Klaus
Intern
kakov alat mi treba za odlemuvanje i zalemuvanje na site delovi na graficka
И освежување е тоа одлемување и залемување на сите делови?Членот изгледа Земал графичка од кај Пане, па прашува како истата да ја освежи![]()
Причекај, ќе ти се јави за некој ден дека е неисправна.И освежување е тоа одлемување и залемување на сите делови?![]()
7 минути на 220 степена. Во средината треба да стое заради космичките зрачењаТи треба добра релна и ништо друго, се ќе испадне од неа сите компоненти.
пред тоа треба 24 часа да стои во бело вино, со рузмарин, за да омекне калајот, да пушти полесно.7 минути на 220 степена. Во средината треба да стое заради космичките зрачења![]()
Ако до пред 5-6 години успешно сум испекол графика у рерна и до ден денешен да работе зашто тогај не сум професионалец моментално?каде што вака почнуваше ентузијазмот за хардвер и се креираа професионалци на тоа поле.
Абе генерално зборам, за се е вака не само за графички, а од нив секој нормален ќе се откаже затоа што нема соодветна документација и вредноста на поправката ја надминува вредноста на графичката во 70% од случаите.Ако до пред 5-6 години успешно сум испекол графика у рерна и до ден денешен да работе зашто тогај не сум професионалец моментално?
Не заборавај колку души се откажавте од поправки на графички
Низ ск на прсти на една рака ке избројам.
mnogu strogost epten strogost bace,od edna greska pa do smeja i zafrkacijaДругари, а да не сме малку престроги према членот? Се сеќавам на едни времиња каде што вака почнуваше ентузијазмот за хардвер и се креираа професионалци на тоа поле. Можеби и ваквото размислување не дотера да купуваме ново кога старото ќе се расипе...
ne za vezbanje poleka po poleka a za fen na topol vazduh od kaj moze da kupam? NEJKAM NARACKI OKEJ?Кај нови модерни компоненти баш и тешко е нешто да репарираш, особено повеќеслојни плочи, не е само до одлежување и прелемување на битни компоненти..а и при одлемувањето на чипови се знае и колкава е шансата да се откотнат еден куп контакти на плочата
Иначе за алат е најлесно, фен на топол воздух, пинцети и добар течен калај+флукс.
П.с ако ти е за вежбање, учење и истражување океј, вреди да вложиш во алат..
Ама ако ти е целта дека од прва ке успееш да оправиш нешто и да работи(а немаш искуство) ич да не вложуваш пари, подобро купи си нова графичка.
Од тука.fen na topol vazduh od kaj moze da kupam?
kje plakat tvoite doma taka mi stoe situacijata ako ne te namirisam
Сеуште си стоеш на то погоре за да се развие сериозна дискусија и да произлезе од сево овоа професионален кадар за сервисирање?Oh well, maybe there should be one child left behind...