Ne brat mislam deka e okolu 10fps plus ali sepak mene mi e stabilno si raboti i go zacuvav profilot u biosДали направи некоја споредба вс сток која е разликата?
5600x pbo +200mhz so -15 curve boosta do 4.85ghz upareno so rx 6800 xt ova se performansite Погледнете го атачментот 141089
Selektirano mi e motherboard i maks ide do 80-90W.5600x pbo +200mhz so -15 curve optimizer е добар резултат . Колку вати ти е PPT ? Или PBO на „motherboard settings„ ти е - што фактички е максимум 120W ?
Дали направи некоја споредба вс сток која е разликата?
До пред 5мин преинсталирав Виндоус 10 . Ресетирав биос и инсталирав што инсталирав - драјвери глупости - 5-6 пати се рестартираше и поработев во Хром - многу поспор е без оверклок . После го лупнав тој оверклок профилот во биос - огромна разлика - и пореспозивен и пократко време за да стартува и Виндоус и програми .Точно, нема некоја разлика, но има одредени сценарија каде процесорот може да биде тесно грло па 200Мхз повеќе можат да покажат разлика. Инаку -10 или -15 curve прави огромна разлика во температури особено јас имам приметено во 5800Х , сега мислам дека ми е на -10 без промена во другите сетинзи и така го терам.