Овде пак од 11 сабајлечки до кај 15 часот си има заебанции, сменија се и џабе пак иста заебанција што е најинтересното ќе дојде екипа да провери и се е ок, поголемо дупчење има ли од ова ?Последниве 3 дена БЕЗ ИСКЛУЧОК забележувам speed throttling од страна на A1 којшто започнува во 10 навечер СЕКОГАШ. Веќе не знам дали полудувам и измислувам проблеми, но, некој да го забележал истото? Еве сега мерев брзина океј ми личи, но, после 10 навечер 5 пати побавен е интернетот и едвај отвора страни. Не дупат а1 со Коронава?
Испратено од HRY-LX1 преку IT.mk форум апликацијаПоследниве 3 дена БЕЗ ИСКЛУЧОК забележувам speed throttling од страна на A1 којшто започнува во 10 навечер СЕКОГАШ. Веќе не знам дали полудувам и измислувам проблеми, но, некој да го забележал истото? Еве сега мерев брзина океј ми личи, но, после 10 навечер 5 пати побавен е интернетот и едвај отвора страни. Не дупат а1 со Коронава?
На секои 2 дена рутерот се укочува и му требаат 1-2 часа за да се стабилизира. Односно нема нет за тоа време. Решението е рачно да се рестартира или пак да ставеш тајмер на штекер коишто ке го гасне во одреден час навечер и после 1 мин да го стартува пак. Односно на секои 2 дена да му праве исклучи и вклучи.Деновиве имам проблем со Комбо Боксот на А1. Рутерот аутоматски ја прекинува конекцијата т.е снемува мрежа. Рутерот е во Маврово, а јас сум во Скопје.Проблемот е во тоа што, има опција за LTE ON/OFF и после одредено време, иако го ставам да биде ON се исклучува на OFF.
Ме интересира, дали е можно да се поврзувам јас на рутерот од Скопје некако? Барав на интерент, но ништо конкретно. Мислам дека рутерот нема remote management опција за да го наместан преку ddns.
Ip adresite se Nattirani....odnoano imame local 100xxx xxx xxx ip a nadvor izlez e so 92.53 xxx xxx i kaj mene se nema taa javna ip promeneto poslednive 3meseci ..prethodno imav ip 78.157 58 xxx taa se menuvase samo vo ovojnrang odnosno poslednite 3 brojki a od pred 3 meseci pak na nat addresa zvonev 1234 pisuvav mejlovi..i mi kazaa deka site gi prefrlile na Nat ip adresi bidejki nemaat ako sakam samo 299den static IP.Момци А1 имаат статичка или динамичка АјПи адреса?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Kaj mene ova +3 meseci nee promeneto a sum isklucuval povejke pati od 220v ...nekolku pati i 220v nemase po nekolku casa poradi rekonstrukcija i novo trafo od evn....ip ista...Мојата IP почнува со 94![]()
Никогаш сум немал ваков проблем последниве 5ипол месеци како го имам. Појма немам што е, ќе видам викендов.На секои 2 дена рутерот се укочува и му требаат 1-2 часа за да се стабилизира. Односно нема нет за тоа време. Решението е рачно да се рестартира или пак да ставеш тајмер на штекер коишто ке го гасне во одреден час навечер и после 1 мин да го стартува пак. Односно на секои 2 дена да му праве исклучи и вклучи.
Sigurno imas local problemi so upload frekfenciiteДобро што се дешава со A1 конекцијатта? Download брзината за мојот пакет е таман 50Mb точно, ама upload го мерам веќе 3 сати и не мрднува повеќе од 0.07 Mbs, не можев ни скриншот да аплоадирам да видите. Ме јебава а1 или постои некој проблем?
Какви се тие фрекфенции?Sigurno imas local problemi so upload frekfenciite
Frekfencii /kanali na koi pominuva docsis signalot do Hfc mrezata preku tie kanali pominuva download i upload soobrajkajot...mozebi kaj tvojot Hfc nod tie upstream kanali se zaguseni ili imas samo 2 namesto 4 kanali.....isklucigo od struja modemot...1/2minuta....i poxekaj pa.probaj mozi ke povlece druga frekfencija na upstream...ako me prijavi 1234.Какви се тие фрекфенции?