Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избегнувајте ги AMC компјутери

Статус
Затворена за нови мислења.
25 ноември 2014
1.531
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
6421-michael-jackson-eating-popcorn.gif

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Кој се справил со хејтот во светски размери, та и ние :)
А што викате за еве на пример Quart QT 450 ми падна ми пукна тачот и сакав да си го направам односно да си го платам тачот и одам у АМЦ и ми викаат тачот е колку 80% од телефонот ???? Фактички ми иде тоа купен нов телефон 4000 а само тач да му сменам над 3000 ден ? Значи купувате уреди за еднократна употреба и за делови на истите лупнете му цена астрономска . Де бре љуѓе тач сосе екран за ајван 4с е 2000 ден сосе екран а вие за кварт лупате астрономски цени . А и патем имам 2 уреди кварт со пукнат тач :)

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Пред некој ден си купив нешто од АМЦ што го немаше никаде. Сеуште сум пресреќен поради тој производ. Gameport-2-USB Gembird адаптер. Го нарачав и ми го донесоа без да платам ништо се разбира и згора на се има и реална цена.
Од АМЦ исто така имам купено и 15-тина гејмерски падови и досега ниту еден не е расипан ( мала шала :D ). Друго немам пазарено бидејќи ги бие лош глас нивниот сектор за сервис, а и слабо се ажурни во рамките на законските прописи,т.е. делот со гаранциите. Но, пак ќе кажам, ова само од што имам слушнато од други, па затоа можеби и немам мое лично искуство, токму поради тоа што ги бие лош за тоа. Луѓето кај нас помалку се плашат од неквалитетен производ доколку во делот со гаранцијата немаат проблеми. А исто така и поскапите и поквалитетни производи се избегнуваат поради истиот ризик.

АМЦ (фиктивна) Грижа за корисници - ваше е да поработите на критиките. Ставете во секој дуќан барем по еден психички стабилен гик и поработете на прифаќањето на рекламациите што се однесуваат на покривање на гаранцијата и сервисот.

Alex

hello world
10 август 2008
340
169
Ок е што ентузијастите сте решиле да земате од друго место, тоа е носталгија, тоа е историја, тоа е некаде каде се чувствуваш безбедно и добредојдено, и тоа е се ОК. Ние ќе се обраќаме и до вас, а ефективно се обраќаме до другите 98% од пазарот во Македонија. Се надеваме дека во иднина ќе давате шанси. Ние се обративме на форумот да го намалиме и да апелираме да се почитуваат секогаш правата и можностите да се чујат и аргументите на другата страна. Се почна со еден таблет од 2000 денари, несреќено заменет во продажба, и некако овде нема менување на брзини по ред, прва брзина, па шеста, па 200 на саат.

Чисто информативно ме интересира.
Зошто не е извршена замена на таблетот и не е даден 20% попуст пред да се појави темава и сите негативни мислења на форумов за АМЦ ???

17 февруари 2015
38
21
Ова е сарказам или темплејт одговор?

Драг господине АМЦ

Грижа за корисници не е само широка насмевка и тапкање по рамо. Грижата се состои од тоа корисникот да добие исправен уред. Ако уредот се расипе да биде сервисиран во разумен рок а не да се случуваат „Сцили и Харбиди“ пред и за време на сервисирањето.

Перосналот треба да го разместите во согласност на неговите капацитети при што е сулудо да се очекува дека сите 5-6 вработени во еден салон можат да знаат се и сешто. При што (тропам сега) Перо го бидува за продавање на лаптопи, другиот ги знае барем основните особини на актуелните матични/чипсети, Жаклина ќе ги продава климатизерите и соковниците ..
Приметивте дека поплаките за персоналот се минорни во однос на расипаните уреди и сервисирањето?

Има една работа која се вика планирање и развој. Не ги вулгаризирајте работите. И Anhoch добива заушки за тоа што продава Gembird и Hantol
На пример Anhoch беше масакриран на истиов овој форум кога проваливме дека Hantol вградува цемент во своите напојувања.
Оној @bogoevski (кој, btw, е од друга галаксија) направи опсежен тест и анализа на едно такво напојување (со фрапантни сознанија)

Значи, за да не се повторувам, кога носиш нонејм бренд и го продаваш тогаш треба да имаш спремен одговор на дефектите. Баш на ова поле сте прегазени од Anhoch.
Таму нема „њакање“ кога нештото се расипало.

Никој не ве критикува за гамата на производи која се продава кај вас. Знаеме ние што е добро да се купи.
Да земаме сите по 2-3000 евра плата на форумов ќе фрчат Ајпади, Ајфони, Нотиња...
Сервис/замена се клучни зборови овдека.

Погоре има член кој открил дека користел веќе сервисиран лаптоп. На ова мислевте?
Сакате да кажете дека никој не знаел за овој пропуст? Лаптопот случајно залута во салон?

Anhoch има срце ко планина! Точка.

Ќе има грицки и хостеси?
btw
Што му фалеше на стилот?

Цело време ви се изнесуваат факти а вие пробувате сето тоа да го сведите на број на продадени уреди и статистика. Засукајте ракави и средете си го сервисот.

Flegma велит!
Поздрав и тебе.

Флегма, пак се враќаме на истиот муабет. Ќе ги оставиме сите тие прашања за во живо ако решите да дојдете. За жал хостеси ќе нема, ќе се собереме да се аргументираме, да се подружиме, па ако изненадиме со кафана, ќе биде супер нели :)

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Ок е што ентузијастите сте решиле да земате од друго место, тоа е носталгија, тоа е историја, тоа е некаде каде се чувствуваш безбедно и добредојдено, и тоа е се ОК. Ние ќе се обраќаме и до вас, а ефективно се обраќаме до другите 98% од пазарот во Македонија. Се надеваме дека во иднина ќе давате шанси. Ние се обративме на форумот да го намалиме и да апелираме да се почитуваат секогаш правата и можностите да се чујат и аргументите на другата страна. Се почна со еден таблет од 2000 денари, несреќено заменет во продажба, и некако овде нема менување на брзини по ред, прва брзина, па шеста, па 200 на саат.
Да не бидам сватен погрешно ја не ги хејтам амц и слично, телевизорите што ми се лед самсунг ми се купени од амц салоните па еве ги работат уште имам доста пари оставено во амц за некој работи, е сеа ентузијазам треба да се свати што е неможе амц да биде пошто нели лепи налепници каков ентузијазам е тоа мене сеа сум си купил делови о од таму да ми речат дечко еве ги деловите али ние ке ти го склопиме компјутерот, пишав погоре дека пред две недели кај татко ми на ток компјутер бев принуден сам да си го наместам ссд без да се забевам да го мкна во салон па да ги чекам нив да заштрафат две штрафчиња башка ке го приклучат на сата 2 па пак ли ке го носам наново за да го приклучат на сата 3 ? Фино лепо со едно кафенце музиче си го наместив си го инсталирав и мирна глава тоа е ентузијазам да мењавам ја ствари да надоградувам ја лично и сеа мене амц утре ке ми ја признае гаранцијата што ја искинав налепницата ако ми се расипе рам или напојување ?

17 февруари 2015
38
21
Чисто информативно ме интересира.
Зошто не е извршена замена на таблетот и не е даден 20% попуст пред да се појави темава и сите негативни мислења на форумов за АМЦ ???
Супер прашање...За таблетот веднаш кога беше сфатено дека е дадено таблет кој треба да оди на сервис, а не кај клиент, беше алармирано, и баравме начин како да го најдеме клиентот за да го информираме. Колегите од Кочани алармираа веднаш, што е нормална практика многу пати објаснивме. Паралелно се јави еден ваш форумџија, со кој имаме позитивни релации во стил: а бе нешто ве напаѓаат на it.com.mk во една тема. Му пишавме на Mar Tin и всушност кога се чувме по телефон, во самиот разговор сфативме дека се работи за ист човек, така да, не е замената иницирана од темата, замената и попустот си се иако некои нема тоа да им се допадне, најнормална процедура во таква ситуација.

А што викате за еве на пример Quart QT 450 ми падна ми пукна тачот и сакав да си го направам односно да си го платам тачот и одам у АМЦ и ми викаат тачот е колку 80% од телефонот ???? Фактички ми иде тоа купен нов телефон 4000 а само тач да му сменам над 3000 ден ? Значи купувате уреди за еднократна употреба и за делови на истите лупнете му цена астрономска . Де бре љуѓе тач сосе екран за ајван 4с е 2000 ден сосе екран а вие за кварт лупате астрономски цени . А и патем имам 2 уреди кварт со пукнат тач :)
Ова е многу за пишување, тоа ќе се одговори во живо доколку се оствари таа средба. Цените на заменските делови не ги измислува АМЦ, веројатно и кај конкуреција замена на тач е исто така скапа, и тие ги набавуваат резервните делови по исти протоколи како нас. Еве дајте искуства...

:eek:h:

Изменето од модератор:

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Пример екран за Iphone 4s набавна цена е 1050 денари, која е математиката на Quart да биде 2-3000 не ми е јасно

17 февруари 2015
38
21
Еве јас досега сум имал само позитивни искуства со АМЦ, купувам од таму и за фирмата во која работам и за пријатели и лично за мене. Не се, ама купувам. Секогаш биле услужливи дечките, немам забелешка досега.
Според мене, најголем проблем во сите продажни салони е слабата информираност и незаинтересираниот однос на вработените кон клиентите. Ова не е само кај АМЦ, имаше и претходно теми за такви искуства и со салони на СЕТ, Техномаркет, Нептун и слични. И не важи за секој салон на АМЦ или СЕТ. Нема правило. Ова треба менаџерите на фирмите да си го решат. Не знам дали другите фирми имаат customer care оддел, баш ми е мило што гледам дека АМЦ имаат, се надевам само дека добро им функционира и дека уште подобро ќе функционира.
@АМЦ Грижа за корисници Добредојде на форумот, се надевам дека регистрацијата нема да биде само за оваа тема и дека ќе станете дел од нашата заедница.
Поплаките овде на форумот не се измислици и наменети да наштетат некому. Ова е заедница која расте, во која секој ги споделува секојдневните искуства. Тука секој однос се базира на доверба и таа доверба повеќе или помалку се пренесува на секој нов корисник.
Еве Анхоч веќе има голема доверба овде. Тоа според мене е единствената фирма која остана да се фокусира на ИТ маркетот (зборам за фирмите кои имаат продажни салони). Навистина кога влезеш во продавница на Анхоч имаш чувство дека се наоѓаш во ИТ продавница, а не како во салоните на СЕТ и АМЦ каде повеќе од половина салон е исполнет со шпорети, телевизори, клими и останато од бела техника. Уште да почнат и дрва да продаваат во салоните.

Се надевам дека со IT.COM.MK ќе имате добра соработка во смисла на отстапувања производи за тестирања, рецензии и слично со што би ни помогнале во развојот а воедно би стекнале поголема доверба на нашите членови.
Поздрав

Уште минатата година се обидовме да имаме соработка со it.com.mk, имавме кај нас два состаноци, дури требаше да оствариме соработка, самите као ќе го редизајнираа форумот: „ај немаме, време, штом ќе завршиме со редизајн ќе се слушнеме, и на тоа остана. Лани имаше муабет за Quart некој модел на телефон, па вака па онака, па кина, па јапонија, па квалитет, знаете веќе...Рековме, ајде, еве го телефонот, на рецензија, член вие кој ќе го изберете. Дојде еден коректен дечко, искрено админот кој се ви пишува не се сеќава на името, го зема телефонот и муабетот се движеше во оваа насока/. Ние: Слободно, ако телефонот е лош, можеш лом да го направиш, што сакаш пишувај. Рецензијата излезе и без да ја видиме, солидна, телефонот си беше оценет супер, независна, супер реценизија, супер стил се беше ок. Се дури некои од членовите не почнаа пак да хејтаат: Еј, којзнае колку те платиле АМЦ, колку пари им дале на it.com.mk и слично. И тогаш еднаш се откажавме од активност тука. Си рековме, што и да пишеме ако некој не те сака не те сака брате, и тоа е тоа, да му донесеш iphone, тој ќе рече: ама у блендер кај конкуренцијата нивниот издржува 3 секунди повеќе.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Екранот на ајфон 4 што се 1000-2000 денара не се оргинали, а и оргинални нема не постојат, па може Quard прави и сопствени OEM делови :)

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Да точно не е оригинал, но сигурно не е ни полош од тој што се става во Quart, патем скори сите излегуваат од 1 или 2 поголеми фабрики од кина

17 февруари 2015
38
21
Пример екран за Iphone 4s набавна цена е 1050 денари, која е математиката на Quart да биде 2-3000 не ми е јасно
Резервните делови производителите ги продаваат независно од самите производи. И не може да се набават во иста нарачка. И не може од далечна земја да стигне за 500 денари. Сакаме и ние да им овозможиме на клиентите и во тој дел супер цени, ама тоа е тоа. Дури и од филозофски аспект, зошто би поправал телефон, кога веќе за иста сума, во некоја акција и попуст имаш нов, за истите пари, веќе со понов процесор, понова технологија на екран и знаете веќе, понов модел.

Екранот на ајфон 4 што се 1000-2000 денара не се оргинали, а и оргинални нема не постојат, па може Quard прави и сопствени OEM делови :)
Не прави Quart сопствени OEM делови, од истата фабрика кај се порачуваат телефоните, од истата се нарачуваат и резервни делови. Тоа е тоа. Овде може да се отвори нова тема. Вреди ли модерните ценовно достапни гаџети, телефони, таблетите, воопшто да се поправаат, или не?

Изменето од модератор:

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607
Значи само јас овде сум немал негативно искуство со Амц.:)
Всушност имав на времето пред 15 години некаде а можеби и повеќе.Наместо Ge Force 2 Ми ставија рива тнт2.После незнам и што се случи.Дали ми ја вратија или правеа некој проблем.Стварно неможам да се сетам.Многу одамна беше.Како и да е одев неколку пати таму.
http://forum.it.com.mk/members/dark-hacker.4402/
@Dark HaCkeR

Не претерувај и ти.Должност е на продавачот да ти го намести делот,особено ако е од кај него компјутерот.Секаде е тоа така,и сите фирми си ставаат налепници на своите компјутери.Oд кај да знаат тие дека ти знаеш да ја ставиш меморијата и дека нема да го оштетиш компјутерот.
И ако го оштетиш дали ќе си го превземеш ризикот.

Тоа е тоа.Ако сакаш сам да си склопуваш ќе си отидеш во Анхоч и ќе си купиш компоненти.
Инаку вака никој не дава неговите системи за кои он гарантира на пример како амц гејмер или анхоч голиат некој да му го чепка и сите тие имаат налепници т.е штембили таму.

Кога веќе сме тука за негативни искуства морам да ги споменам Мебиус
Од луѓево купив карта,и тоа бидејќи само кај нив имаше.Земав една нечинеше,реков ајде дајте ќе доплатам за таа другата која беше најскапа по што добив насмеана фаца од тој глупакот таму.

Може,може ќе ја замениме и ако и оваа не чини ќе ви дадеме друга или парите ќе ви ги вратиме беше одговорот негов.
Оваа работеше но на интервали.Си гасеше по 15 минути снимање.
Отидов назад и реков во сервис ве молам дајте ми исправна карта или парите назад.100 Пати се ебавам веќе.
Ама ние мораме да ја провериме вака така.Викам не беше договорот така,а и сте требале да ја пробате кога веќе ја продавате,па после да гарантирате за нејзе.Додуша тој во сервис човекот беше коректен,ама горе еден лажго вработиле и тој си кажува нешто што и самиот незнае и ја буни цела фирма што и фрла црна дамка на цела фирма.

Викам во ред мене ми беше кажано дека добивам проверен производ и дека сте го тестирале пред да го продадете,али нема проблем.Во ред да не доаѓам пак еве уштекајте ја во компјутер и нека поработи 10 минути.Ако исклучи дајте ми карта или вратете ми ги парите.
Се слушаа неколку пати човекот од сервис(кој пак ќе кажам беше барем 50% коректен)и тој од продажба лажгото кој во тој момент беше излезен.Си отишол сиротиот да си купи бурек изгледа:)Ајде го чекав 1 саат да дојде и на крај се прави дека не ме познава,и демек што била работата.Викам човек 5 пати доаѓам за една карта и губам време,а ти се правиш натошо.Објасни му велам на сервисерот што ми рече кога доплатив за оваа карта.И од тогаш почна овој да си влегува во светот на лагите.Прво незнам дали јас сум бил тогаш на работа,да не бил колегата итн.па не сум му рекол јас,па ова па она,и на крај ми вели остај ја картата и дојди за 30 дена.Молам викам.

Обично сум човек кој не се нервирам многу,бидејќи јасно ми е како работат повеќето сервиси во МК,но и тоа трпение имаше некој крај.
Велам во ред.На сервисерот му велам.Човеков што не млати,не млати.Лаже и ме прави будала за мои пари.Нема везе викам.Што би рекле јас влегов тука,Јас се запустив тука.Никој не ми е крив.

Дај пушти ја картата и види ако не е исправна парите исплатете ми ги и готово.Јас друга карта да ви чекам по 5 пати немам намера,кога јасно е дека продавате дефектни карти.
Се поздравивме со сервисерот кој и се извини иако не беше ни 1% вината кај него и ме прати горе да си ги земам парите.
Се качив горе и тој мајмунот од продажба ми ги фрли парите и ми рече сега не паметам што точно али навредливо.

Си викам во себе да му залепам еден удар сега,па да те пратам директно од селото кај што си дошол,ама ај да не се расправам со сељачана сега.Човеков не ми е на рамниште во каракатер па да си го губам времето.Си земав парите и реков веќе од овие веќе ни каталог не зимам,а камоли роба.
Ова никаде ми се немаше случено до тогаш,а богами и од тогаш наваму.
Се надевам дека газдава се опаметил и си вработил луѓе како што треба сега.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Таму вработениот убаво ме знаеше мене веќе не работи во амц ама они се запнаа они да го наместеле рамот од сегде имам купувано лаптопи и нигде не ме напнале вака околу рамот и Windows било што било отеде тој лаптоп продаден а веќе се изнесов за налепницата

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607
Таму вработениот убаво ме знаеше мене веќе не работи во амц ама они се запнаа они да го наместеле рамот од сегде имам купувано лаптопи и нигде не ме напнале вака околу рамот и Windows било што било отеде тој лаптоп продаден а веќе се изнесов за налепницата
Toa e друже.Јас имам разбирање за сервисиве и протоколите кои треба да се почитуваат.Но ете има некои некојпат кои си одат и надвор од протоколите како Мебиус па 5 пати да те враќаат и да чекаш туп човек по 1 саат,а они ништо да не фатат.Јас првата карта кога ја земав таа им беше единствен модел(а они да ти имале и друг на лагер,ама сиротиот тој незнаел да провери)После отидов да ја враќам,па чекав незнам колкувреме,Ми рекоа 1 недела и ќе ми јавеле,помина една недела,ми велат после 2 недели.Одам после 2 недели ми велат 20 дена.Уште тогаш требаше да ми ги вратат парите,ама ајде викам нема смисла.Се случува да е расипана,дај ќе доплатам за оваа поскапата и готово.И онака мене картата ми беше поважна отколку парите тогаш.Карта морав да имам по секоја цена.Но исти ѓавол и со таа.5 пати ја проверив пред да ја вратам.Да не е до мене грешката.И на крај одиш и те млатат пак.Остави ја и дојди по 10 дена во сервис.Тој горе еднаш 3 дена,после тоа 10 дена,па 20 дена(па му викам човек одлучи се веќе еднаш колку дена):confused:

Така да јас ги разбирам повеќето сервиси и прв пат кога ќе одам не избувнувам,и се така додека им е така по протокол.
АКо доцнат малку знам да имам разбирање,но ако видам дека поради тоа што сум поштен ме млатат е тогаш избувнувам ептен,повеќе од било кој друг човек кој им влегол.:mad:

Проблеми сум имал и со Видео Дата(со овие нема кој немал):)
и со Неоком али за нив во некоја следна прилика.:)

17 февруари 2015
38
21
Toa e друже.Јас имам разбирање за сервисиве и протоколите кои треба да се почитуваат.Но ете има некои некојпат кои си одат и надвор од протоколите како Мебиус па 5 пати да те враќаат и да чекаш туп човек по 1 саат,а они ништо да не фатат.Јас првата карта кога ја земав таа им беше единствен модел(а они да ти имале и друг на лагер,ама сиротиот тој незнаел да провери)После отидов да ја враќам,па чекав незнам колкувреме,Ми рекоа 1 недела и ќе ми јавеле,помина една недела,ми велат после 2 недели.Одам после 2 недели ми велат 20 дена.Уште тогаш требаше да ми ги вратат парите,ама ајде викам нема смисла.Се случува да е расипана,дај ќе доплатам за оваа поскапата и готово.И онака мене картата ми беше поважна отколку парите тогаш.Карта морав да имам по секоја цена.Но исти ѓавол и со таа.5 пати ја проверив пред да ја вратам.Да не е до мене грешката.И на крај одиш и те млатат пак.Остави ја и дојди по 10 дена во сервис.Тој горе еднаш 3 дена,после тоа 10 дена,па 20 дена(па му викам човек одлучи се веќе еднаш колку дена):confused:

Така да јас ги разбирам повеќето сервиси и прв пат кога ќе одам не избувнувам,и се така додека им е така по протокол.
АКо доцнат малку знам да имам разбирање,но ако видам дека поради тоа што сум поштен ме млатат е тогаш избувнувам ептен,повеќе од било кој друг човек.:mad:
Затоа и го предложивме муабетот со „гости“ кај нас. Ќе има можност за запознавање на работата со сервисот, што се случува кога доаѓа клиент, кој е во право, па што се дешава кога доаѓа клиент кога не е во право, само за да можете да ги видите работите и од другата страна на приказната. Не во смисла АМЦ-клиентите, туку во смисла продажните ланци и сервисите - клиентите.

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
И да пазите на каталогот, пред 2 год двајца другари се имаат сезнато бидејќи има грешни спецификации, и се вадат дека се технички грешки и не одговараат, после проверив 3-4 изданија од каталози сите изгледа се со технички грешки, на сите им пишуваше GTS графичка а на крај GT добиваат.

Heruvin

Баниран/a
5 ноември 2010
156
112
За заглавен Таблет,Nextbook 8,купен од пред две години од АМЦ.барав решение на форумот,но немаше одговор,веројатно на никој не му беше познато решение,за наводна преинсталација.

Се поврзувам со почетниот проблем од темата,мислам мојот пост е од 18 Септември 2014,и тоа за таблет земен од АМЦ,тоа беше веќе второ заглавување.И од форумов не се најде јунак,за решение,па си го однесов пак во АМЦ(мислам тие имаат некои цаки,во однос на чкарт робата што ја продаваат).
Кога се врати од сервис,нормално си лапнаа 600.оо денари за преинсталација и во стил на власта(морам малку политика,која сака се да ни кажува како да го живееме животот,и овие од АМЦ,напишале порака,Корисникот да не му инсталира ништо друго од она што е ставено .
Немав коментар,Ги-цата од салонот во Прилеп ја прашав,само дали можам да го користам за ПОСЛУЖАВНИК,а таа ме гледа со прашалници,
О,кеј ,а да си платам и да бегам,само дајте ми фискална,и таа одговара
Не може фискална, овие бараат кеш,односно се помисли,ако сакате уплатете си во Банка,така работиме од Сервисот.
После ова,немам што да кажам ,освен дека оваа фирма е некоја мафијашка или има врска со власт,па што сакаат прават,а односот кон корисникот им е на никакво ниво.
За услугата ,да не разговарам,и да сакам да купам нешто,веќе би се помисли,еве пример
Еднаш одам и чекам на ред (затоа што еден од 4-5 мина работи),и слушам разговор,дека сака муштеријата да земе Лаптоп,па го прашува продавачот,за која марка да се одлучи(се работеше за бренд,ХП и Делл)одговорот на продавачот беше на стручно ниво - Абе што да ти кажам ,како ќе ти се погоди,ако запали од прво.. и на ова немав одговор,само прашав,дали има попуст на 5 кила Монитори и три кила Лаптопи и си заминав.
АМЦ феномен за Кинеска и РАСИПАНА роба.

EMSSMD

Баниран/a
16 февруари 2015
7
0
И да пазите на каталогот, пред 2 год двајца другари се имаат сезнато бидејќи има грешни спецификации, и се вадат дека се технички грешки и не одговараат, после проверив 3-4 изданија од каталози сите изгледа се со технички грешки, на сите им пишуваше GTS графичка а на крај GT добиваат.

па неможе да добијат GTS 430 if you catch my drift. бројките се битни.

17 февруари 2015
38
21
Апсолутно пазиме, флаерот е па нешто на што посветуваме апсолутно внимание во неговата изработка и точност во АМЦ, и веруваме дека признавате дека тоа се гледа. Искрено ставете АМЦ флаер до останатите флаер, визуелно еден до друг и ќе видите. Точно дека знае да се провлече некоја печатна грешка, не се еден или два производи на сајтот, ама тоа е реткост. Во таа насока како и што рековме погоре во некој одговор. Затоа се доаѓа во салон, секогаш се прашува, се има можност да се тестира производот, кога ги утврдите спецификациите и квалитетот, тогаш се купува. Тоа посебно се акцентира постојано, не толку за учесниците на форумот колку што на обичните купувачи кои и не се разбираат толку од технологијата. Еве ако некој има време нека седне по АМЦ Fb страната да чита коментари и одговори, колку често се потенцира тој момент.

За заглавен Таблет,Nextbook 8,купен од пред две години од АМЦ.барав решение на форумот,но немаше одговор,веројатно на никој не му беше познато решение,за наводна преинсталација.

Се поврзувам со почетниот проблем од темата,мислам мојот пост е од 18 Септември 2014,и тоа за таблет земен од АМЦ,тоа беше веќе второ заглавување.И од форумов не се најде јунак,за решение,па си го однесов пак во АМЦ(мислам тие имаат некои цаки,во однос на чкарт робата што ја продаваат).
Кога се врати од сервис,нормално си лапнаа 600.оо денари за преинсталација и во стил на власта(морам малку политика,која сака се да ни кажува како да го живееме животот,и овие од АМЦ,напишале порака,Корисникот да не му инсталира ништо друго од она што е ставено .
Немав коментар,Ги-цата од салонот во Прилеп ја прашав,само дали можам да го користам за ПОСЛУЖАВНИК,а таа ме гледа со прашалници,
О,кеј ,а да си платам и да бегам,само дајте ми фискална,и таа одговара
Не може фискална, овие бараат кеш,односно се помисли,ако сакате уплатете си во Банка,така работиме од Сервисот.
После ова,немам што да кажам ,освен дека оваа фирма е некоја мафијашка или има врска со власт,па што сакаат прават,а односот кон корисникот им е на никакво ниво.
За услугата ,да не разговарам,и да сакам да купам нешто,веќе би се помисли,еве пример
Еднаш одам и чекам на ред (затоа што еден од 4-5 мина работи),и слушам разговор,дека сака муштеријата да земе Лаптоп,па го прашува продавачот,за која марка да се одлучи(се работеше за бренд,ХП и Делл)одговорот на продавачот беше на стручно ниво - Абе што да ти кажам ,како ќе ти се погоди,ако запали од прво.. и на ова немав одговор,само прашав,дали има попуст на 5 кила Монитори и три кила Лаптопи и си заминав.
АМЦ феномен за Кинеска и РАСИПАНА роба.
Почитуван
Факт е дека вака можеме со денови и денови. На крај донекаде се работи и за несоодветните очекувања на клиентите наспроти производот што го купуваат. Еве кажете, дали тоа се работеше за Asus таблет од 6000 ден, или за таблет од 2000 ден. Што мислите, дали истиот тој таблет, кај конкуренцијата ќе ви ораше и ќе ви копаше, тие као набавиле за тие пари Mercedes таблети, а кај нас тие немаат квалитет.

Изменето од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно