ActionScript 3.0 или Java? Хмм...
Претходните верзии на ActionScript 3.0 беа значително побавни, според информациите во хелп менито на Flash CS3ActionScript 3.0 е 10 пати побрз од претходните верзии?!
(не ме фаќајте за збор, и јас лично не верувам во толкав напредок) :ermm:
Java е многу ефикасен програмски јазик кој има огромна популарност. Нема да зборувам за детали, но сепак мислам дека не може да се споредуваат ActionScript и Java затоа што се има свои предности и недостатоци, а и немаат баш иста намена двата програмски јазици. ActionScript е одличен за Flash, и со него се прават чуда во Flash. За мене споредувањето меѓу ActionScript и Java е како споредување баби и жаби :ermm: Секој е добар во полето на својата примена.
Java е мој омилен програмски јазик во последно време, поради неговата едноставност, СУПЕР едитор (го користам NetBeans) и неговата брзина.
Значи јас би гласал за петта опција:
Не може да се споредуваат ActionScript и Java![]()
Мамо подај ми ја чашата со Џогуртот
Како ја викате Јава или Џава... ???
За почеток направи разлика меѓу македонски зборови и англиски и не споредувај баби и жаби. Јогурт е македонски збор и така се чита. JAVA е англиски термин и на англиски се чита Џава. Не знам што не ти е јасно тука...:zbunet3:
Значи ти си најпаметниот овде и ти сите не фаќаш на "логички стапици". Ако ти се дискутира на некоја тема дискутирај, и не се прави паметен.Не не, тоа беше логичка стапица за фаќање на сите оние кои гласале на анкетата против ActionScript
Не не, тоа беше логичка стапица за фаќање на сите оние кои гласале на анкетата против ActionScript. Жалам ама ти се дефинира како против ActionScript 3.0.Повеќе од доволно ми е јасно како се гради изговор на македонски зборови кои потекнуваат од англиско говорно подрачје.
Доволна претстава за ActionScript ќе имаш ако го посетиш www.jooce.com..
Па тропај колку сакаш после
An Internet troll, or simply troll in Internet slang, is someone who posts controversial and usually irrelevant or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum or chat room, with the intention of baiting other users into an emotional response or to generally disrupt normal on-topic discussion
E сeга има две можности, или ние сите сме со недостаток на интелигенција, а ти си најпаметниот или е обратно. Оставам на тебе да размислиш, и ако сакаш да продолжиш на форумот треба да научиш да соработуваш со другите и да не правиш закачки и конфликти. Големите луѓе знаат да признаат кога грешат.Опааа гледам и тука се насобрале граѓаните...
Очигледно сте за на избори...
Излезете на гласање
Не ви е познат терминот констуктивна критика...
Си одам од форумов...
Осеќам недостаток од интелегенција.
Не ви е познат терминот констуктивна критика...
Ако така си решил, Збогум Битолчанче! :bye1:Си одам од форумов...
Така ли? Е па бидејќи имаш надпросечна интелегенција, требаше да знаеш дека Битола има посебна ИП адреса од Гевгелија.Осеќам недостаток од интелегенција.