Dajman
On your way to fame
Не знам шо те чуди, купуваш саат со добар casing меѓутоа се друго е под просечно и цената го рефлектира тоа.па уште челик бил квалитетен незнам што за 500-600ден ...
Ко шо би рекол Steve, нема лоши продукти само лоши цени, во овој случај цената си е во ред и баш добиваш многу за екстремно смешна сума.
Клучен збор: верувам.А верувам ни мерак нема никому да му биде да го носи.
Меракот е субјективна работа, мојот daily driver е F91W саат кој е далеку полош на око него овој од али (а ја има истата цена) и мерак ми е да го носам. Особено практичен ми е кога тренирам, единствен саат шо не ми ни текнува дека ми е на рака, трпи афтершок од ударци на вреќа а да не зборуваме колку пати сум го лупнал на теговите, и пак си фура без мака.
Исто толку мерак ќе ми беше и со оној погоре пошо е absolute unit за цената, држи чотек.
А зошто да ми е гајле дали ќе примете некој рандомец дека е фејк од ализа на крај да се познава дека е фејк од Али и секој да примети од 10м дека тоа не е тоа..
Тие шо стварно си разбираат и се разумни нема да судат, elitists и normies секако ќе те кудаат освен ако не е нешто конвенционално т.е. бренд, по можност и цената залепена да стое на саатот
Буквално единствената разлика помеѓу некои од овие дајвери се seiko logo на dial-от и серииски број, од исто место ги зимаат деловите и затоа како шо спомна членот погоре многу луѓе се скемнати, купуваат "фејк" саат и бренд tax плаќаат на поединци место на брендот... ship of Thesus момент итд.
Ни јас не пробувам да те убедам дека е ок од али саат да си набавиш, можеби тебе не ти одговара ради икс причини.Барем јас сум против скапо и непотребно - секогаш сакам максимум употребливост/перформанси/цена , ама ваков саат ми е стварно смешен .. Да се објаснам за хехенцата не за убедување некого..
Јас само презентирам аргументи дека не се за потценување и потсмев овие продукти, ама дефинитивно не се за сите.
Еве уште една паралела ќе ти направам, муабетот ти е практично:
"купи си prebuilt gaming pc од Dell, поарен е од афтермаркет настаро склопен PC пошо е од бренд со добра репутација, остај тоа шо купуваш rx 6400 место 5700xt за иста цена, битно имаш гаранција од Dell и ќе ти биди померак да го користиш пошо има Alienware logo на куќиштето"
Коа купуваш вакви саати ист е ризикот како да купуваш копана графичка од али, али ист е и бенефитот.
Инаку поштовање за кларификацијата, lets agree to disagree би рекол.