како тоа 82 степени е максимум? Поприлично јако ладење не, обично фан постоље...82 степени е максиумум. Но треба да се цели на температури под 70°C, согласно тоа потребно е ладење и тоа поприлично јако за гејминг.
Здраво, лаптопот ми крева температура до 70 степени при гејминг, дали оваа температура е опасна? Лаптопот е Асус к55вј со процесор i5 3230m, 4gb ram, graphic card Nvidia GeForce GT635m
Така 82 е максимум што би требало да има процесор. И да, „обично фан постоље“ и поасално фен постоње пуштено до крај, може да направи разлика.како тоа 82 степени е максимум? Поприлично јако ладење не, обично фан постоље...
Може да си одбере http://set.com.mk/index.php?route=p...ice=150&max_price=8590&option_value[13][]=575
82 степени максимум? Нема шанси мојата качува до 82-85 па игрите почнуваат да сецкат ко луди... не ми се верува да е максимум мора да е помалку...82 степени е максиумум. Но треба да се цели на температури под 70°C, согласно тоа потребно е ладење и тоа поприлично јако за гејминг.
Мојот лаптоп крева 90 степенаМислам дека не би требало да имаш проблем, генерално повеќе топлина издржуваат лаптопите, освен ако ептен не ти грее за да не може да се држи. Пробај со некое постоље за лаптоп кое има кулер и ќе го лади.
Сака да каже , се додека не почне да чури/дими ..добро е ?
По мое ако оди над 70 степени.. нз "постоље за лаптоп кое има кулер и ќе го лади" тоа![]()
исто и јас имав сличен лап топ ејсер аспајр кој што работеше на слични температури при нормална работа, кантер или некоја друга игрица до 85-90 идеше како од шала, скоро 5 години го имав тој лаптоп без проблем си беше.... на 7-8 месеци чистење на вентилаторчето и мини радијаторот од позади (сакам кажам незнам речамЈас имам постар лаптоп со C2D T7300 2.0GHz и графичка 8600М-GT. Со саати сум играл, и греел, и еве го сеуште си работи како денот кога е земен. Еднаш имам сменето паста на процесор и графичка. Лаптопов е стар 6 и пол години веќе. Можеби тие процесори повеќе издржуваа температура, а поновиве не. При нормална работа околу 50-55 степени работи и процесорот и графичката.
значи со кулер станд, при играње игри тебе ти крева 70 степени тепмература??? Ако е така немаш причина за грижа...ОК ти е лаптопот + лето е...Користам кулер Гембирд со постолје како што кажувате, но не помага многу, ја извадив батеријата, го користам само на адаптер и ја намалив моќноста на процесорот од 100% на 99%. Се мислам дали да ја намалам моќноста на 90% и подоле ама тоа ми изгледа ризично, ваше мислење?
значи со кулер станд, при играње игри тебе ти крева 70 степени тепмература??? Ако е така немаш причина за грижа...ОК ти е лаптопот + лето е...
Друго како ја намали моќноста на процесорот од 100 на 99 % (што е доста чудно) и кој те навел да правиш такво нешто?
Ме интересира како успеа да видиш дека ти се намалени перформансите на процесорот?Користам кулер Гембирд со постолје како што кажувате, но не помага многу, ја извадив батеријата, го користам само на адаптер и ја намалив моќноста на процесорот од 100% на 99%. Се мислам дали да ја намалам моќноста на 90% и подоле ама тоа ми изгледа ризично, ваше мислење?
Се е кажано.82 степени максимум? Нема шанси мојата качува до 82-85 па игрите почнуваат да сецкат ко луди... не ми се верува да е максимум мора да е помалку...
Ги следев советите од типов на јутјубзначи со кулер станд, при играње игри тебе ти крева 70 степени тепмература??? Ако е така немаш причина за грижа...ОК ти е лаптопот + лето е...
Друго како ја намали моќноста на процесорот од 100 на 99 % (што е доста чудно) и кој те навел да правиш такво нешто?
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден