Неодамнешна содржина од pakimuv

 1. pakimuv

  Помош околу избор на рам

  Прашувам бидејки уште не сум го купил рамот, затоа !
 2. pakimuv

  Помош околу избор на рам

  Него прашањето е дали откога ке го клокнам фсб од 800 на 1066 меморијата од 1600или 1333 ддр3 автоматски ке се подеси т.е синхронизира со процесорот кој ке биде на 1066 ( клокнат) ? или треба у биос да се средува тоа?
 3. pakimuv

  Помош околу избор на рам

  Па удрив доста читање по странскиве форуми и за Е5200 пишуваат дека после 800 најстабилен бил на 1066 со отприлика 3.2 Ghz со обичен кулер
 4. pakimuv

  Помош околу избор на рам

  Ако го клокнам FSB-то од 800 на 1066MHz на Е5200 за да го синхроонзирам со рамот од 1333MHz ( кој по дефолт би требало да се спусти на 1066 ) дали би се осетиле подобрувања во перформансите ? Некаде на странскиве форуми прочитав дека ддр 3 на 800 не многу многу популарен и ефикасен. Дали во...
 5. pakimuv

  Помош околу избор на рам

  Фала момци, поздрав
 6. pakimuv

  Помош околу избор на рам

  И уште една работа може е глупа ама ке си прашам :) Има ли врска фрекфенција на процесорот бидејки Е5200 е на 800MHz со фрекфенцијата на рамот која би била на 1066 т.е на 1333 МHz
 7. pakimuv

  Помош околу избор на рам

  Дали ке треба во биосот да подесам нешто или 1600 автоматски ке биде препознаена како 1066 т.е 1333
 8. pakimuv

  Помош околу избор на рам

  Пример земам 1600 2x2 GB дали ке работат на 1333 или ке се спуштат на 1066 автоматски, поради тоа што пишува 1333 OC ?
 9. pakimuv

  Помош околу избор на рам

  Ме интересира дали може на матична што подржува ддр3 до 1333 ( OC ) да и ставам 1600 Мхз ддр3 модул. Се работи за г41 чипсет LGA 775 со Е 5200 процесор. Дали би биле овие сите заедно компатибилни. Плочата е MB MSI (MS-G41M-P26). Поздрав
На врв Дно