Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Alexandria

PsyShadow

Intern
9 април 2007
75
1
Ne znaev kade da go stavam ovoj topik pa ako ne mu e tuka mestoto moze da go premestite. Vaka sakam da se zapisham na Alexandria pa ako nekoj uci tamu ili znae neshto neka pishe...me interesira shto, kako, dali se isplati da se davaat tolku pari....

Ata

Intern
21 април 2007
418
15
Najubavo e da si cirnes na linkot, a mozes i na saemov za obrazovanie da si otides i da si platis, kolku sto znam jas na nivnata web strana ima eden pdf tutorial vo koj e objasneto se. Imas poveke nasoki, obicno traat edna ili dve godini, ima edna za mrezi i trae 2 godini. Rabotata e sto tie vo alexandria ne te otcenuvaat, tuku ucis po knigi za sertifikati i na kraj gi polagas niv. Na kraj bi trebalo da imas 3-5 svetski priznaeni sertifikati, sto e super vo sekoj slucaj, ama mora da imas na um deka tie traat maximum do 3 godini, pa vidi ti, po 3 godini, ke go imas mozda uste znaenjeto ama...
Fintata e sto ne ucis gluposti, tamu si strogo nasocen, ucis edna oblast i za taa znaes mnogu, ama nemas opsti poznavanja za drugi stvari, t.e nemas osnova za drugo, i vo sekoj slucaj ne si inziner.
Ako ides na fax, minimum edna godina ke ti pomine vo ucenje na raboti koi nema da ti trebaat, osven ako planiras da rabotis vo nasa, ali pak sertifikatite mozez da gi zemes sekogas, normalno ke poducis malce sam.
Alexandria ti e skapa, mora prvo ti da razmislis sto sakas, na fax e poeftino, sertifikatite mozes da gi polagas koga ke dojdes cetvrta godina sam, ama mora da znaes deka ke ucis na fax i mnogu gluposti sto ne te interesiraat.

Ti ke si odlucis, kako sakas.

Fax ednas se zavrsuva, a sertifikati mozes cel zivot da polagas.
Pozdravi

dani_janev

Intern
19 април 2007
280
7
e vaka ja sum u alexandria na otsek web design i dosega sum zadovolen. Edinstven problem e so materijalot e previse zbien i mora samo toa da go ucis cela godina ako sakas se dobro da naucis, mora da si celosno posveten a i doma da rabotis dosta. Na pocetokot pocnavme so Cisco IT Essentials za A+ sertifikat od CompTIA sto moze za web design i ne morase ama ok. Ucime od pocetok od html preku css, javascript, php, asp.net, pa na krajot flash. Isto i Photoshop i Illustrator imavme. Imame vkupno 8 sertifikati. E sea polagas koga ti sakas, posto za nekoi sertifikati treba dosta vreme da se naucat a i dosta praksa.
Od ovaa godina mislam ke ima uste nekoj smer plus, dosega site bea edna godian osven mrezi koi se dve.
Za kraj na tvoeto prasanje, mislam deka se isplati. Ja sum apsolvent na filoloski i iskreno mislam deka so ova bi nasol pobrgu u podobro platena rabota.
Najmnogu ke ti pomogne vodicot koj go ima i na alexandria.com.mk mislam, ili dojdi do tamo ke ti dadat cd. Ako imas uste neso slobodno prasaj.
pozdrav

taranenik

Intern
12 јуни 2007
555
13
nisto ne e tesko ako se spremas, ako ucis i ako vezbas, a uste podobro bi bilo ako toa sto go ucis vo meguvreme i go rabotis za da stane pojasno.a jas inaku momentalno sum vo semos na kursevite za system administrator i se e vo red. pred nekolku nedeli go poloziv i prviot ispit taka da nisto strasno. i se nadevam deka ce najdam rabota

DaRkSlidE

Intern
14 мај 2007
152
2
Го разгледав сајтот на Александрија, ама никаде не најдов некоја информација за вонредно студирање.

Некој од вас да не знае нешто повеќе околу тоа?

vlatkorun

Intern
8 јуни 2007
633
14
Ne znam sto podetalno da ti kazam vo vrska so Alexandria.Prvo vidi ja nivnata web strana.za da se zapises treba da polagas priemen angliski i kompjuteri opsto ali ne se sekiraj dali ke go polozis bidejki ako imas 2000 evra za skolarina i go platis vednas kaparot od 500 evra a drugite 1500 vednas si priman t.e. koj plati toj klati.inaku imaat razlicni smerovi web design,graficki dizajn,kompjuterski mrezi.E sega za znaenjto sto se dobiva tamu e solidno moze i podobro no vo glavno nema teorija se ti e prakticno toa sto te ocekuva utre na rabota kako profesionalec ti vo ramkite na studiite solidno bi go sovladal taka da nema da ti treba mnogu vreme da se prisposobis.mozam so sigurnost da ti kazam deka 80% od studentite koi zavrsile vo alexandria se vrabotile vo prvite 3 meseci po zavrsuvanjeto.Samo zeznato e so alexandria toa sto ne e akreditirano uciliste kako visoko obrazovna institucija pa so nivnata diploma mozes samo da si go izbrsisis gazot ali mnogu te vadat sertifikatite od Cisco,Microsoft,Ciw koi ke gi dobies vo tekot na studiranjeto koi vo svetot se mnogu ceneti ali pazi koga ke zavrsis vo alexandrija ti vo makedonija se racunas deka si so sredno obrazovanie oti ne e priznato kako visoko skoloto.No vo privatnite firmi mnogu ne gi interesira kade si zavrsil tuku dali znaes da rabotis sto vo alexandria dobro bi go naucil.

Dare

Intern
8 април 2007
141
2
Ne znam sto podetalno da ti kazam vo vrska so Alexandria.Prvo vidi ja nivnata web strana.za da se zapises treba da polagas priemen angliski i kompjuteri opsto ali ne se sekiraj dali ke go polozis bidejki ako imas 2000 evra za skolarina i go platis vednas kaparot od 500 evra a drugite 1500 vednas si priman t.e. koj plati toj klati.inaku imaat razlicni smerovi web design,graficki dizajn,kompjuterski mrezi.E sega za znaenjto sto se dobiva tamu e solidno moze i podobro no vo glavno nema teorija se ti e prakticno toa sto te ocekuva utre na rabota kako profesionalec ti vo ramkite na studiite solidno bi go sovladal taka da nema da ti treba mnogu vreme da se prisposobis.mozam so sigurnost da ti kazam deka 80% od studentite koi zavrsile vo alexandria se vrabotile vo prvite 3 meseci po zavrsuvanjeto.Samo zeznato e so alexandria toa sto ne e akreditirano uciliste kako visoko obrazovna institucija pa so nivnata diploma mozes samo da si go izbrsisis gazot ali mnogu te vadat sertifikatite od Cisco,Microsoft,Ciw koi ke gi dobies vo tekot na studiranjeto koi vo svetot se mnogu ceneti ali pazi koga ke zavrsis vo alexandrija ti vo makedonija se racunas deka si so sredno obrazovanie oti ne e priznato kako visoko skoloto.No vo privatnite firmi mnogu ne gi interesira kade si zavrsil tuku dali znaes da rabotis sto vo alexandria dobro bi go naucil.

особено за неколку години кога скоро се ќе биде приватизирано луѓето со вистинско знаење ќе дојдат на виделина (над тие кои се вработуваат преку врски во државниве институции обично)...светот оди во добра насока во поглед на ова.

Ata

Intern
21 април 2007
418
15
nisto ne e tesko ako se spremas, ako ucis i ako vezbas, a uste podobro bi bilo ako toa sto go ucis vo meguvreme i go rabotis za da stane pojasno.a jas inaku momentalno sum vo semos na kursevite za system administrator i se e vo red. pred nekolku nedeli go poloziv i prviot ispit taka da nisto strasno. i se nadevam deka ce najdam rabota

Ај кажи ако не тие тешко цени, кои курсеви ги има и сл. можеш и на приватна порака.

montezuma

Intern
7 ноември 2007
40
3
jas sum vo semos na graficki dizajn i ne e loso sega za sega ama sega za sega kako koledz e samo graficki dizajn vo semos drugite se povekje kako kursevi zavisi koja oblast te interesira ako sakas neso podetalno kazi

imam i edno prasanje ako ima nekoj so e na graficki dizajn u alexandria da mi kaze od koi knigi i sto se uci tamu pa moze da ja sporedime programata

thanks

Commie

Gaining Experience
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Jas ucestvuvav na narprevarot sto go organizirase alexandria i ni objasnija malku okolu nivniot nacin na edukacija se raboti za ednogodisni studii (vo zavisnost sto ke odberete ima i od 6 meseci do max 2 god) koj ne se evtini a na kraj se zdobivate so sertifikat od microsoft. Mislam deka gi imaat istite sertifikati kako vo Semos sto gi imaat. Obavuvate praksa vo on net bidejki imaat dogovor so niv i ako ve vidat kako dobar ucenik togas ke ve zemat na rabota vo on net. Inaku eden clen tuka e pobednik na toj natprevar a sega mi e kolega na fax za podetalni mozete da go prasate aleksandar_te

DaciSS

Gaining Experience
3 јануари 2008
949
289
San Francisco
www.linkedin.com
Го разгледав сајтот на Александрија, ама никаде не најдов некоја информација за вонредно студирање.

Некој од вас да не знае нешто повеќе околу тоа?

па ако си за вонредно, т.е. ако не ти требаат предавања тогаш воопшто и не се запишувај во александрија, него учи си ги сам испитите дома и оди во александрија или било кој овластен Vue центар и само полагај ги. Уствари во александриј цената е толку скапа ради курсевите што ти предаваат, а не ради испитот што го полагаш. Така ќе заштедиш сигурно над 60% од парите.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.437
32.807
roka.mk
па ако си за вонредно, т.е. ако не ти требаат предавања тогаш воопшто и не се запишувај во александрија, него учи си ги сам испитите дома и оди во александрија или било кој овластен Vue центар и само полагај ги. Уствари во александриј цената е толку скапа ради курсевите што ти предаваат, а не ради испитот што го полагаш. Така ќе заштедиш сигурно над 60% од парите.

Па не би се сложил во целост со тоа што го кажа.Види ги Цените на часовит еи на испитите и ќе видиш дека не е баш заштеда од 60 %:D

toteto

Баниран/a
19 ноември 2008
916
40
Ќе заштедиш негде 40% Изгледа ти мислесе ќе платиш само 60% :LOL:

DaciSS

Gaining Experience
3 јануари 2008
949
289
San Francisco
www.linkedin.com
Ќе заштедиш негде 40% Изгледа ти мислесе ќе платиш само 60% :LOL:

не бе како што пишав така и мислев, само така од руков извадив проценти, не ги пресметував.
е вака ми беше претпоставката, да слушаш CCNA курс е од 700евра па нагоре, зависи каде ќе го слушаш, а само сертификат да си полагаш во било кој Вуе центар е 250евра, да слушаш пример еве ethical hacker е 1650 евра, а само да полагаш испит е 250 евра...значи само испити да полагаш без да слушаш курсеви искача дека и повеќе од 60% ќе заштедиш.

...а кога ќе завршите вие што слушате во александрија, добивате по пошта сертификат директно од фирмата на која сте полагале сертификат и дали добивате плус некоја диплома, како на пример завршена школа за мрежи во александрија, или александрија не издава никакв дипломи???

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.374
Мислења
1.010.484
Членови
36.676
Најнов член
Kazanizam
На врв Дно