Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

4Г хомебокс - проблем со слаб сигнал

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.888
2.451
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5800X - CM ML240L V2
Motherboard
Asus TUF B550 Plus
Storage
Samsung 990 Pro 1TB
PSU
1000W Corsair RM1000i
RAM
16GB DDR4 Kingston Renegade 3600Mhz
Video card
Zotac Geforce RTX 3070Ti 8GB AMP Holo Extreeme
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Здраво,

Да не има некој искуство со хоумбокс уредиве на телеком или А1, има проблем со слаб сигнал во викендица, да не има некој користено или ставено појаки антени на уредот и дали тоа помогнало?

Се работи за ЗТЕ 4Г рутер од А1. Веќе е пробано од 4г на 3г да се подеси рутерот без успех пак исто слаб сигнал.

Фала.

Rejzerot

Practice makes perfect
19 мај 2022
678
1.210
Скопје
Здраво,

Да не има некој искуство со хоумбокс уредиве на телеком или А1, има проблем со слаб сигнал во викендица, да не има некој користено или ставено појаки антени на уредот и дали тоа помогнало?

Се работи за ЗТЕ 4Г рутер од А1. Веќе е пробано од 4г на 3г да се подеси рутерот без успех пак исто слаб сигнал.

Фала.
Здраво се надевам дека би ти помогнал,дали може да ми го кажеш точниот модел на 4г рутерот,и дали се работи за А1 или Телеком?

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.888
2.451
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5800X - CM ML240L V2
Motherboard
Asus TUF B550 Plus
Storage
Samsung 990 Pro 1TB
PSU
1000W Corsair RM1000i
RAM
16GB DDR4 Kingston Renegade 3600Mhz
Video card
Zotac Geforce RTX 3070Ti 8GB AMP Holo Extreeme
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Здраво се надевам дека би ти помогнал,дали може да ми го кажеш точниот модел на 4г рутерот,и дали се работи за А1 или Телеком?
Се работи за А1, не сум сега таму да проверам рутерот е стар бар година дена, сега моментално знам дека го нудат овој модел MF283U колку што знам исти антени имаат ако тоа е прашањето.

Инаку до покриеност со сигнал е проблемот не е до рутерот пошто пробано е и со мобилен па некако повеќе прашањето е дали некоја појака антена би завршила работа или нешто слично.

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
343
475
/home/coki
Имаш ли чиста видна линија од местото каде што е монтиран уредот до областа каде се наоѓа предавателот? Види со нешто како ISP Design Center да направиш некоја проценка па после тргни со проба. Јас имав сличен проблем, каде само на одредени места фаќав 4G.

Rejzerot

Practice makes perfect
19 мај 2022
678
1.210
Скопје
Се работи за А1, не сум сега таму да проверам рутерот е стар бар година дена, сега моментално знам дека го нудат овој модел MF283U колку што знам исти антени имаат ако тоа е прашањето.

Инаку до покриеност со сигнал е проблемот не е до рутерот пошто пробано е и со мобилен па некако повеќе прашањето е дали некоја појака антена би завршила работа или нешто слично.
Овој 4г рутер е сосема океј,но како што кажа проблемот е до покриеноста за жал знае да прави многу проблеми,доколку во близина нема базна станица,или ако радиус на базната станица е повеќе од 1,3 км,тогаш сигналот е катастрофален и ке имаш многу дисконекции.И да се земе појачувач (меш),ке биде исто,ради тоа што проблемот е до покриеноста а не до рутерот.

Најчесто овие рутери треба да стојат до прозор,и ако можеш постави го на височина ако имаш можност.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.927
Мислења
987.492
Членови
36.065
Најнов член
MansiRanaDigital
На врв Дно