- Линк за спецификации
- https://store.ui.com/products/unifi-ac-lr
Продавам аксес поинт UniFI AC LR тањир со PoE адаптер.
store.ui.com
Купен е од кај нас:
all4net.mk
Без траги на користење. Не сум сигурен дали ја чувам кутијата. Треба да ја побарам.
За тие што не знаат, овој тањир заменува антени на рутер. Се врзува за една слободна порта од рутерот и зрачи интернет, но подобро и постабилно од било што друго.
Купен е пред неколку години. Го вклучив на почетокот месец-два, па пред отприлика една година се до моментот на поставување на оптика од Телеком при што нивниот рутер ми е сосем доволен. Едноставно сум во многу стара зграда каде ѕидовите не се со арматура и практично било кој рутер ми е доволен.
Локација Скопје. Извинете не праќам по карго.
Немам поим колку одат сега на старо па замолувам за проценка.
Edit: ако има интерес во пакетот може да се додаде и Микротик рутер без вифи:
mikrotik.com
За цена за него може да се договориме дополнително.

Access Point AC Long-Range - Ubiquiti Store
Long-range, dual-band, 802.11ac Wave 1 access point with a 1.2+ Gbps aggregate throughput rate.
Купен е од кај нас:

UAP AC LR w/o PoE adapter - ALL4NET
UniFi® is the revolutionary Wi-Fi system that combines enterprise performance, unlimited scalability, and a central management controller. UniFi 802.11AC Dual‑Radio Access Points (APs) have a refined industrial design and can be easily installed using the included mounting hardware. Easily...

Без траги на користење. Не сум сигурен дали ја чувам кутијата. Треба да ја побарам.
За тие што не знаат, овој тањир заменува антени на рутер. Се врзува за една слободна порта од рутерот и зрачи интернет, но подобро и постабилно од било што друго.
Купен е пред неколку години. Го вклучив на почетокот месец-два, па пред отприлика една година се до моментот на поставување на оптика од Телеком при што нивниот рутер ми е сосем доволен. Едноставно сум во многу стара зграда каде ѕидовите не се со арматура и практично било кој рутер ми е доволен.
Локација Скопје. Извинете не праќам по карго.
Немам поим колку одат сега на старо па замолувам за проценка.
Edit: ако има интерес во пакетот може да се додаде и Микротик рутер без вифи:

MikroTik
MikroTik makes networking hardware and software, which is used in nearly all countries of the world. Our mission is to make existing Internet technologies faster, more powerful and affordable to wider range of users.
За цена за него може да се договориме дополнително.