Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

WD My Book Live

Pinceta

lurker
16 март 2011
570
184
Скопје
Сакам да земам еден ваков од 2ТБ за дома.
Ме интересира вие што мислите и кои се вашите искуства?
Дали е лесен за користење, инсталирање и менаџирање?
Дали се брзи за стримање, и кои други особини или кои се можности ги нуди?

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Дисковите се одлични, користам еден дома веќе 6-7 години од првите генерации и до сега не сум имал никаков проблем. Користење, инсталирање и менаџирање е прелесно. За стримањето, не сум сигурен. Дефинитивно би го препорачал

goaty

hello world
5 февруари 2010
363
189
goaty's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3570K + Noctua NH-D14
Motherboard
Asus P8 Z77-V LX
Storage
Samsung 850 EVO 500GB + WD Blue 640GB + WD Green 1TB + WD MyBook Live 2TB
PSU
Cooler Master Real Power Pro 700W
RAM
4x 4GB Kingston HyperX blu 1600MHz DDR3
Video card
Sapphire Radeon HD 7950 @stock
Case
Cooler Master CM 690
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard
Logitech G810 Orion Spectrum
Audio
Asus Xonar Essence STX + Schiit Modi 3 + Schiit Magni 2 Uber + JBL LSR305 + Sennheiser HD 600 + Philips Fidelio X2 \w V-MODA BoomPro
Monitor
Dell U2412M + Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
Исто препорачувам, со стримање нема да имаш проблем се додека не го теретиш со пристап од повеќе локации. Единствени две забелешки се следните:

- има опција за синхронизација на музиката на дискот со iTunes библиотека, малце се помачив додека ја вчита сета музика, но извесно е да беше проблем и со самиот iTunes;
- работа со торенти директно на дискот е килаво ептен кај мене (што е очекувано, со оглед на фактот дека имам оптика), симултано повеќе од 2-3 торента се гуши.

И да, осигурај се дека имаш соодветен свич/рутер да поддржи трансфер брзини од 50-60 мега во секунда (во оптимални услови се разбира).

Pinceta

lurker
16 март 2011
570
184
Скопје
Исто препорачувам, со стримање нема да имаш проблем се додека не го теретиш со пристап од повеќе локации. Единствени две забелешки се следните:

- има опција за синхронизација на музиката на дискот со iTunes библиотека, малце се помачив додека ја вчита сета музика, но извесно е да беше проблем и со самиот iTunes;
- работа со торенти директно на дискот е килаво ептен кај мене (што е очекувано, со оглед на фактот дека имам оптика), симултано повеќе од 2-3 торента се гуши.

И да, осигурај се дека имаш соодветен свич/рутер да поддржи трансфер брзини од 50-60 мега во секунда (во оптимални услови се разбира).
Планирам да го врзам LAN на speedport-от од T-home, а и немам оптика на бакар сум со дл од 1.2 мегабајти во секунда.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
На работа имам My Book Live 3TB, прашај што те интересира.

На iTunes не ми е поврзан, ама за тест имам ставено пар кратки видеа и нешто музика. Стримам успешно без проблем од дома на пример.

Иначе солиден е, има добар интефејц, додаваш фолдери и корисници со различни нивоа на дозволи (кој каде да гледа/чита/запишува), известувања на мејл за трстарти/проблеми/апдејти...

9.200 беше 3ТВ.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.922
8.414
I jas go imam WD My Book Esentials 2 TB odlicen disk e. nikakva primedba do sega . go imam probano na tv-to doma, I dosta brzo cita od nego. zemaj go top e.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно