Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Max tv receiverot така почнуваат да светат сите напред сијалички и така цело време.
Од кој ресивер имаш ти?

Ресиверите со кој се гледаат тв канали и да ги рестартираш дури и со постапката три пати пали гаси на задното копче остануваат снимките. Освен да ти се зезне нешто пример прегоре па да мора да пријавуваш да ти донесат нов друг модел ресивер.

Android бокс уредите се бришат подесувањата, зачуваните работи само ако направиш фабрички рестарт . Исто е како телефоните.

Последна промена:

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.604
1.764
Од кој ресивер имаш ти?

Ресиверите со кој се гледаат тв канали и да ги рестартираш дури и со постапката три пати пали гаси на задното копче остануваат снимките. Освен да ти се зезне нешто пример прегоре па да мора да пријавуваш да ти донесат нов друг модел ресивер.

Android бокс уредите се бришат подесувањата, зачуваните работи само ако направиш фабрички рестарт . Исто е како телефоните.
Arris vip 2262
Но ми кажаа дека кога го ресетирам да го држам копчето ОК и стрелката за надоле што се наоѓа од предната страна на уредот се додека не почнат сијаличките трите да трепкаат и дури тогаш да ги отпуштам и така се ресетира се освен распоредот на канали што ми е подесен.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Безвезе е што последниве некој години даваат на секој корисник различен ресивер наместо на сите да ни бидат исти. Кога почнаа со телевизијата сите корисници добиваа исти ресивери.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.285
1.316
1704471264230.png
Знае некој дали овој рисивер може да се подеси да се контролира гласот на ТВ уредот како другиот рисивер Арис што им е? И ако да, како бидејќи во упатството не најдов таква ствар.

stteffann

hello world
13 јануари 2019
83
97
Погледнете го атачментот 133572
Знае некој дали овој рисивер може да се подеси да се контролира гласот на ТВ уредот како другиот рисивер Арис што им е? И ако да, како бидејќи во упатството не најдов таква ствар.

Да, би требало само ако имаш HDMI ARC влез на телевизорот. Ако мислеше да го контолираш боксот преку даљинското од тв.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Да, би требало само ако имаш HDMI ARC влез на телевизорот. Ако мислеше да го контолираш боксот преку даљинското од тв.
Тоа не HDMI ARC ами HDMI CEC.
Не му треба тоа на членот туку од тие универзалните далечински кои можат да го контролираат и ТВ уредот.
Овој уред не е од тие, т.е не е такво далинското.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Да уште е во припрема иако на сајтот постои опција да се најавиш.Ова ќе биде како замена за MaxTV GO. Почекајте, не се најавувајте се додека официјално не пишат на нивниот сајт па тогаш и ќе биде пуштено официјално.

Може сега како гостин да прелисташ дел од тоа што нудат во Magenta TV GO.

Ново ќе биде тоа што оној дел во видеотеката што е на ресиверите пишан како Пакети каде што се Epic Drama Gley, Pickbox, HBO OD сместени ќе биде издвоен така што ќе постои Видеотека и посебно Видео клуб.
Во Видео клубот ќе има и National Geographic содржини документарци и за најмалите Baby TV видео анимирани содржини.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Некој има што пробале да активираат MagentaTV GO и викаат исти бил квалитетот на сликата на тв каналите како на MaxTV GO. Јас од она што видов на неактивирано има поголем број канали за разлика од MaxTV GO.

Сепакќе почекам додека официјално не го пуштат.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Го активирав 0 денари е MagentaTV GO. На Компјутер/лаптоп ги отвара каналите и ист е квалитетот на сликата на каналите како на MaxTV GO. На некој од каналите има и избор на превод па си бираш Македонски или Албански.

Од она што прочепкав изгледа ќе може да се активира и снимање така можеби ќе може и во MagentaTV GO да се снимаат тв канали. Добро е што ќе има и ТВ тека, Видеотека со содржини. МаxTV видеотеката ќе се вика MagentaTV видеотека и во MagentaTV GO ќе може да се изнајмат содржините најверојатно филмовите што ги нуди Tелеком на плаќање.

Ако ова го направат да се поврзува со тој MagentaTV Android ресивер па да можеш да закажеш снимање и преку телефон/лаптоп/таблет би било одлично. Исто би било одлично ако апликацијата ја овозможат да се инсталира и на телевизорите.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Пред 5 минути го активирав Magenta TV GO. Ги има скоро сите канали како и на TV. Квалитетот е солиден.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Чисто информативно онака ме интересира до колку Телеком MaxTV/MagentaTV ресивери би можело едно семејство дома да има кој ќе му бидат вклучени на интернет и на нив да се гледа тв?

Јас имам два ресивера и работаат двете истовремено нормално едно со друго за минутка некоја покасно во тв сигналот.

Дали воопшто има ограничувања некакви?

Последна промена:

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Чисто информативно онака ме интересира до колку Телеком MaxTV/MagentaTV ресивери би можело едно семејство дома да има кој ќе му бидат вклучени на интернет и на нив да се гледа тв?

Јас имам два ресивера и работаат двете истовремено нормално едно со друго за минутка некоја покасно во тв сигналот.

Дали воопшто има ограничувања некакви?
Ако си на оптика најмногу може до 5 ресивера, ако си ВДСЛ не се препорачува повеќе од 2 ресивери затоа што ке има пад на нетот ако не е битен нетот тогаш може слободно и 3 ресивера да се.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
МagentaTV GO е достапна за инсталирање на iOS и Android. Ја има во store на телефоните со овие оперативни системи.

Апликацијата сепак сеуште не е средена да функционира се како што е замислено.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
МagentaTV GO е достапна за инсталирање на iOS и Android. Ја има во store на телефоните со овие оперативни системи.

Апликацијата сепак сеуште не е средена да функционира се како што е замислено.
Сеуште е во изработка апликацијата, и на некој уреди сеуште не е достапна.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Сеуште е во изработка апликацијата, и на некој уреди сеуште не е достапна.
Јас ја инсталирав. Избришам MaxTV GO инасталирав МаgenaTV GO.

Ако не ги стават сите канали тоа ќе биде катастрофа. Зошто да ги нема РТС, RTL HR, HBO, Cinemax, Pink ... Нaјдобро е да напраат зависно од пакетот кој го имаш тие канали да ти се достапни и на MagentaTV GO.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Јас ја инсталирав. Избришам MaxTV GO инасталирав МаgenaTV GO.

Ако не ги стават сите канали тоа ќе биде катастрофа. Зошто да ги нема РТС, RTL HR, HBO, Cinemax, Pink ... Нaјдобро е да напраат зависно од пакетот кој го имаш тие канали да ти се достапни и на MagentaTV GO.
Младичу само чил, све ке биде :D

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно