Јас знам дека по препорака на некои електричари, ги изоставуваат фрижидерот или длабоко. Од причина што ако не си нешто дома и падне склопката, отиде храната во фрижидерот. А реално струја од фрижидер нема да те фати за да ти треба фид заштита.Добра е идејава нахнадно да се стави ФИД. Е сега кои уреди да одат преку ФИД или само бојлер? Знам дека некои неможеше така да се користат. Исто како се мери заземјувањето дали е ок за да е вгради ФИД?
Веќе неколку години имаме Ariston.Планирам да купам нов бојлер, размислувам помеѓу леов и аристон 80литарски.Но може и некоја друга марка ARISTON LYDOS ECO 80 V 2K EU ili Боилер LEOV 80L-R Мислење?
Веќе неколку години имаме Ariston.
Одличен е, брзо загрева и нема мака до сега. Кога би купувал пак би земал исти
Меѓу Leov и Ariston се одбира Ting со 20 години гаранција.Планирам да купам нов бојлер, размислувам помеѓу леов и аристон 80литарски.Но може и некоја друга марка ARISTON LYDOS ECO 80 V 2K EU ili Боилер LEOV 80L-R Мислење?
Иди во Фриго шоп во автокоманда, имаат тинг (20 години гаранција), металац (10 години гаранција), аристон, леов итн. Цените им се пореални а и гаранцијата исто така, плус се многу подостапни во случај на проблем отколку нептун, сетек и останати фирми. Јас набавував ниско монтажен (за под мијалник) пред неполн месец, и доста реален муабет сврте продавачот а тоа е дека најисплатливо е да се земе леов и да се тера пар години и да се фрли и да се набави нов (со оглед на ниските цените). Инаку лично за мене зедов Металац ( српска фирма ) и е одличен, само треба да си ја регулираш температурата соодветно за да не ти фаќа бигор.Планирам да купам нов бојлер, размислувам помеѓу леов и аристон 80литарски.Но може и некоја друга марка ARISTON LYDOS ECO 80 V 2K EU ili Боилер LEOV 80L-R Мислење?
+1Ting Inox и раат ќе си бидеш.
леов во поглед на казан се катастрофа, дупка до дупка.Сите се добри додека не дојде момент за чистење или промена на греач. Некои модели имаат греачи што чинат половина од самиот бојлер.
Јас се навикнав на мојот Леов. Секоја втора година го чистам, еден час работа. Греач комплет со фланша и дихтунг е 500 денари. Ќе го сменам само кога ќе попушти казанот...
Испратено од Mi A1 преку IT.mk форум апликација
16 години (беше со станот кога се вселивме), и се уште не протекол...леов во поглед на казан се катастрофа, дупка до дупка.
Јас се навикнав на мојот Леов. Секоја втора година го чистам, еден час работа. Греач комплет со фланша и дихтунг е 500 денари. Ќе го сменам само кога ќе попушти казанот...
Не бе друже, не е ништо посебно проблематично. Инжињерите на Леов во момент на невообичаено едноставна креативност решиле да употребат обични 10-ки штрафови со мутери кои целосно се вадат, и по желба може да се заменат доколку се изеде навој или слично. Само ги стегаш наизменично за да примениш рамномерна сила на фланшата.Ако немаш гедоре тури му + 1 саат екстра. Одштрафувањето е лесно, ама мислам дека заштрафувањето е доста попипава работа.![]()
Ting inox montiran 2011- 120L so 2 izmenuvaci za solarno i parno se koristi samo edniot izmenuvac na 2 paneli od po 2kvadrati od solarnoto zaedno so wiloo pumpa, vo plan naprolet uste eden Ting inox 80L na 2ri sprat i uste eden panel,za solarno...Само Тинг друже! Сега имаат и смарт опција нивните бојлери. 20 години гаранција на казан. 4 години користам , никаков проблем до сега сум немал.. Екстра изолација имаат, кај мене стои на таван, 6-7 часа стои топла водата во сред зима.
Испратено од ONEPLUS A6003 преку IT.mk форум апликација
Кај мене е Горење бојлер, 3 години е стар, сега порачав анода од сервисот Горење да си ја сменам.И ariston so inox казан се ок, имаат вифи мифи ама се 25к, тинг е 10к. Најефтин е во нептун.
И многу МНООГУУ битна работа за секој бољер, магнезиумова анода со неа и од плех да е казанот немат гајле.
Само греачите од тинг идат со неа, сите други се без неа. МОРА да се монтира, во спротивно ќе скапе казано. Се мења на 3-4 години и е неверојатно 200 денари, едино место кај што најдов е овде, а кој од кај ќе земи ми е сеедно...
Комбиниран за парно и соларно или обичен?
ДЕФИНИТИВНО и јас сум Ting,Меѓу Leov и Ariston се одбира Ting со 20 години гаранција.
Inox electrical heater
Со 25mm пур-пена изолација а не со стаклена волна како кај Leov па да ти се лади во 3-4 саати.
Плус, литражата ја пресметуваат на внатрешниот казан така да и на ова треба да обратиш внимание.
Електричниот дел како греач, термостат не се вечни кај ниеден.
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден