 јуни 2009
14.385
14.088
youtu.be

JonnyDark

Gaining Experience
10 јуни 2022
204
145
Neznam sto vie uopste poracuvate za da vi prakjaat preku Yanwen. jas kako sto gledam preku Yanwen prakjat samo bidzuterija, sitnici i slicni takvi raboti...
Nema nisto opcija yanwen za mobilni, casovnici, laptopi, delovi za pc, patiki..i slicni krupni raboti...
Ete primer ovie patiki se na popust 12 dolara poraca gi arno ama nema opcija yanwen. Ali fala bogu free shipping ima opcija. Ama 40-50 dena kje cekam da stigne.

krema

Epic
24 јуни 2009
14.385
14.088
youtu.be
@JonnyDark
Патиките со AliExpress Selection Standard ќе дојдат малку побрзо од овие најбавните. Сепак во твојот случај е со регистрирана пошта "RR" и ќе дојдат со сигурност. Инаку да, Yanwen обично го користат за ситнурии и моментално пратките стигнуваат релативно брзо бидејќи немат никаква допирна точка со Унгарската пошта. Факт е дека најголем дел праќат преку ужасно спората Cainiao пошта.
Покрупните и поскапите нарачки одат со AliExpress Standard shipping или со AliExpress Selection Standard (со RR тракинг), ИЛИ со скапите DHL и слични.

JonnyDark

Gaining Experience
10 јуни 2022
204
145
@JonnyDark
Патиките со AliExpress Selection Standard ќе дојдат малку побрзо од овие најбавните. Сепак во твојот случај е со регистрирана пошта "RR" и ќе дојдат со сигурност. Инаку да, Yanwen обично го користат за ситнурии и моментално пратките стигнуваат релативно брзо бидејќи немат никаква допирна точка со Унгарската пошта. Факт е дека најголем дел праќат преку ужасно спората Cainiao пошта.
Покрупните и поскапите нарачки одат со AliExpress Standard shipping или со AliExpress Selection Standard (со RR тракинг), ИЛИ со скапите DHL и слични.
Пратени се со "RR" ама пак се чека едно 35-40 дена просек. :ROFLMAO: Него чудно ми е како е можно овие да ги праќат со "free shipping" а останатиот избор на патики, кожни кондури и такви слични големи пакети се со скапа испорака по 20-30 долара.

Не се лоши...Па сеа колку се квалитетни, колку ќе траат, како ќе се погодат......Ќе видеме.. :ROFLMAO: И вакви порача исто. Не се лоши..удобни делуват...

krema

Epic
24 јуни 2009
14.385
14.088
youtu.be
Него чудно ми е како е можно овие да ги праќат со "free shipping" а останатиот избор на патики, кожни кондури и такви слични големи пакети се со скапа испорака по 20-30 долара.
Шипингот е вкалкулиран во цената, не му се секирај. :)

krema

Epic
24 јуни 2009
14.385
14.088
youtu.be
Кондурите реално чинат 58 долари, ако стават фри шипинг со таа цена нема никој да ги погледне. Вака како што е 38 долари е преполовена цена и дел од чинењето е додадено како шипинг.
Таква им е играта на китајците, често може да се најде продукт кој што има цена пример 4 долари а шипинг да има 19 долари, која е логиката? :)

JonnyDark

Gaining Experience
10 јуни 2022
204
145
Кондурите реално чинат 58 долари, ако стават фри шипинг со таа цена нема никој да ги погледне. Вака како што е 38 долари е преполовена цена и дел од чинењето е додадено како шипинг.
Таква им е играта на китајците, често може да се најде продукт кој што има цена пример 4 долари а шипинг да има 19 долари, која е логиката? :)
Тогаш од прилика патките би коштале 3-5 долара без шипинг. Зарем е можно по таа цена китајците луди да ги произведуват? :ROFLMAO:
Реално подобро би купил од алиекспрес вакви патки него ли од нашиве продавници(sport-vission) што носат шит роба најнизок квалитет(nike-adidas)...

zirkach

On your way to fame
12 февруари 2015
1.151
890
Струга
www.facebook.com
zirkach's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo