Во делот за Fees имаш точно колку ќе те кошта да извадиш од банкомат. На тоа додај уште 1,8% конверзија, па и некој локален fee од самиот банкомат, сума сумарум ти доаѓа од 7 до 10% на сумата што сакаш да ја извадиш. Искрено, не сум споредувал колку е ако дирекно плаќаш, ама не е толку висока провизијата а богами и помалку замарање е.Одамна не сум ја користел картичката, а знам дека правеа некои измени па да прашам, дали е поисплатливо да се извадат парите од банкомат па да се трошат, или да се плаќа директно со картичката?
Одамна не сум ја користел картичката, а знам дека правеа некои измени па да прашам, дали е поисплатливо да се извадат парите од банкомат па да се трошат, или да се плаќа директно со картичката?
Сега проверив во плаќањата, за секоја трансакција со картица имаш околу 3,5% провизија а за вадење од банкомат (барем онаа сума шо ја вадев јас) е околу 13%. За банкоматов не е сигурна информацијава оти само една трансакција таква имам, можеби е некоја фиксна провизија па на помала сума изгледа како голем процент, ама за со картицава, пресметав на преку 30 трансакции, тој е процентот.Одамна не сум ја користел картичката, а знам дека правеа некои измени па да прашам, дали е поисплатливо да се извадат парите од банкомат па да се трошат, или да се плаќа директно со картичката?
На банкомат од Стопанска ако вадиш нема додатна провизија од нивна страна, НЛБ знам додадоа нивна провизија од 300 денари. За останатото така е изгледа, провизија за конверзија на валута зимаат од околу 3,5%.Сега проверив во плаќањата, за секоја трансакција со картица имаш околу 3,5% провизија а за вадење од банкомат (барем онаа сума шо ја вадев јас) е околу 13%. За банкоматов не е сигурна информацијава оти само една трансакција таква имам, можеби е некоја фиксна провизија па на помала сума изгледа како голем процент, ама за со картицава, пресметав на преку 30 трансакции, тој е процентот.
Клиентот го нема платено Payment Request-от, затоа уште е Pending. Кога го плаќа, статусот се менува во "Processing" па потоа во "On Your Way" и на крај во "Deposited"Дали досега некој од вас се соочил со ова?
Клиентот ми ги испрати парите, ама Payoneer уште ги држат
Во ред, ти благодарам на одговорот
Сакам да прашам кај се најдува IBAN кодот што ми го бара при регистрација , т.е како да го составам оти прашав во банка и ме хитнаја со „Не е легално во Македонија бла бла“
Еве пример од НЛБ (проверете си пак пред да користите информации од подолеСакам да прашам кај се најдува IBAN кодот што ми го бара при регистрација , т.е како да го составам оти прашав во банка и ме хитнаја со „Не е легално во Македонија бла бла“
На M-banking нема ништо во резервирани средства, останува да отидам до банката и да видам што е проблемот оти веќе 15 дена еве на пајонир ми кажува дека е PendingИди во Стопанска прашај, можеби ти се стигнати во резервирани средства.
Т.е , можеби ќе треба да доставиш документ од каде ти потекнуваат парите и зошто ти праќаат(ова само првиот пат се прави)
А зошто да одиш? Јави се во твојата подружница.На M-banking нема ништо во резервирани средства, останува да отидам до банката и да видам што е проблемот оти веќе 15 дена еве на пајонир ми кажува дека е Pending
Се јавив и ми рекоја да чекам повик па ќе видиме што ќе бидиА зошто да одиш? Јави се во твојата подружница.
Ова мене нон стоп ми се случуваше на времето со манибукерс, идеам у банка потпишувам документ од каде ми се парите и ги пуштаат на сметка, така да иди си у банка и нека ти ги најдат по име и презиме.Иди во Стопанска прашај, можеби ти се стигнати во резервирани средства.
Т.е , можеби ќе треба да доставиш документ од каде ти потекнуваат парите и зошто ти праќаат(ова само првиот пат се прави)
15 евра од трансфер или 2% доколку префрлаш поголема сума. Други трошоци без картичка мислам нема.Здраво дечки, имам едно прашање молам за совет. Сакам да почнам да работам како фриленсер и поради тоа треба да отворам пејонир сметка, ама не сакам да порачувам картица. Колкави се трошоците за префрлање од пејонир сметката на мојата банкарска сметка? И дали има месечни или годишни трошоци за одржување на пејонир сметката?
Ви благодарам однапред
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден