Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Aliexpress

Dajman

On your way to fame
19 септември 2020
611
985
Мрзен Ораовец
па уште челик бил квалитетен незнам што за 500-600ден ...
Не знам шо те чуди, купуваш саат со добар casing меѓутоа се друго е под просечно и цената го рефлектира тоа.
Ко шо би рекол Steve, нема лоши продукти само лоши цени, во овој случај цената си е во ред и баш добиваш многу за екстремно смешна сума.
А верувам ни мерак нема никому да му биде да го носи.
Клучен збор: верувам.
Меракот е субјективна работа, мојот daily driver е F91W саат кој е далеку полош на око него овој од али (а ја има истата цена) и мерак ми е да го носам. Особено практичен ми е кога тренирам, единствен саат шо не ми ни текнува дека ми е на рака, трпи афтершок од ударци на вреќа а да не зборуваме колку пати сум го лупнал на теговите, и пак си фура без мака.
Исто толку мерак ќе ми беше и со оној погоре пошо е absolute unit за цената, држи чотек.
за на крај да се познава дека е фејк од Али и секој да примети од 10м дека тоа не е тоа..
А зошто да ми е гајле дали ќе примете некој рандомец дека е фејк од али :ROFLMAO: шо срам ли треба да ми биде саат од али да носам?
Тие шо стварно си разбираат и се разумни нема да судат, elitists и normies секако ќе те кудаат освен ако не е нешто конвенционално т.е. бренд, по можност и цената залепена да стое на саатот :ROFLMAO:.
Буквално единствената разлика помеѓу некои од овие дајвери се seiko logo на dial-от и серииски број, од исто место ги зимаат деловите и затоа како шо спомна членот погоре многу луѓе се скемнати, купуваат "фејк" саат и бренд tax плаќаат на поединци место на брендот... ship of Thesus момент итд.

Барем јас сум против скапо и непотребно - секогаш сакам максимум употребливост/перформанси/цена , ама ваков саат ми е стварно смешен .. Да се објаснам за хехенцата не за убедување некого..
Ни јас не пробувам да те убедам дека е ок од али саат да си набавиш, можеби тебе не ти одговара ради икс причини.
Јас само презентирам аргументи дека не се за потценување и потсмев овие продукти, ама дефинитивно не се за сите.

Еве уште една паралела ќе ти направам, муабетот ти е практично:
"купи си prebuilt gaming pc од Dell, поарен е од афтермаркет настаро склопен PC пошо е од бренд со добра репутација, остај тоа шо купуваш rx 6400 место 5700xt за иста цена, битно имаш гаранција од Dell и ќе ти биди померак да го користиш пошо има Alienware logo на куќиштето"

Коа купуваш вакви саати ист е ризикот како да купуваш копана графичка од али, али ист е и бенефитот.

Инаку поштовање за кларификацијата, lets agree to disagree би рекол.

JonnyDark

Gaining Experience
10 јуни 2022
204
145
Мене ми е смешно затоа што од Али да порачаш и да очекуваш да личи на нешто - па уште челик бил квалитетен незнам што за 500-600ден ... за на крај да се познава дека е фејк од Али и секој да примети од 10м дека тоа не е тоа..
А верувам ни мерак нема никому да му биде да го носи.
Е сеа за толку за да имаш да гледаш време ако ти дошло..
Барем јас сум против скапо и непотребно - секогаш сакам максимум употребливост/перформанси/цена , ама ваков саат ми е стварно смешен .. Да се објаснам за хехенцата не за убедување некого..
Neznam kako ti si zaklucil deka se fejk. Seiko ima fabriki vo japonija, kina, tajland i korea.
Fejk kje bide nesto ako kupes replika luksuzen casovnik a ne kineski brend specijaliziran za casovnici. Aj vidi mi gi dvata moj saati dali se fejk?
Edniot e original 100 posto made in japan verzija, drugiot e mod so seiko orginal delovi. Sto misles privlekuvat li vniamnie? Ako tollku ti e za vnimanie. Fejk li se?
Pa kvaliteto im e podobar od 3000 evra casovnik. Imam gi gledano i so lupa od blisko i kvalitet i detali exktra.
Kolku samo pati random lugje me prasale kolku e saato. Vtoriot 62mas samo cifero kosta 40 evra i go proizveduva Yuanzu OEM dials vo ista fabrika kade sto se proizveduvat delovi za seiko. Ima razlika od 3 evra seiko cifer i 40 evra seiko cifer so c3 japonska luminacija.

A imam i kupuvano i graficki karticki od aliexpress, AMD RX580 8GB na aliexpress ti e 70 evra i bez problem rabote si...
I sea sto znaci li deka e fejk i grafickata karticka?

Aliexpres si e aliexpress, ima sranje proizvodi za 2 dolara ama ima i kvalitetni za 20 dolara. Nemozes da ocekuvas 5 metra rgbw led strip so bluetooth za 1 dollar ama zatoa ima za 10 dolara so extra kvalitet sto istoto vo amerika fliperi go prodavat za 50 evra na amazon.

Последна промена:

Nikola100

Unstoppable
30 септември 2019
3.826
3.803
Скопје
Neznam kako ti si zaklucil deka se fejk. Seiko ima fabriki vo japonija, kina, tajland i korea.
Fejk kje bide nesto ako kupes replika luksuzen casovnik a ne kineski brend specijaliziran za casovnici. Aj vidi mi gi dvata moj saati dali se fejk?
Edniot e original 100 posto made in japan verzija, drugiot e mod so seiko orginal delovi. Sto misles privlekuvat li vniamnie? Ako tollku ti e za vnimanie. Fejk li se?
Pa kvaliteto im e podobar od 3000 evra casovnik. Imam gi gledano i so lupa od blisko i kvalitet i detali exktra.
Kolku samo pati random lugje me prasale kolku e saato. Vtoriot 62mas samo cifero kosta 40 evra i go proizveduva Yuanzu OEM dials vo ista fabrika kade sto se proizveduvat delovi za seiko. Ima razlika od 3 evra seiko cifer i 40 evra seiko cifer so c3 japonska luminacija.

A imam i kupuvano i graficki karticki od aliexpress, AMD RX580 8GB na aliexpress ti e 70 evra i bez problem rabote si...
I sea sto znaci li deka e fejk i grafickata karticka?

Aliexpres si e aliexpress, ima sranje proizvodi za 2 dolara ama ima i kvalitetni za 20 dolara. Nemozes da ocekuvas 5 metra rgbw led strip so bluetooth za 1 dollar ama zatoa ima za 10 dolara so extra kvalitet sto istoto vo amerika fliperi go prodavat za 50 evra na amazon.
Па има бе разлика што има внатре (ај да речеме нема да рѓоса од надвор - квалитетна гума. пластика или вештачка кожа ремчето е..) , ама исто ли ќе работи ако има неквалитетен механизам од 2 евра внатре и оргинал саат ?
Кому како му одговара ама обично тие евтини производи секогаш „покажуваат„ колку се квалитетни после неколку недели дури . Или користат "reject"фабрички компоненти - што не поминале „quality control" - шкарт откупен на големо. (пробај купи power-bank или батерии од Али - ќе видиш колку се квалитетни..)
Сиромавиот двапати плаќа не е речено џабе..

Dajman

On your way to fame
19 септември 2020
611
985
Мрзен Ораовец
Па има бе разлика што има внатре (ај да речеме нема да рѓоса од надвор - квалитетна гума. пластика или вештачка кожа ремчето е..) , ама исто ли ќе работи ако има неквалитетен механизам од 2 евра внатре и оргинал саат ?
Кому како му одговара ама обично тие евтини производи секогаш „покажуваат„ колку се квалитетни после неколку недели дури . Или користат "reject"фабрички компоненти - што не поминале „quality control" - шкарт откупен на големо. (пробај купи power-bank или батерии од Али - ќе видиш колку се квалитетни..)
Тоа е финтата, внатре најчесто има NH35 во овие на steeldive т.е. истиот movement кој го користи и го произведува Seiko.

Nikola100

Unstoppable
30 септември 2019
3.826
3.803
Скопје
Тоа е финтата, внатре најчесто има NH35 во овие на steeldive т.е. истиот movement кој го користи и го произведува Seiko.
Можно е да има исклучоци за случајот за кој јас зборам. Добро е и да се знае. (y)

JonnyDark

Gaining Experience
10 јуни 2022
204
145
Pa seiko japonski mehanizam ima i vo dvata casovnici vnatre. Vo seiko 5 ima 7s26 a vo 62mas ima nh35.
Edniot seiko 5 e proizveden vo seiko fabrika orginal. Drugiot e mod so oem delovi.

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.365
2.940
Неготино
@Nikola100 јас на мојата плата носам смарт саат од алиекспрес од 1200 денари. Никој не ми рекол до сеа ахахахах ти нормален ли си саат од алиекспрес да купиш. Напротив, пола другари истиот го купија.

Krk198

Gaining Experience
14 септември 2016
324
305
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
1695150577334.png

Мислам дека последниот со jbl ремче го фатив, сега кој ќе дочека...

Dajman

On your way to fame
19 септември 2020
611
985
Мрзен Ораовец

Антониј.К

On your way to fame
28 ноември 2014
1.093
697
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
Intel(R) Core(TM) i5-4460
Motherboard
MSI H97
Storage
Toshiba 1TB & 250GB SSD
PSU
Cooler Master
RAM
G.Skill 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Aliexpress Standard Shipping преку унгарска пошта, 4 пратки во рок од 25-30 дена стигнаа.
Штета што го успорија бидејќи претходно пристигнуваа за 15-20 дена некогаш и побрзо....

Chiller

Gaining Experience
8 март 2012
659
326
Скопје Аеродром
На алиекспрес сапорт ми какаат дека Унгарската пошта секој трговец можел да ја смену во Сингапурска. Ама иди разбери се, пред да нарачаш ти вика нема проблем ќе ја пратам преку Сингапурска и пак преку Унгарска праќа.

Heruvin

Gaining Experience
5 ноември 2010
149
111
Во право си,му се обратив за погрешна адреса,нема одговор,па сега оди варијанта за враќање пари!
Мислењето е автоматски споено:

Ништо не кажува,откако го прашав дека е погрешна адресата,значи треба диспјут!
И да,заврши постапката,тој си испрати на Малдиви,не одговраша ништо,АЛи ЕКспрес стапи во постапка,парите вратени!

Joco Ilievski

Gaining Experience
24 август 2011
335
330
Тетово, Јегуновце
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 2700x / Wraith Prism
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
Samsung EVO 850 250GB / WD500GB HDD
PSU
Sharkoon SilentStorm Icewind Black 80 Bronze Plus 750W
RAM
Kingston 16GB 3000Mhz
Video card
Gigabyte GTX 1050TI
Case
SAMA Inpower Black Gold 5 v2
Mouse
Benq Zowie EC1-A
Keyboard
Sharkoon Skiller Pro+
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
На алиекспрес сапорт ми какаат дека Унгарската пошта секој трговец можел да ја смену во Сингапурска. Ама иди разбери се, пред да нарачаш ти вика нема проблем ќе ја пратам преку Сингапурска и пак преку Унгарска праќа.

Ја еднаш им пишав на неколку продавачи у врска со тоа, да ми ја испратат пратката со Сингапурска. Ми кажаа дека немале опција, и дека морало да иде преку Унгарска.
Штета што за поголемите нешта нема избор за повеќе начини на испорака, само стандард шипинг и тие дхл-мхл...
Два месеца уназад за помалите пратки барам Yanwen или SunYou начин на испорака зошто стигаат за 20ина дена. Ем поевтино од стандард шипинг, ем побрзо. Само му напоменуам на продавачот зошто два пати сум платил нешто ситно за Yanwen или SunYou, тие пак преку Cainiao ми испратиле.
Штета што нема на секој продукт избор за тие начини на испорака, ама кога има увек одбирам тоа.
Cainiao се тегне по 60+ дена. Ќе забраеш што си нарачал дур ти стигне.
Многу ја утупеа со Унгарскана пошта, и Литваниската тапа.

conquaestor

Gaining Experience
9 октомври 2010
342
307
WOW! До сега, за мене... Рекорд! За 45 дена да пристигне пратка со Cainiao Super Economy Global преку Унгарија... Некој се фатил за работа.

Атачменти

• IMG_20230929_161510.jpg
    IMG_20230929_161510.jpg
    568,4 KB · Прегледи: 43

Joco Ilievski

Gaining Experience
24 август 2011
335
330
Тетово, Јегуновце
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
PSU
RAM
Kingston 16GB 3000Mhz
Video card
Gigabyte GTX 1050TI
Case
Mouse
Benq Zowie EC1-A
Keyboard
Sharkoon Skiller Pro+
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
WOW! До сега, за мене... Рекорд! За 45 дена да пристигне пратка со Cainiao Super Economy Global преку Унгарија... Некој се фатил за работа.
Исто и мене ми стигна пратка од Cainiao за 45 дена. И тоа баш денеска ми ја донесе поштарот.
Вчера кога видов дека стигнала у Скопје се зачудев, не ми беше верно. :ROFLMAO:

Joco Ilievski

Gaining Experience
24 август 2011
335
330
Тетово, Јегуновце
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
PSU
RAM
Kingston 16GB 3000Mhz
Video card
Gigabyte GTX 1050TI
Case
Mouse
Benq Zowie EC1-A
Keyboard
Sharkoon Skiller Pro+
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.277
1.339
RRxxxxxxxxxxxHU Алиекспрес стандард шипинг ѓо?
За колку време ви стигаат?
Вчера (и некни) ми стигнаа пратки со RRxxxcxHU (под стигнаа мислам на поштата ги испорача во мои раце), едната патуваше 40 дена, другата 45 дена.
Двете со мАли експрес стандарт шитинг.

Испратено од телефоно

Optipro

Gaining Experience
5 мај 2021
257
194
Вчера (и некни) ми стигнаа пратки со RRxxxcxHU (под стигнаа мислам на поштата ги испорача во мои раце), едната патуваше 40 дена, другата 45 дена.
Двете со мАли експрес стандарт шитинг.

Испратено од телефоно
Болане, побрзо стигаат со преку Yanwen одколку овај нов стандард шиТпинг..

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.277
1.339
Болане, побрзо стигаат со преку Yanwen одколку овај нов стандард шиТпинг..
Јбг, многу се завлекуваат во унгарскава пошта.
Го имаме и тоа доволно апсолвирано низ темава.
Едно време се жалевме на LV, сега се е исто, ама со HU.
За секој случај, пишвам по некој лош збор во ривјуто за пратката, и ставам само една ѕвезда за испорака :/

Испратено од телефоно

Joco Ilievski

Gaining Experience
24 август 2011
335
330
Тетово, Јегуновце
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
PSU
RAM
Kingston 16GB 3000Mhz
Video card
Gigabyte GTX 1050TI
Case
Mouse
Benq Zowie EC1-A
Keyboard
Sharkoon Skiller Pro+
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
Јбг, многу се завлекуваат во унгарскава пошта.
Го имаме и тоа доволно апсолвирано низ темава.
Едно време се жалевме на LV, сега се е исто, ама со HU.
За секој случај, пишвам по некој лош збор во ривјуто за пратката, и ставам само една ѕвезда за испорака :/

Испратено од телефоно
Не е до продавачот што испораката е лоша, па да му ставаш лош рејтинг за испорака, они ги праќаат за ден/два... негде или у Унгарија се задржуаат праткете, или кај нас у пошта ја тупат работата и седат у вреќа по месец дена.
Само не сфаќам како само Cainao пратките заглавуаат, а Yanwen, SunYou идат побрзо.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
46.096
Мислења
955.363
Членови
34.503
Огласи
2.307
Најнов член