Неодамнешна содржина од Fieto

 1. F

  70-80 fps изгледаат како 40-50

  Заборавив да напишам дека ми е на 60 фрејма лимитирано и v-sync имам уклучено, а и да е и уклучено и исклучено пак ми е исто, а гледам некои стримови имаат smooth 60 фрејма, и не е ништо слично на јас тоа што го гледам.. :/
 2. F

  70-80 fps изгледаат како 40-50

  Па вака, додека играм League of Legends, на 1600х900 резолуција, ми покажува 70-80 fps, а имам 60 Hz монитор, што значи би требало да ги покажува како 60+ fps, ама изгледаат како 40-50 fps Имам Pentium Dual-Core E5300 2.60GHz , 4 гига рам , NVIDIA GeForce 9500GT На други игри има 60 fps и...
 3. F

  Мислења за Quart телевизор

  Па барам тв до 20000 и Quart тв имаат цена околу 15-16 илјади, и да биде 1920х1080, од 32" па нагоре Гледам цени во други продавници, се мислам за Grundig 40 VLE 4322 BF
 4. F

  Мислења за Quart телевизор

  Здраво.. Планирам да земам LED Quart тв, конкретно Quart LT400 ; Quart LPS401 Дали некој од вас ги има овие модели, дали се добри, и општо дали други модели од Quart се добар избор за тв? позз
 5. F

  Converter box, каде во Скопје?

  Па сигурно нема да биде 1080p , сепак VGA е, сакам да гледам на поголем екран, затоа..
 6. F

  Converter box, каде во Скопје?

  Барам ваков converter box, во логинг ел. има ама 3000 ден. е ... скупо е... http://www.amazon.com/Lenkeng-104724-Monoprice-VGA-RCA/dp/B001CJOLBW/ref=sr_1_10?s=electronics&ie=UTF8&qid=1418935754&sr=1-10&keywords=vga+converter Дали некој знае каде може да се најде converter box?
 7. F

  Помош околу S-Video to VGA кабел.

  :/ Таман мислев ќе функционира дека и VGA и RCA и S-Video се Analog..
 8. F

  Помош околу S-Video to VGA кабел.

  Значи вака, сакам да гледам филмови од мојот лаптоп на ТВ, ама телевизорот што го имам има S-Video и RCA порти. Е сега дали ќе можам да ги поврзам лаптопот и ТВ на следниов начин : - S-Video to VGA кабел (и дали некој знае каде се продава ваков кабел во Ск, прашав во логинг ел. , немаат ваков...
На врв Дно