Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Pokemon Go

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Темата за ламбите е отворена од мене, и сум најактивен таму.

Се согласувам за претерувањата со обележување и сврстување на одредени корисници со деградирачки поими, но од старт не фатив да чистам, а плус се работи за форум секцијата игри - па така инстинктивно некако со помалце внимание т.е. не толку сериозно гледав на неа.

Последна промена:

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Пријател доктор, со две деца 10 и 14 год ја играат играва, вика подобра забава и дружба со децава не сум имал.
Чудно ми падна ретардиран доктор како го вработиле во клиника во УСА со плата со 6 цифри, али и тие се ретардирани и само ретардирани вработуваат.
Зато ние античкиве сме кул најпаметни и најуспешни во све.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Претпоставувам дека на мене целеше. Па да ти одговорам.

1. Јас никаде не се дистанцитав, кажав дека Дигимони/Покемони не поднесувам, го имам тој став цела деценија пред играва да се појави и уште ќе го имам. Во ниеден дел од мојот пост не кажав нешто негативно за играчите.

2. Никаде не ја критикував играта, нити сум земал да видам што и како е, затоа што одамна имам раскрстено со игри - да беа некои други створови или што и да се прави/собира немаше ништо да напишам на темава.

3. Ламбите, и се што е поврзано со нив, знаат екстремно многу да помогнат во real life сценариа-ситуации, што се вика да ти се најдат, а меракот за истите е ист како и мерак за било што друго, нема логика позади него, и нема причина да се бара истата.

Од сите постови на темава, овој е еден од по омаложувачките, не е ништо подобар од оние кои "пробаа да се дистанцираат"

Воопшто не целев на тебе, зашто ти најреално си пиша - не те интересирало никогаш. Темата со ламбите ја земав како пример на нешто кое прави мерак, а нема логика да прави толку мерак, како што пиша и самиот.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Јас можам само да кажам браво за идејата и целиов проект, затоа што направија БУМ низ цел свет...што и не е така едноставно. Не е битно за што станува збор, дали е тоа игра, апликација, хардвер итн...битно дека на дечките им успеала идејата. Едноставно сите фактори за успех им се погодија.

Воопшто не целев на тебе, зашто ти најреално си пиша - не те интересирало никогаш. Темата со ламбите ја земав како пример на нешто кое прави мерак, а нема логика да прави толку мерак, како што пиша и самиот.
Мерак ≠ Логика

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Па добро бе, од толку друштвени активности, ја не знам како успеа ова да биде "најдруштвената".... Американците се во глобала народ кој би изел и гомна само за да биде во тренд или колку да проба нешто ново, да се напраи кул пред пријателите и на друштвените мрежи, а ние па ги идолизираме и нив и целата европа, сите ги правиме попаметни од нас, браво за нив, ова она. Кој е овде идиот, ние или тие?

Ептен ги зближувала играта членовите на фамилијата.... пфффф ако на нив им треба игра за да се зближат и да бидат среќни, ондак не знам...

Не знам еве, не гледам ништо логично во играње било какви игри, поготово не од ваков тип за кој се крева хајп. Па марш у бестрага и трендови и све. Зарем мора да се спушта моралот на најниско ниво и да се преферира непродуктивност? Толку прекрасни пиченца шетаат низ градов, и замислете како им приоѓа лик и им вика ЕЕЕЕЈЈЈЈЈ ПОКЕМОООООННН или како и да функционира тоа. Коа ќе му се изнасмее у фаца, би сакал да му ја видам реакцијата.

Земи бре качи се на водно, понеси 2 литра грч ладна фанта и спринт нагоре, попат ќе сретнеш девојки преморени како седат некаде и бревтаат. Седни малку подалеку од нив, кажи, девојки, не би сакал да ви пречам ниту морате да ми зборувате, едноставно сум супер расположен денес, еве само да ве понудам ладно сокче да се освежите и се тргам веднаш и ве оставам на мира. Што мислите, ќе ви речат иди бегај побрзо? Хах, нормално дека не, туку ќе речат дечко, па добро повели седни и ти со нас, не пречиш. Па тука се развива културна дискусија ова она, на крај можеби и продолжувате нагоре заедно, па може разменувате бројчиња, па се договарате некогаш на кафе да излезете, па се запознавате и со нејзини другарки и другари, стекнувате пријатели, а ништо чудно и да легнете нешто.

Кој начин е подобар, покемон или овој што го опишав? Можеби сум малку старомоден, ама едноставно ми е тапа самата помисла дека е играва супер начин на социјализација. Не сум против технологијата, напротив, ја обожавам, ама кога има реален бенефит од неа, кога ќе ми користи на вистински и разумен начин за да ми го олесни начинот на живеење во денешницата, а не за вакви глупости. Не се чудете зошто не можете да ги оттргнете децата од компјутер или телефон, еве ви фин приказ на ситуацијата.

Ја на 12 години ги драпав комшиките за цицки, за гз, се љутеа кобајаги не им се свиѓа, сме скитале по кафани по паркови, ама и ден денес живеам одлично со нив. Шо да праам со некој лик шо сум го сретнал преку игра бе? Шо имаме да разговараме, за виртуелни диносаурусчиња?
Ај немој да ме смеете :D

kebe

hello world
29 март 2012
287
261
Играва е уште едно срање за перење мозоци и правење ботови од луѓето.

Замисли, наместо да ги натераш луѓето да прават глупости во мобилниот, да ги натераш нешто да сработат корисно за себе и за тие околу нив. Само замисли.

И после замисли како енергијата што би ја потрошиле за тоа, ја трошат како типкаат на телефонот. -.-

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Доста више бе душегрижници.
Тој што ја направил/создал оваа игра , претпоставувам број 1 му било како да заработи,и што е нормално на некој начин.
Е сега корисниците дали ќе ја користат, или нема тоа си одлучува секој поединечно.
Дали мисли некој дека е во ред играва или не, и не е толку битно.
Оставете секој да си одлучи сам за себе без притоа правејќи го другиот "ненормален" само затоа што не го дели истото мислење со вас. :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Играва е уште едно срање за перење мозоци и правење ботови од луѓето.

Замисли, наместо да ги натераш луѓето да прават глупости во мобилниот, да ги натераш нешто да сработат корисно за себе и за тие околу нив. Само замисли.

И после замисли како енергијата што би ја потрошиле за тоа, ја трошат како типкаат на телефонот. -.-
Ај сеа ти замисли дали истово не важи за 95% од сите игри за било кој уред?
Замисли да не се измислеле алкохолот и дрогата кои расипуваат индивидуи и семејства?
Замисли да не се измислел барутот...
Замисли...

Aster MK

hello world
27 јули 2015
330
339
Сте ја пропуштиле поентата. Никој што порано бил продуктивен не престанал да е продуктивен заради играта.

Да, луѓето ја играат на одмор или кога немаат што да прават, но не и на работа или кога имаат некоја должност. Генерално. Има исклучоци, но сите тие што играат игра дури работат нешто би нашле изговор да не работат ионака.

Наместо тоа, има многу повеќе луѓе кои седат во паркот, одат на прошетки, пешачат, се возат на велосипед итн. Посебно со тоа што ако имаш Покемон јајце што чекаш да се испили играта те тера да одиш барем 2 километри, најчесто повеќе. Повеќето луѓе не пешачеа ни толку порано, сега тие што ја играат релативно брзо ќе станат фит.

Инаку големо фала до администрацијата што ми избриша мислење со кое не навредив никој а ги оставија некои од коментарите за аутизам.

kebe

hello world
29 март 2012
287
261
Ај сеа ти замисли дали истово не важи за 95% од сите игри за било кој уред?
Замисли да не се измислеле алкохолот и дрогата кои расипуваат индивидуи и семејства?
Замисли да не се измислел барутот...
Замисли...
Па истото важи и за останатите игри, сите се срање и губење време. Ама ете оваа е популарна и ова го велам за оваа. И сеа?

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
"Покемон го е срање за перење мозок и нема ништо продуктивно во него."
*Седнува пред монитор и вклучува Кол оф дјути*

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Па истото важи и за останатите игри, сите се срање и губење време. Ама ете оваа е популарна и ова го велам за оваа. И сеа?
ДЕЧКО, ТИ ИМАШЕ СТРАНА ЗА ВИДЕО ИГРИ БЕ АЛООООООООООООООООООО
дополнително, оди на кајгана, оди во под-форум гејминг и напрај срч во кој ќе напишеш да ги дава мислењата од bibil со штиклирано „само од овој форум“.

те поздрави другарка ми од средно која цело време беше у филм као „анархија анархија фак јеа“ и запиша полициска академија

Sm0k3y25

Баниран/a
7 ноември 2012
279
238
Повеќето гејмери на форумов се согласуваат дека играта не е доволно длабока некој да ѝ посвети многу внимание (и поразлична од оние Gameboy покемон игри кои се класика) оценувајќи ја како лоша. На некои луѓе им се допаѓа исто толку колку што можат да најдат забава во (според мене глупава) игра како Candy Crush и Temple Run. End of story.

Aster MK

hello world
27 јули 2015
330
339
Повеќето гејмери на форумов се согласуваат дека играта не е доволно длабока некој да ѝ посвети многу внимание (и поразлична од оние Gameboy покемон игри кои се класика) оценувајќи ја како лоша. На некои луѓе им се допаѓа исто толку колку што можат да најдат забава во (според мене глупава) игра како Candy Crush и Temple Run. End of story.

Се сложувам дека Го е сосема различен ѕвер од игрите од главниот серијал. Го е кежуал фаќање покемони и шетање наоколу и преземање на Џимови (Теретани?) додека главниот серијал е стратешки JRPG со фокус на борбите. Но мислам дека да се нарече аутизам е непромислено, навредливо кон, засега, 10 милиони - 50 милиони Андроид корисници и којзнае колку иОС корисници и навредливо кон оние што навистина имаат аутизам.

Е сега, според мене има забава во Покемон Го но попрво би играл некој од класичните.

kebe

hello world
29 март 2012
287
261
ДЕЧКО, ТИ ИМАШЕ СТРАНА ЗА ВИДЕО ИГРИ БЕ АЛООООООООООООООООООО
дополнително, оди на кајгана, оди во под-форум гејминг и напрај срч во кој ќе напишеш да ги дава мислењата од bibil со штиклирано „само од овој форум“.

те поздрави другарка ми од средно која цело време беше у филм као „анархија анархија фак јеа“ и запиша полициска академија
Знам дека имав. Ама ете прекинав со игри. Се менува животО. Има многу покорисни работи отколку проклетиве видео-игри.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Па добро бе, од толку друштвени активности, ја не знам како успеа ова да биде "најдруштвената".... Американците се во глобала народ кој би изел и гомна само за да биде во тренд или колку да проба нешто ново, да се напраи кул пред пријателите и на друштвените мрежи, а ние па ги идолизираме и нив и целата европа, сите ги правиме попаметни од нас, браво за нив, ова она. Кој е овде идиот, ние или тие?

Ептен ги зближувала играта членовите на фамилијата.... пфффф ако на нив им треба игра за да се зближат и да бидат среќни, ондак не знам...

Не знам еве, не гледам ништо логично во играње било какви игри, поготово не од ваков тип за кој се крева хајп. Па марш у бестрага и трендови и све. Зарем мора да се спушта моралот на најниско ниво и да се преферира непродуктивност? Толку прекрасни пиченца шетаат низ градов, и замислете како им приоѓа лик и им вика ЕЕЕЕЈЈЈЈЈ ПОКЕМОООООННН или како и да функционира тоа. Коа ќе му се изнасмее у фаца, би сакал да му ја видам реакцијата.

Земи бре качи се на водно, понеси 2 литра грч ладна фанта и спринт нагоре, попат ќе сретнеш девојки преморени како седат некаде и бревтаат. Седни малку подалеку од нив, кажи, девојки, не би сакал да ви пречам ниту морате да ми зборувате, едноставно сум супер расположен денес, еве само да ве понудам ладно сокче да се освежите и се тргам веднаш и ве оставам на мира. Што мислите, ќе ви речат иди бегај побрзо? Хах, нормално дека не, туку ќе речат дечко, па добро повели седни и ти со нас, не пречиш. Па тука се развива културна дискусија ова она, на крај можеби и продолжувате нагоре заедно, па може разменувате бројчиња, па се договарате некогаш на кафе да излезете, па се запознавате и со нејзини другарки и другари, стекнувате пријатели, а ништо чудно и да легнете нешто.

Кој начин е подобар, покемон или овој што го опишав? Можеби сум малку старомоден, ама едноставно ми е тапа самата помисла дека е играва супер начин на социјализација. Не сум против технологијата, напротив, ја обожавам, ама кога има реален бенефит од неа, кога ќе ми користи на вистински и разумен начин за да ми го олесни начинот на живеење во денешницата, а не за вакви глупости. Не се чудете зошто не можете да ги оттргнете децата од компјутер или телефон, еве ви фин приказ на ситуацијата.

Ја на 12 години ги драпав комшиките за цицки, за гз, се љутеа кобајаги не им се свиѓа, сме скитале по кафани по паркови, ама и ден денес живеам одлично со нив. Шо да праам со некој лик шо сум го сретнал преку игра бе? Шо имаме да разговараме, за виртуелни диносаурусчиња?
Ај немој да ме смеете :D

Од кај да почнам, толку многу материјал...ај вака:

Ги класифицираш сите Pokemon GO играчи како дебели нрдови кои немаат женски. Тоа воопшто не е точно - има доста девојки што играат, има копиљаци, има женети луѓе и меѓу сите 100 видови на играчи, има и такви затворени нрдови. Е сега, твојата теорија е „иди на водно, бркај пички со шише вода“ не може да се примени тука, бидејќи:
а. Девојките не бркаат други девојки, јесда можеби некои се лезбејки
б. Копиљаците имаат 12-13 години, не смеат од маало да искочат, не пак на водно да бркаат пички
в. Женети луѓе, кхм...
г. Нрдовите кои се затворени дома, срамежливи, ќе бркаат девојки на водно со шише вода? Не ме смеј. :)

Ова е како јас да ти кажам на тебе, а и на цел форум:

Доста висите бре тука, муабет за лемење на компоненти - иди напрај пари, друг ќе ти ги леми за тебе, еби пички.
Муабет за нови графички што уште не искочиле - иди ебни нешо, кога ќе искочат во Анхоч ќе видиш која цена се. Напрај нешо продуктивно место дремење на форум, напрај пари, купи 3 графички и не се замарај која била најјака. Или уште подобро, напрај пари, некој нрд ќе ти го склопи компјутерот, што се замараш.

Знаеш ти дека цело време кога дремеш на форум, всушност можеш да ловиш пички и да имаш секс? Стварно не сте нормални мајке ми, дремете тука ко зомбија.

Ете, можеби графички, ама толку генерализирање и стереотипи во 1 пост не сум видел. Ај да си Даниел76 или Даниел 66, па да си испуштил доба на гејминг и да немаш допирна точка со тоа, ама вака...

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Има многу покорисни работи отколку проклетиве видео-игри.

Зборови од созреан и освестен човек, на кој разумот му проработел одлично. Камо сите да станат како тебе.

Вчера сабајле станав во 6, излегов во 8, отидов на работа, се вратив во 7 вечерта, одморив еден час колку да покакам малце по форумов и да видам што глупости се тропаат, а успат и да си ја средам дневната. Продолжив со работа до 00.30. Јас вчера заработив чисти 50 евра. За еден ден.

Што направивте вие со игрите?

@TylerMkD не дремам цел ден на форум како зомби, имам попаметни работи во животот. И сигурен сум дека поголемиот дел од членовите се полнолетни, луѓе кои треба да прехрануваат семејство еден ден. А со губење време до раните утрински часови поминати во гејмање, тешко дека ќе стекнат некоја работна навика.
Не генерализирам, само спомнав еден пример, не можев да пишувам толку многу затоа што постот ќе испаднеше цели три страни. Гледам дека има доста хејтери, па одат контра мене, што за мене е во ред, само никој не сака да признае дека барем делумно сум во право. Стварно ме мрзи да пишувам повеќе околу темава, не можам и не сакам насила на некого да му долеам памет. Не сме во Америка или Европа, во Македонија сме, па размислете дали е практично губењето време по игри.

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10
comments.gif

goaty

hello world
5 февруари 2010
363
189
goaty's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3570K + Noctua NH-D14
Motherboard
Asus P8 Z77-V LX
Storage
Samsung 850 EVO 500GB + WD Blue 640GB + WD Green 1TB + WD MyBook Live 2TB
PSU
Cooler Master Real Power Pro 700W
RAM
4x 4GB Kingston HyperX blu 1600MHz DDR3
Video card
Sapphire Radeon HD 7950 @stock
Case
Cooler Master CM 690
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard
Logitech G810 Orion Spectrum
Audio
Asus Xonar Essence STX + Schiit Modi 3 + Schiit Magni 2 Uber + JBL LSR305 + Sennheiser HD 600 + Philips Fidelio X2 \w V-MODA BoomPro
Monitor
Dell U2412M + Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
Зборови од созреан и освестен човек, на кој разумот му проработел одлично. Камо сите да станат како тебе.

Вчера сабајле станав во 6, излегов во 8, отидов на работа, се вратив во 7 вечерта, одморив еден час колку да покакам малце по форумов и да видам што глупости се тропаат, а успат и да си ја средам дневната. Продолжив со работа до 00.30. Јас вчера заработив чисти 50 евра. За еден ден.

@TylerMkD не дремам цел ден на форум како зомби, имам попаметни работи во животот. И сигурен сум дека поголемиот дел од членовите се полнолетни, луѓе кои треба да прехрануваат семејство еден ден. А со губење време до раните утрински часови поминати во гејмање, тешко дека ќе стекнат некоја работна навика.
Не генерализирам, само спомнав еден пример, не можев да пишувам толку многу затоа што постот ќе испаднеше цели три страни. Гледам дека има доста хејтери, па одат контра мене, што за мене е во ред, само никој не сака да признае дека барем делумно сум во право. Стварно ме мрзи да пишувам повеќе околу темава, не можам и не сакам насила на некого да му долеам памет. Не сме во Америка или Европа, во Македонија сме, па размислете дали е практично губењето време по игри.

Некои од нас заработуваат 50 евра со работа од 9 до 5, па имаме време и за „срања“ како Pokemon GO :blush:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096

Ова е веќе друг муабет - колку време да работиш, а колку време да поминуваш во забавни активности за тебе. Лично, ако јас треба во сабота да работам од 8 сабајте до 12:30 вечер, налет живот друже и налет тие 50 евра. За што ќе ги потрошам, ако немам време за ништо? Денес ти е полајт верувам, од 8 сабајле до 8 вечер само, зашто е недела?

Филмови гледаш, други забавни активности? Или за тебе се што не е работа е губење време?

Ова е веќе животна филозофија, но многу едноставно е - налет парите ако немаш време да ги трошиш.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Некои од нас заработуваат 50 евра со работа од 9 до 5, па имаме време и за „срања“ како Pokemon GO :blush:

Ама ако си работел после од 5 поручек до 9 сабајле, уште 100 евра ќе си земел. Тоа му е поентата...

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно