Најдобро да отвориш во таа валута, во која ќе примаш. Пример: Доколку отвориш USD, а ќе примаш во евра, ќе губиш процент при конверизија.Дечки кога креирате акаунт, има ли врска дали да внесам дека сакам да ги добивам во USD или EUR?
си вадиш картица во која валута сакаш, можеш и повеќе, не треба да ти мења што ќе внесеш .. ја иам 5 валути сметки пример .. usd, eur, gbp, jpn i cad, а две картици еур и усд.Дечки кога креирате акаунт, има ли врска дали да внесам дека сакам да ги добивам во USD или EUR?
Исто и со трансакциската сметка, SWIFT од моја сметка не знам, а за IBAN претпоставувам дека е нашата трансакциска или грешам?
Можам да бирам и на страната, не сум многу запознаен со валутиве, дифолт е долар.Најдобро да отвориш во таа валута, во која ќе примаш. Пример: Доколку отвориш USD, а ќе примаш во евра, ќе губиш процент при конверизија.
Примарната сметка ми е во тутунска, а исто имам денарска и во Уни.си вадиш картица во која валута сакаш, можеш и повеќе, не треба да ти мења што ќе внесеш .. ја иам 5 валути сметки пример .. usd, eur, gbp, jpn i cad, а две картици еур и усд.
за свифт и ибан во банката твоја ќс си прашаш, еден код е свифт на банката, а ибан ти е твојата сметка трансакциска со одреден префикс (зависи која банка)
не знам дали треба нешто услоби .. ама еве ти викам ја моментално има тие 5 валути ко опции за примање пари, без да барам да ми отвараат, само картица бираш сам која сакаш да земеш, одкако ќе примиш пари таа валута.Можам да бирам и на страната, не сум многу запознаен со валутиве, дифолт е долар.
Знам дека доларот повеќе флуктуира од еврото (или барем таа слика ми се има направено поради долар/денари и евро/денари).
Примарната сметка ми е во тутунска, а исто имам денарска и во Уни.
Претпоставувам дека ке треба да отворам девизна во таа валута што ќе ја примам?
Дали воопшто ќе ги гледа УЈП тие пари ако извадам пајонир картица?
каде може да се види тоа, се утепав барајки, порано од скрил префрлав на пејнер ( еу во еу ) ама сега баш отидов на акаутот и не можев да видам која ми е сметкатавчера пуштив мала сума чисто како тест, денеска ги подигнав со истата картичка, значи сѐ средиле..
во исто време и јас добив нова сметка во ситибенк
ти благодарам, кај мене е сеуште Wirecard Bank AG
На банкоматите во ПроКредит банка има можност за повлекување евра. Дали некој се има обидено да подигни и дали ПроКредит зема плус некоја провизија?
Имав пишано некаде низ темава (или некоја друга слична) за ПроКредит.никој не проба ?![]()
никој не проба ?![]()
Ти стигна мејл со потврда дека е испратена? Ако е така ќе ти стигне не бери гајле, ама околу 1ви септември по моја претпоставка. А пред 17ти август не чекај воопшто.Има ли некој порачано нова картичка во последниве 2 месеци и дали му стигнала на време, зборам за регулар маил не ДХЛ?
Нарачав нова картица и беше пратена на 1ви Јули (баш во периодот кога беа замрзнати сите картички), краен рок за достава е 17ти Август, и никакво инфо досега.
Ти стигна мејл со потврда дека е испратена? Ако е така ќе ти стигне не бери гајле, ама околу 1ви септември по моја претпоставка. А пред 17ти август не чекај воопшто.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Ќе бидам искрен, немам време да листам по темава, сакам од по искусните некој што ќе се нафати да ми објани по телефон или на вајбер како нај брзо да извадам картичка. Ќе си платам колку треба.
Испратено од Redmi Note 8T преку IT.mk форум апликација
Нема брзо/најбрзо, тоа само за бугарски пасош
- Правиш акаунт.
- Порачуваш картичка.
- Чекаш да стигне.
![]()
На Бугарски документи ќе биде извадена. Незнам дали се плаќа данок на извадените пари во еу држава? Знам едно време читав дека треба да ставиш пари па за да можеш да извадиш картичка, знам дека имаше некоја процедура но сега незнам како стојат работите и затоа сакам некој да ми објасни. Ако е толку лено како што напиша и без некој процедури ќе извадам.))
Испратено од Redmi Note 8T преку IT.mk форум апликација
Дали има некој од МАЈКА роден да ми заврши една работа. Направив акаунд но ми бара 30долари за да можам да нарачам картичка. Дали ќе сака некој да ми испрати 30долари на сметката за да можам да ја нарачам картичката, ќе му ги вратам парите на наша сметка и тоа веднаш.![]()
Еве.Зошто 30 ти бара? Последно читав дека $10 ќе чини
Ќе почекам некој ден да видам дали ќе биде.Погледнете го атачментот 90113
изгледа ова те зафркава.
Пробај да си направиш уплата со кредитна картичка, ама тоа може да потрае ден, два
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден