Како мислиш зависи? Што значи ова дека можеби HBO не сака да го понуди каналот преку интернет да може да се гледа?Зависи од договорите со каналите…
Секој си прави башка договор. Можеби нашиве штеделе и договорот не покрива гледање преку интернет за тие конкретни канали…Дали ќе овозможат да се инсталира на телевизори?
Мислењето е автоматски споено:
Како мислиш зависи? Што значи ова дека можеби HBO не сака да го понуди каналот преку интернет да може да се гледа?
Пример српскиот оператор SBB во Србија има и веб и апликација Eon каде нудат HBO, Cinemax све што нудат и преку ресивер бокс уред.
Ниту ХБО, ниту пак Gley!HBO ги деактивирав успешно пред 5 дена, преку менито за дополнителни пакети.
Не знам кој нормален плаќа за овој пакет, многу никаков избор на филмови додека беше активиран бесплатно.
Кај баба ми исто таке, никако не можеше преку тв да се откажат.Си ебале матер овие од телеком, дополнителните пакети кои ги даваа како промо до 23.01.2024 ни под случај разно не може да се деактивираат ни преку апликација (стои сиво) ниту преку макс тв (дава системска грешка).
Jaс деактивирав Gley преку MaxTV и чекаш неколку минути да се рестартира ресиверот.Си ебале матер овие од телеком, дополнителните пакети кои ги даваа како промо до 23.01.2024 ни под случај разно не може да се деактивираат ни преку апликација (стои сиво) ниту преку макс тв (дава системска грешка).
Дур не деактивираш ќе работи и денес на 24ти ќе почне да ти важи наплатата месечно.Мене Gley веднаш ми се деактивираше, а HBO се деактивираше само на Magenta TV box, HBO MAX се уште ми работи се надевам ке прекине.
Го деактивирав преку Max TV на 22.1 3те канала се деактивираа но Hbo Max уште ми работиJaс деактивирав Gley преку MaxTV и чекаш неколку минути да се рестартира ресиверот.
Глупо е што не можеше преку апликацијата Телеком МК. Што ако бев некаде надвор од дома?
Мислењето е автоматски споено:
Дур не деактивираш ќе работи и денес на 24ти ќе почне да ти важи наплатата месечно.
И како мислиш Magenta TV Box?
Ако не ти наплаќа гледај ама секој случај јави им на Телеком прапај да не ти го наплаќаат.Го деактивирав преку Max TV на 22.1 3те канала се деактивираа но Hbo Max уште ми работи
Јас колку што знам а и скоро сите што сме активни по форумиве знаеме дека апликацијата што треба да ја замени MaxTV GO, МagentaTV GO е веќе готов производ само они ја полнат со содржини и ја преведуваат зошто истата е како на Телеком Црна Гора и таа веќе пуштна но се чека нејзино целосно пуштање. Јас разбрав за неа во февруари дека ќе ја пуштаат целосна верзија.Јас како што ми кажа фебруари ама дали ова или следната или после следната или одпосле следната никој не знае точно.
Се е трчи лажи падни систем![]()
Од поодамна им е ова и има помалку канали. 22 HD канали се мислам тука од вкупно 84 канали. Нема снимање, само премотување , има тв тека, има видеотека со некој бесплатни содржини. Многу малку опции.не е за секого интернет бе, телеком први воведоа андроид бокс одамнааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
![]()
Македонски - MagentaTV преку Android TV box - Македонски Телеком
Светот на MaxTV достапен насекаде. Сега и преку Android TV box.www.telekom.mk
Од поодамна им е ова и има помалку канали. 22 HD канали се мислам тука од вкупно 84 канали. Нема снимање, само премотување , има тв тека, има видеотека со некој бесплатни содржини. Многу малку опции.
Наменето пред се за места како викендички, и каде што нема можност да се користи MaxTV.
MagentaTV ќе биде проширена верзија, нешто што е направено скроз ново од ова и подобра во дизајн и опции. Ќе биде и замена за овој Андроид бокс уред.
оооо бе телетабис еден, читаш недочитуваш, изброј и кажи ми колку канали има јас само изброив над 50хд канали??????????
![]()
Македонски - ТВ канали - Македонски Телеком
Најголем избор спортски, филмски, музички, документарни, детски ТВ канали, како и ексклузивни спортски содржини.www.telekom.mk
Magenta tv ти е апликација не ти е еб.н андроид бокс
Со MaxTV преку Android TV добивате вкупно 84 канали од најразлични категории (национални, спортски, филмски, документарни, музички, регионални, лајфстајл).
Ако нешто плус менувале меѓувреме па да не промениле во текстов не знам.
- 22 HD канали (сите национални и спортски канали што имаат HD верзии)
Не е некој голем проблем тоа што ќе мора секој да има свој акаунт.Дечки без нервози само ве молам
Она што горе го имате постирано е Android box,кој постои многу години во Телеком и нема врска со новите ресивери за тв кои треба да стигнат кај корисниците,не ме прашувајте за време кога ке биде сеуште нема официјално инфо.Иначе ке се менуваат без пари секако,но имајте на ум одма,дека било каков проблем да имате назад нема враќање на старите ресивери,затоа сеуште ги тестираме новите ресивери подолг период,секој баг,проблем кој го имаа се средува полека полека,ке бидат испеглани до најмала ситница.
Во однос на Maxtv Go,наскоро нема веќе да постои него ке постои Magenta Tv Go,каде каде е подобра од претходната платформа,но има и тука еден мал проблем да го наречам,новата апликација ке може еден акаонт да гледа само еден корисник,што значи ова?Ако во магента имате 3-4 броја секој број мора да си направи свој акаонт за да може да гледа,нема да може повеќе корисници да гледаат на еден јузер.
И преку веб и преку апликацијата ке може само еден аконт да гледа.Да ке може да го правиш ова што го наведе.Во апликацијата и на веб во нагодувањеа го дава и Android boxot,така да ке може да си закажуваш снимања и да ги гледаш и од апп или од веб.Не е некој голем проблем тоа што ќе мора секој да има свој акаунт.
Преку веб ќе може со еден акаунтМене ме интересира дали Magenta TV GO и MagentaTV Android box ќе може да се поврзат заедно да може преку MagentaTV GO да закажуваш снимање или кога ќе изнајмам филм, серија или пакдопнителните пакети да ми е исто како на MagentaТVAndroid box.
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
NET LAN WIRELESS USB TP-Link ARCHER T3U, AC1300, MU-MIMO, Dual Band, USB3.0
1.100,00 ден