Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

А1 Македонија НАТ ТАЈП

phatass

Intern
20 јануари 2015
27
3
Дали може некој да појасни каков НАТ ТАЈП користи А1 Македонија за својот кабелски интернет или оптички. Сакам да се префрлам на А1 , моментално сум на Телеком и немам никакви проблеми за гејминг. Незнам дали би имал проблеми со А1 Македонија од аспект на гејминг, доколку ставам. Некој да сподели искуства? Иначе играм игри како VALORANT, Dead by Daylight, Apex. Никогаш сум немал проблем до сега од аспект на НАТ тајп (највероватно дека користат дедицирани сервери). Исто така сум отворил и свој сервер на Black Ops World At War.

Последна промена:

bogdan.j

Gaining Experience
16 февруари 2018
150
418
Гостивар
ntpmk.net
Дали може некој да појасни каков НАТ ТАЈП користи А1 Македонија за својот кабелски интернет или оптички. Сакам да се префрлам на А1 , моментално сум на Телеком и немам никакви проблеми за гејминг. Незнам дали би имал проблеми со А1 Македонија од аспект на гејминг, доколку ставам. Некој да сподели искуства? Иначе играм игри како VALORANT, Dead by Daylight, Apex. Никогаш сум немал проблем до сега од аспект на НАТ тајп (највероватно дека користат дедицирани сервери). Исто така сум отворил и свој сервер на Black Ops World At War.
CGNAT

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
643
515
Јас сум имал проблем при играње на стари стратегии што имаат потреба да користат порти на рутерот. Пред многу години кога немаше помодерни верзии на нив, и тие што немаат си бараат специфични правила на рутерот за поврзување. На моја рака да го средам имаше многу мал успех зошто по обновувањето на адресата, пак ќе се појавеше проблемот и бев натеран да користам виртуелни мрежи со поголема латентност и поспора врска за вмрежнување. По префрлањето на Телеком и Телекабел, ништо не требаше да направам. Секој меч со луѓе од Азија, Африка, Северна Америка, Австралија и Јужна Америка беше безболно.

TexasUS

On your way to fame
25 февруари 2017
896
822
А1 е дефинитивно најлош по ова прашање и крај. Телеком Телекабел нудат динамични адреси, Телеком по дифолт, Телекабел мислам те ставаат во НАТ, ама ако побараш ти даваат. А1 нема воопшто, или ќе си плаќаш за статична 200-300 денари или ќе си натиран.
Мислењето е автоматски споено:

Edit: Од нив одговор, знам дека прашував еднаш. Ова од пред 2 години скоро.

1724289399899.png

moongose

Unbeatable
19 јули 2013
3.970
4.817
А1 е дефинитивно најлош по ова прашање и крај. Телеком Телекабел нудат динамични адреси, Телеком по дифолт, Телекабел мислам те ставаат во НАТ, ама ако побараш ти даваат. А1 нема воопшто, или ќе си плаќаш за статична 200-300 денари или ќе си натиран.
Мислењето е автоматски споено:

Edit: Од нив одговор, знам дека прашував еднаш. Ова од пред 2 години скоро.

Погледнете го атачментот 140175
Ако убаво им објасниш што бараш, многу лесно ќе го добиеш.

Пошто гледам дека и тие мешаат јавна со динамична и статична адреса. Доплатата е за статична, не за јавна (ненатирана) адреса.

TexasUS

On your way to fame
25 февруари 2017
896
822
Ако убаво им објасниш што бараш, многу лесно ќе го добиеш.

Пошто гледам дека и тие мешаат јавна со динамична и статична адреса. Доплатата е за статична, не за јавна (ненатирана) адреса.
Точно, јавна ненатирана не ни даваат воопшто, или си у нат или си доплаќаш за статична.

moongose

Unbeatable
19 јули 2013
3.970
4.817
Точно, јавна ненатирана не ни даваат воопшто, или си у нат или си доплаќаш за статична.
Ако убаво побараш, без проблем ќе те тргнат од нат и ќе добиеш јавна динамичка адреса без доплата.

moongose

Unbeatable
19 јули 2013
3.970
4.817
Ова ако е нешто ново, знам не даваа воопшто.
Не е ново, даваат уште откако воведоа натирање пред Х години.

Само не знам дали политиката им е тие од поддршка да се прават дека не разбираат што им бараш за да не дадат или навистина не разбираат.

Дискутирано е повеќе пати на темата за А1, затоа и пишав таму да пребара.

4 септември 2024
4
5
Ова ако е нешто ново, знам не даваа воопшто.
Пред година дена мигрирав на А1, и со културно образложение дека не сакам да бидам НАТ-иран, после неколку „упорни“ обиди од моја страна ме префрлија на рута со јавна ИП адреса.

Само не знам дали политиката им е тие од поддршка да се прават дека не разбираат што им бараш за да не дадат или навистина не разбираат.
Има и од двете по нешто, сешто се изнаслушав во моите голготи со нивната техничка служба. Меѓутоа ако се погоди некој „еснаф“ од нивна страна, тогаш си добил Бинго. Едноставно треба човек да биде упорен дур не се погодат моментите :cool:.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.538
Мислења
981.832
Членови
35.784
Најнов член
Kiril.
На врв Дно