mariobajram27
read-only
- 11 јули 2022
- 2
- 2
Здраво дали некој знае дали ке земат царина за производ со тежина од 20кг и дали поштарината се наплаќа ме интересираше зошто сакам да купам sim racer rig по цена од 32к од Gjirafa50.
Џирафа ДООЕЛ e македонска компанија. Така, практично ова е исто како да купуваш од локална ИТ продавница. Затоа нема царина, цената што ја гледаш на нивниот сајт е цената што ќе ја платиш.Здраво дали некој знае дали ке земат царина за производ со тежина од 20кг и дали поштарината се наплаќа ме интересираше зошто сакам да купам sim racer rig по цена од 32к од Gjirafa50.
Фала другар за одговорот. Што се однесува за sim racer rig го продадоа последниот пред некоја минута. На залиха беше 1 па се мислев да не е експонат па не го купивЏирафа ДООЕЛ e македонска компанија. Така, практично ова е исто како да купуваш од локална ИТ продавница. Затоа нема царина, цената што ја гледаш на нивниот сајт е цената што ќе ја платиш.
Во однос на поштенските трошоци, според политиката на фирмата, истите ги сноси фирмата а не купувачот. Би требало истото да важи и за погабаритни производи. За секој случај, ова потврди го директно, пиши им на chat.
во жирафа немаат експонати, сите производи се спакувани во оргинал кутии и се неотпакувани.Фала другар за одговорот. Што се однесува за sim racer rig го продадоа последниот пред некоја минута. На залиха беше 1 па се мислев да не е експонат па не го купив
Немаат салони, само онлајн продаваат, не може да биде експонат или отпакуван.Фала другар за одговорот. Што се однесува за sim racer rig го продадоа последниот пред некоја минута. На залиха беше 1 па се мислев да не е експонат па не го купив
Затоа јас секогаш си плаќам со картичка. Па ако се премислат нивни проблемМене на нарачана веќе па ми ја променија од 14.190 на 18.000.
Кога видов денес ми се сврте и одма им пишав на техникл сапорт.
Ми викаат донт вори би хепи, за тебе важи старата цена ко во фактурата.
Ај викам уште еднаш потврдете, ми викаат паша зоти, по.
Сега сум на сигурно веќе.![]()
Може ќе ти речат доплати и ни ваму ни таму.
А вака на неплатено, ако не ми го испорачаат производот со нарачаната цена можам да им кажам на ЕЛС рикверц без око да ми трепне.
Ако Жирафа не почитува цена на нарачка, зошто јас би ?
Ај да оставиме времето да покаже, да видиме што ќе се случи.
Во моментов чекам графичка карта и рам мемории каде што и на двете нарачки после 24-48 часа имам промена на цени од нарачаните, што не беше случај со 11-те нарачки пред нив.
Вкупно до сега со неиспорачаниве 2 се 13 мислам.![]()
Зошто незадоволен?Не заборавајте да ги оцените Еко Логистик![]()
Има понапред на темава. Се јавија на последниот ден од рокот да потврдат адреса и да се најават за утредента дека ќе дојдат, ги немаше. После некој ден пак се јавија и излезе дека цело време во погрешен реон за достава ја давале пратката. Кога конечно ја дале кај што треба, најавата им беше излези за минута сум кај тебеЗошто незадоволен?
Сериозно прашање, досега еднаш сум примил пратка од нив и се било океј.
Тоа е до курирот, но тоа лошо се одразува и на целиот сервис на достава.Има понапред на темава. Се јавија на последниот ден од рокот да потврдат адреса и да се најават за утредента дека ќе дојдат, ги немаше. После некој ден пак се јавија и излезе дека цело време во погрешен реон за достава ја давале пратката. Кога конечно ја дале кај што треба, најавата им беше излези за минута сум кај тебе![]()
Неделен апдејт.Неделен апдејт.
Помина уште една недела без да ме исконтактираат. Денот после цитираново мислење, им се јавив телефонски да се слушнеме, се разбравме на англиски што и како е ситуацијата, девојката ми рече дека ќе пријави за да ми дадат повратен одговор од соодветниот тим и дека ќе ми се јават или ќе ми испратат мејл.
Утре ќе ги контактирам пак, наредна недела апдејтирам повторно.
Неделен апдејт.
Помина уште една недела без да ме исконтактираат. Ги нема ни под дрво ни под камен. Изненаден сум затоа што знам како се понашаат кога треба да земаат пари. Барем сум заслужил одговор, било каков. Не само јас, секој. Ќе испаднам кловн ако им ѕвонам по трет пат и ме удрат со истиот третман.
Сепак, ова е само мое искуство, не индицирам ништо, се надевам дека вие ќе имате подобри сервисни искуства.
#StayOriginal
Sвони им на македонските броеви
провери по другите документи да не има уште некој бројТаму ѕвонам уште од старт, на страната што им е +38972236666
Ќе ѕвонам пак, ќе пишам ако има некоја промена деновиве.
Нема, секаде им е тој, проверив по фактурите што стигаат со нарачките и во документите за потврда на нарачка, истиот број им епровери по другите документи да не има уште некој број
Не е мала работа еден пиксел . Прво тебе ќе ти смета- ( не знам дали човек се навикнува на тоа) а второ да го огласиш 50% од вредноста ќе изгубиш. А не е твоја грешка - не е фер и не заслужуваш .Нема, секаде им е тој, проверив по фактурите што стигаат со нарачките и во документите за потврда на нарачка, истиот број им е.
Ќе им запнам повеќе сега, ќе им досаѓам подолго на телефон па ќе видиме што ќе испадне, ако пак игнорираат тогаш тоа е тоа. Не е страшен проблемот, еден пиксел е, ама сакав да видам како ќе тече сервисното искуство, ако бива кажете бива и да правиме нешто. Ако небива кажете дека заради 1 пиксел ништо не правиме и готово, сме завршиле, ќе си знаеме сите овде дека за 1 пиксел небива и нема да досаѓаме. Вака не знаеме на што сме ?
Од кај ти е ова? Јас кога и да сум направил нарачка немало бројче за тракинг, дури ни на страната нивна стоии „сеуште неиспратено“, а стигале работи.
Абе Крк - го збуни АрмакОд друго место е нарачано, ама дека нема тема, а тука е најактивен муабетот за Еко Логистик го пуштив тука.
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден