Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избегнувајте ги AMC компјутери

Статус
Затворена за нови мислења.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Тие 50 денари се за паломи, кога ќе ја земе платата да си брише солзи и мрсули.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
И ја ги мразам АМЦ иако од кај нив купив самсунг телевизор, лаптоп леново, неколку хард дискови, таблет, и еден од оние кинеските телефони.... и све ми работи и ден денеска супер. А ги мразам бидејки на лаптопот син ми откорна 2 дугмиња и сега не работат тие две букви, и за тоа АМЦ се криви а не детето. :)

Не не не, да не ме свати некој сериозно, погоре се зезав, јас сум задоволен од АМЦ, а изгледа сум од малкуте што се задоволни од нив, така да може ова ништо да не значи и да е капка во морето од негативности за нив, али ете, да си кажам.

п.с. зборам стриктно за салонот во Велес, во други не сум купувал. И да, продавачите се супер, и пак, за во Велес кажувам, Горан, Диме, девојката со плава коса шо немам поима како се вика, и тоа уште едно друго плаво дете со наочари што работи таму, со нив сум имал работа и секогаш супер биле. Па ако чита некој од АМЦ може ке почнете да ги пракате сите оние од кој што ви се жалат во Велес на обука. :)

И друго искуство што сакам да споделам е за оној лаптоп на кој што синот му ги откорна копчињата, епа тој го купив како роденденски подарок за жена ми, а она е родена Јануари месец и се секавам дека имаше огромен снег, ама јас морав да го имам истиот ден бидејки сакав да ја изненадам (нејзиниот стар лаптоп рикна и немаше поима дека и купив нов) и бидејки тој модел го немаа на лагер во АМЦ - Велес ведаш се јавија во Скопје, во Скопје им кажаа дека има камон кој што разнеувал роба низ Македонија и штотуку тргнал од Битола да се враќа за Скопје а тој модел на лаптоп го имало во Битола. Му се јавија на човекот што го возеше камионот и по најголемиот снег се врати да го земе од Битола, помина во Велес го остави, и после си замина за Скопје. Така да го имав лаптопот истиот ден во 19:00 часот.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Јас не би бришел коментари. Би ги оставил со цел да се види нивото на култура и свеста на ит членовите. Обично според постовите можеш да го одредиш психичкиот статус како и менталната состојба во која се наоѓаат дел од нив. Така да се си е како што треба.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Па зошто ми ги избришавте постовите за плавушата?

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Тие 50 денари се за паломи, кога ќе ја земе платата да си брише солзи и мрсули.

Проблемот е што тие 50 денари неможе да ги извади од банкомат па ке мора една 1000 да раситнува да си ги избрише солзите и мрсулите :D

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Како што реков еве земав еден смарт телевизор Quart 40" LPS401 http://www.amc.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=43372&i=93&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=1 од СитиМол.
Дечките од салон љубезни ми објаснија се што треба, па и тоа дека имам 7 дена да го вратам ако не ми се допаѓа (као тест период некој).
2 години гаранција.
Телевизорот го уклучив, има супер слика + ко компјутер google, facebook, youtube ... ма нема шо нема, со еден збор за парите е топ.
Значи ова е нешто поголемо што сум купил од АМЦ , па се надевам дека и во иднина дека нема да има никакви проблеми со нив. ;)

Последна промена:

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64

Speedy

lurker
21 август 2010
627
204
Ако сте толку многу добри со цени према другите конкуренти, барем донесете нешто за
ентузијастите што ке не привлече да влеземе пак и да купиме нешто.

Со ефтини цени а ефтина роба ништо не правиме.

Нека биде тоа незнам, некоја бранша од куќишта; кулери; водени ладења; матични; итн
Немора да се носи количина, но барем да ги има на листа, лагер немора да има,
навикнати сме да чекаме за нешто екстремно јако.

За услуга/сервис немам коментар зошто досега ништо не ме заинтригирало да купам
иако имам влезено многу пати во АМЦ.

24 јануари 2015
250
75
Ако сте толку многу добри со цени према другите конкуренти, барем донесете нешто за
ентузијастите што ке не привлече да влеземе пак и да купиме нешто.

Со ефтини цени а ефтина роба ништо не правиме.

Нека биде тоа незнам, некоја бранша од куќишта; кулери; водени ладења; матични; итн
Немора да се носи количина, но барем да ги има на листа, лагер немора да има,
навикнати сме да чекаме за нешто екстремно јако.

За услуга/сервис немам коментар зошто досега ништо не ме заинтригирало да купам
иако имам влезено многу пати во АМЦ.
Точно така, ме нервира што има помалку од 10 процесори кои AMC ги продава, има недоволен избор на графички и скоро никаков избор на куќишта и напојувања, поради тоа од компјутерот што го имам ниеден дел не ми е од AMC за жал, но голем број на други уреди (таблети, телефони) имам купено од таму и досега сум немал проблеми.

xaser

hello world
5 октомври 2011
72
61
2 литри кока кола испив додека ги прочитам постовите и забележав нешто интересно, односно "незадоволниот " член Xenon кој трола против АМЦ како си купил солидно лаптопче од АМЦ може да го погледате неговиот оглас http://forum.it.com.mk/threads/asus-n550jv-gaming-ws-laptop.48877/. Разбирам дека секој има право да бира од каде ќе купува и да си го сподели искуството но луѓе бидете малку и искрени :). А има и неколку огласи каде што членови поклонуваат 2 ГБ USB флеш или расипан HDD 320GB каде настанува тепачка и трка кој прв ке си ја подигне наградата...Ех македончиња до каде вака, само за на femina.mk сте...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
2 литри кока кола испив додека ги прочитам постовите и забележав нешто интересно, односно "незадоволниот " член Xenon кој трола против АМЦ како си купил солидно лаптопче од АМЦ може да го погледате неговиот оглас http://forum.it.com.mk/threads/asus-n550jv-gaming-ws-laptop.48877/. Разбирам дека секој има право да бира од каде ќе купува и да си го сподели искуството но луѓе бидете малку и искрени :). А има и неколку огласи каде што членови поклонуваат 2 ГБ USB флеш или расипан HDD 320GB каде настанува тепачка и трка кој прв ке си ја подигне наградата...Ех македончиња до каде вака, само за на femina.mk сте...
xenon најмалце хејташе од сите а најмногу, се чини, има купувано од АМЦ. Да бидеме реални
Ако дежураме на огласник и бараме кој тоа продава а било купено од АМЦ нема да стигнеме никаде.
Flegma велит

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Спремајте пуканки, или кикирики + пиво од мене.

Еве и од мене критика и тоа ГОЛЕМА.
Гледам на излогот најголем избор на кулери за лаптопи во цела Македонија, можда имаше 2-3, ништо повеќе. И гледам тој Cooler Master Notepal X3 ми фати око, му викам на продавачот дали имате од овој во магацин затоа што не сакам да го земам од излогот бидејќи не секоја будала ги почитува правилата за "Ве молиме не ги допирајте деловите/опремата или како сакате", ми вика немаме, само овој е на излог, и го прашувам дали може да го пробаме тука во продавница, ми вели неможело затоа што usb портовите на компјутерот не им работеле :rolleyes:. И ме убедува дека 100% работи и дека е без грешка, јас така скептичен си викам добро ајде ке го земам. Добивам гаранција за кулерот, 3 месеца, го носам дома го пробувам и оп проблемот се појавува со портот, значи треба кабелчето да не се мрда и да стои во место затоа што доколку се мрдне и најмалку прекинува кулерот и не работи. Го враќам пак и му викам на тој има проблем со портот, ми вика ке го пратиме во сервис. Се јавува во сервис продавачот, и му викаат најкасно за 1 ден ке биде готов, исто кога ја носиш колата кај автомеханичар и ти вика за 3 дена е готова па чекаш и до месец. Му оставам бројче, ми викат ке те контактираме наредниот ден. Помина цела недела и ме фати нервоза идам до дуќанчето (АМЦ) и ми вика па ти го зема кулерот, ме прави улав, и почнува расправија во дуќанчето сите муштерии си јадат пуканки и ја гледат претставата, и по некое време оп му текнува на продавачот да се јави во сервис да провери да не е по грешка. Се јавува, прашува за кулерот и му викаат, таков кулер нема донесено на сервис :cool: . И од тука се јавуваат кај тој надлежен ли е што е, уствари сите се надлежни во АМЦ и чуварот го нарекуваат надлежен, го бараат кулерот и оп после месец дена ми се јавуваат некој од вработените таму во сервисот му се бендисал и си го прибрал за дома. И по некое време ми се јавуваат дојди во дуќанчето кај нас да си го земиш кулерот, овој нов е без никаква грешка и е тестиран од наша страна, си викам море мајката овие најпрофесионални во Македонија. Го носам дома кулерот, и оп пак истиот проблем, оно не дека е нов туку истиот кулер е дури имаше и гребаница изгледа тој што го прибрал и од нервоза што требало да го врати го изгребал. Го враќам пак, тој во дуќанчето не знаеше што да направи кога ме виде пак, си вика сега кој ке се расправа со будалава, му викам значи доколку не сте способни да го направите некој производ зошто тогаш го продавате или зошто ми го дадовте истиот кулер од крадецот што ви го вратил затоа што имаше гребаница, и така фино лепо си ги добив парите назад. Значи после месец ипол малтретирање за еден кулер кој што крајно непрофесионално од ваша страна, а пак на сето тоа и да лажете дека нов кулер добивам, а ми го давате истиот тогаш незнам што да кажам. Поарно ке си купам делови од циганите оние што продаваат на црниот пазар барем од таму повеќе ќе ми работи нешто одколку од кај вас.
И потоа фино лепо си земав кулер од Anhoch кој што ме служи и до ден денес без никакви проблеми, дури ми покажа продавачот како треба да се чисти кулерот без да се оштети.
Една голема 0 за вас.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
@causevd

Абе ајде нема шанси да се они криви од каде сега испаднаа толку глупи :D :D :D :D

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
causevd Хехехе и што ти вика на телефон "сервисерот" , братче го бендисав го земав за мене фала ти :D Јас не знам каква е таа нивна политика земаш "нов" производ и одма расипан, па и на сервис те праќаат . Ужассссс :mad:

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Сега ќе дојде АМЦ грижа за корисници и ќе каже дека така е секаде во Светот.
Купуваш вентилатор од излог за 1000 денари со фабричка мана и истиот не ти функционира од прва, а после тоа го чекаш 30 дена на сервис додека во меѓувреме некој од нивните вработени си го однел дома... роман некој може да напише од нивниве услуги.

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
OS
Windows 10 Pro
@causevd

Абе ајде нема шанси да се они криви од каде сега испаднаа толку глупи :D :D :D :D

Незнаеле и они, ова прв пат им се случува :D

causevd Хехехе и што ти вика на телефон "сервисерот" , братче го бендисав го земав за мене фала ти :D Јас не знам каква е таа нивна политика земаш "нов" производ и одма расипан, па и на сервис те праќаат . Ужассссс :mad:

Тој продавачот се јави директно во сервисот затоа што немав живци јас да се расправам веќе. Тоа ти е исто како малите деца кога ги лажат дека дедо мраз постои :D

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
@causevd
Зошто бе друже не го проба а знаеше дека е од излог? Барем за тоа не треба напор..
Ама нема везе. Сепак требало да го средат проблемот за пократко време.

@lynx
Сега ќе дојде АМЦ грижа за корисници и ќе каже дека така е секаде во Светот.
Го боли него к*р за корисниците и за форумашите. Дојде, напипа пулс, виде дека сеуште има лабави луѓе и си замина.
Наместо да изврши интерна истрага за сите овие обвинениа со сервисирањето, или во најмала рака да се извини тој пред 1-2 страни ми држи демагогии во стилот „за толку пари, толку музика“ и реторика „ептен пребарувате“

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
OS
Windows 10 Pro
@causevd
Зошто бе друже не го проба а знаеше дека е од излог? Барем за тоа не треба напор..
Ама нема везе. Сепак требало да го средат проблемот за пократко време.

@lynx

Го боли него к*р за корисниците и за форумашите. Дојде, напипа пулс, виде дека сеуште има лабави луѓе и си замина.
Наместо да изврши интерна истрага за сите овие обвинениа со сервисирањето, или во најмала рака да се извини тој пред 1-2 страни ми држи демагогии во стилот „за толку пари, толку музика“ и реторика „ептен пребарувате“

Мислам дека го прочита целиот реферат. Им реков дали може да го пробаме таму директно кај нив ми одговорија "усб портовите не им работеле на компјутерот" али ајде си реков ке го однесам дома и ке го пробам.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
@causevd
Зар ти кажаа како некој од сервис си го присвоил ладењето?
Не ми иде у памет, и да е вистина така, тогаш барем биле искрени.

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
OS
Windows 10 Pro
@causevd
Зар ти кажаа како некој од сервис си го присвоил ладењето?
Не ми иде у памет, и да е вистина така, тогаш барем биле искрени.

Не ми кажаа што како само ми кажаа дека некој го украдил кулерот. Друго нема :D

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Човекот не го украл кулерот. Го земал на тестирање месец дена за да го лоцира дефектот.

Speedy

lurker
21 август 2010
627
204
Човекот не го украл кулерот. Го земал на тестирање месец дена за да го лоцира дефектот.

Темелна дијагноза и тестирање на уред со две жички :hay:

АМЦ можете слободно да... си продавате телевизори, аудио опрема, фрижидери, машини.. А
продажба на компјутери и хардвер можете да им отсапите на посериозните фирми.

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно