едитор

  1. Roxas

    Вовед во screen capturing и потребни спецификации

    Ми се појави желба да учам програми за едитирање видео кое содржи снимка од екран, на пример да се снима how-to видео. Кои се оптималните перформанси што треба да ги има еден десктоп компјутер за да не се осеќа stuttering и значајно намалување на квалитет и фпс. (јасно ми е дека 3950 на пример е...
  2. kstojanovski

    Vim или Emacs

    Кој едитор користите? Прашањето го поставувам затоа што колегита често го поставуваат ова прашање мислејќи дека сите програмери користат еден од овие два едитора. Со Vim сум работел меѓутоа не го користам често па затоа не би рекол дека сум Vim корисник.
На врв Дно