Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Ако не работи ќе врати пари, ако работи ќе докаже дека картата е ок.

Ако не работи - му продал на членот неисправна карта, не му дигал на телефон заради сумња дека он сам ја расипал и го терал да ја праќа пак до Скопје и да чека денови да му ги врати парите.
Не знам баш psy, единствена предност во моментот што ја има членот е што делите први три букви од никнејм...

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Неколку пати не одговарате вие највише што мудрувате на темава. Ако не работи кај мене дома, на иста конфигурација, исти FurMark тестови, што поминуваа во среда/четврток, треба ли Goran да ми ги врати парите?

Ако не работи - му продал на членот неисправна карта, не му дигал на телефон заради сумња дека он сам ја расипал и го терал да ја праќа пак до Скопје и да чека денови да му ги врати парите.
Не знам баш psy, единствена предност во моментот што ја има членот е што делите први три букви од никнејм...
Jaс продадов исправна карта, ставив и скриншоти од направени тестови. Со што докажа другиот член што рипаш толку на негова страна? И одговори ми на горното прашање. Исто како да се осигурам дека Горан не ја зезнал картата со менување волтажи и биоси ШТО И САМИОТ РЕЧЕ дека планира да ги прави.

Последна промена:

Dead Brain

hello world
19 февруари 2018
74
108

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Неколку пати не одговарате вие највише што мудрувате на темава. Ако не работи кај мене дома, на иста конфигурација, исти FurMark тестови, што поминуваа во среда/четврток, треба ли Goran да ми ги врати парите?

Jaс продадов исправна карта, ставив и скриншоти од направени тестови. Со што докажа другиот член што рипаш толку на негова страна? И одговори ми на горното прашање. Исто како да се осигурам дека Горан не ја зезнал картата со менување волтажи и биоси ШТО И САМИОТ РЕЧЕ дека планира да ги прави.

Ајде ќе пробам да ти објаснам. Картата си ја користел ти во X услови, при што не си прв сопственик и не знаеш во какви услови е користена претходно, како и дали е копана истата. Цената по која ја продаваш е нереално висока за карта од тој ранг и старост, со што автоматски повлекува дека треба да функционира истата беспрекорно.

Другиот член кажа дека ја пробал и не работи, се појави и некој негов форумски другар да го потврди истото. Можеби ја расипал он, не викам не. Ама ти немаш тоа како да го докажеш - а не сакаш да ги вратиш парите по 1 ден.

Како што кажав, паметните форумџии од целава случка ќе заклучат дека не треба да купуваат повеќе од тебе, но и од Горан. Катастрофа се справивте со ситуацијата.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Зошто не би купувале од мене? Ќе разберев да не би купувале ако се повлечев и ме снемаше. Тоа би го направил секој нормален кога добива закани и ваков пристап од купувачот. Но, еве јас 3 дена се објаснувам.

На крај според тебе праведно ќе биде само да ја дадам картичката на некој да си поигра со биоси/overclock, да ја заебе и на крај да останам и без пари и без картица.

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Дечко врати му ги парите, тој тебе картата не се брукајте по форумот. Муабетот не ти држи вода дека тој ја расипал картицата со менување на волтажата . За еден ден ? Да ја клокне и одма да ја расипе ?
Ништо не може да и наштети тоа. Освен ако не и пуштил намерно 220V па да ја спржи.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Кога продаваш толку стар и изработен дел најубаво е да кажеш "страчка нема врачка" и нема вакви проблеми.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Зошто не би купувале од мене? Ќе разберев да не би купувале ако се повлечев и ме снемаше. Тоа би го направил секој нормален кога добива закани и ваков пристап од купувачот. Но, еве јас 3 дена се објаснувам.

На крај според тебе праведно ќе биде само да ја дадам картичката на некој да си поигра со биоси/overclock, да ја заебе и на крај да останам и без пари и без картица.

Ти ја продаваш, ако си му рекол „барај ме ако има проблеми“ треба да стоиш на зборот. Форумски е тоа, еден ден има пројдено откако си му ја продал.
Заканите и односот е катастрофа, ама тоа не подразбира дека си играл со биоси/оверклок членот и ја рикнал само по себе.

Ти си продавачот, си рекол дека гарантираш (јави се ако има нешто) и ете имало нешто...

А за твојот пристап (со кабли, херци итн) нема да коментирам, не е коректна споредбата што ја правиш за картица која ќе наполни 5 години уште малце. Може рикнала сама од себе додека ја возело каргото до Битола.
Да си направел тест однапред, да се согласел купувачот дека има ризик ама ете кај тебе работи ТОП и ПРОВЕРЕНО, ќе беше друг муабет. Твоја грешка е тоа, сега очигледно ќе те кошта.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.508
Дечко врати му ги парите, тој тебе картата не се брукајте по форумот. Муабетот не ти држи вода дека тој ја расипал картицата со менување на волтажата . За еден ден ? Да ја клокне и одма да ја расипе ?
Ништо не може да и наштети тоа. Освен ако не и пуштил намерно 220V па да ја спржи.
Може да ми дадеш твоја карта, и да ти ја вратам не за 1 ден, него за 1 саат подрасипана. Гарантирам нема да ја паднам, или мавам. Само малку или малку повеќе ќе си поиграм со напони и биоси. Може?

Sent from my Телефон using Tapatalk

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Да си направел тест однапред, да се согласел купувачот дека има ризик ама ете кај тебе работи ТОП и ПРОВЕРЕНО, ќе беше друг муабет. Твоја грешка е тоа, сега очигледно ќе те кошта.
Па ова и се случи. Му направив тест од FurMark и од игра, му кажав на што сетинзи сум јас, му пратив резултати, се согласи, му ја пратив картата.

1644172096902.png
За волја на вистината, вториот скиншот не ми се пратил што го постирав на темава.

Screenshot_7.png

Еве timestamp од истиот:
1644172165787.png

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Па ова и се случи. Му направив тест од FurMark и од игра, му кажав на што сетинзи сум јас, му пратив резултати, се согласи, му ја пратив картата.

Погледнете го атачментот 109654
За волја на вистината, вториот скиншот не ми се пратил што го постирав на темава.

Погледнете го атачментот 109655

Еве timestamp од истиот:
Погледнете го атачментот 109656

Не разбирам што сакаш да кажеш - дека графичката работи и он лаже или графичката не работи и он ја расипал?

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Многу dick move, да тврдиш овде дека графичката е купена расипана, со мајки шајки и закани, и да сакаш да ја увалиш свесно на некој трет па макар не бил од форумов.
Во секој случај, независно од исходот на случајов, па макар испадне дека бил во право овој Горан, јас не бил купувал/соработувал со него.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Ќе исколе некој друг Горанчо, ќе плаче и тој.

А веќе има скриншот од фурмарк :devilish:
Мислењето е автоматски споено:

Многу dick move, да тврдиш овде дека графичката е купена расипана, со мајки шајки и закани, и да сакаш да ја увалиш свено на некој трет па макар не бил од форумов.
Во секој случај, независно од исходот на случајов, па макар испадне дека бил во право овој Горан, јас не бил купувал/соработувал со него.

Прав фраер ќе ја продаде и после ќе го даде бројот на @Psycore во стил „овој ми ја продаде мене види со него“. :ROFLMAO:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
neka si ja zemi i neka mi gi vrati parite

neka mi gi vrati parite i neka tuzi poslem

so sakate poke da vi objasnam neka mi gi vrati parite

neka mi gi vrati parite i neka tuzi kaj na kur saka neka odi kako mi e krenata nervata dostate

da mu ja vratam cesno posteno i da mi gi vrati parite

znaci vratimi gi parite i ne mi dokazuvaj poveke

so ima vrska gojdo i goran cesno posteno kako so si rece vratimi gi parite

togas zemi si ja nazad i vrati mi gi parite ne si igraj so mene
Парите го расипуваат човекот...

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Се слушнавме со @Goran27, се надевам дека ќе ја прати каритчката(пред да ја продаде) за да ја дијагностицираме.

НЕ САКАМ да заземам страна ниту да учествувам во било каков спор поради должничко-доверителските односи на други лица.
Не превземам никаква одговорност во врска со било што поврзано со графичката картичка или членовите кои се во спор.
Се понудив да направам бесплатна дијагностика се со цел зачувување на меѓучленските односи и добробит на форумов.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Многу кажавте gOJDO, да ја тестирал и ако не чинела, Psycore да врати пари.

А што ако чини кај Кире и нема проблем? А Горан не ја сака назад?

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Аууу и втора сезона излегла веќе, уште нњ завршена првата.
Купи - продај уште не купено.... Бра во!

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Ја само заради простатилукот со заканите дека ќе му дошол дома би го банирал за навек,без разлика кој е крив/прав при зделката.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно