Што треба да проверам со серискиот број?Серискиот број провери го и то е то
Што треба да проверам со серискиот број?Серискиот број провери го и то е то
Јас купив се2. Пред тоа имав нокиа 7 плус и сум задоволен, да помал е ама е ненормално брз, а и батеријата не е лоша, денеска ми е прво празнење имам уште 73% ,а 2 часа сот. Без игри нормално не гејмамЗдраво на сите. Ми треба совет од Вас за купување нов Iphone. Во игра се само новиот SE 2020 пошто навикнат сум на Home button, досега користев 7+ но никако неможам да се навикнам на големината пошто порано имав 5, 5s и 6s. Еден другар донел од Германија Iphone 8 и го дава за 300 евра нов неотпакуван со интернационална гаранција. Моето прашање е дали да скратам на трошоци и да го земам 8-ката или да соберам уште некој денар за SE? Која би била подобра опција. Инаку сум просечен корисник и не ми се толку битни камера, резолуција на екран и сите други работи по кои се споредуваат телефоните. Благодрам однапред.
Sent from my iPhone using Tapatalk
SE 2020 е секако подобар избор од 8, поентата ми беше дали заштедата од 200 евра со купување на 8-ка е добар избор или за кратко време со Update-и на software нема да стане бавен и да ја троши брзо батеријата и пак да треба да искеширам 500 евра за SEЈас купив се2. Пред тоа имав нокиа 7 плус и сум задоволен, да помал е ама е ненормално брз, а и батеријата не е лоша, денеска ми е прво празнење имам уште 73% ,а 2 часа сот. Без игри нормално не гејмам
За да се смени camera lens(стаклото на камерата) мора ли да се отвара телефонот?
SE 2020 е секако подобар избор од 8, поентата ми беше дали заштедата од 200 евра со купување на 8-ка е добар избор или за кратко време со Update-и на software нема да стане бавен и да ја троши брзо батеријата и пак да треба да искеширам 500 евра за SE![]()
Не сум некој што често менува телефони, така да сакам да издржи што е можно повеќе, а Android не доаѓа во предвид, така да и 2 години да знам дека ќе издржи за мене е суперАко планираш да го користиш подолго (3+ години) би рекол подобро iPhone SE да земеш...
Се јавив на неколку места ми викаат мора. Каде да го носам?Не мора.
Се јавив на неколку места ми викаат мора. Каде да го носам?
8 плусКој модел точно ?
Мала информираност + името = профит.
Не бе друже, никој не кажа дека тој е најдобар, графата е чисто информативна да се види како стојат работите.Мхм, ок. Е сега едно прашање, дали сакаш да кажеш дека моделот кој е најпродаван, е најдобар или? те молам биди малце појасен, бидејќи за сите други кои се реални, самата графа те демантира XD
Не бе друже, никој не кажа дека тој е најдобар, графата е чисто информативна да се види како стојат работите.
И јас како тебе имам сменето многу телефони и знам прос и конс на двете страни.
Коментарот беше наменет за тие што само го хејтаат ајфонот, а го немат фатено во рака. Ги има милион во темава, а не гледам ни близу толку низ темите за андроид телефони од епл фанбојс.
Јас лично имам неутрално мислење за apple.Не бе друже, никој не кажа дека тој е најдобар, графата е чисто информативна да се види како стојат работите.
И јас како тебе имам сменето многу телефони и знам прос и конс на двете страни.
Коментарот беше наменет за тие што само го хејтаат ајфонот, а го немат фатено во рака. Ги има милион во темава, а не гледам ни близу толку низ темите за андроид телефони од епл фанбојс.
Како се пишува знак на тестатурата на иос со долго задржување на пример ќе задржам врз Ѕ буквата и ќе се напише #?Јас лично имам неутрално мислење за apple.
Pros:
Ги почитувам професионалци што се во нивниот екосистем што работат со филмографија, графика итн.
Прост пример монитор на apple има одлична осветленост и боите се подобри од обичен монитор. Кабли и квалитет на опремата е одлична.
За 700Е iphone11 е одличен флагшип за камера/батерија = главни атрибути на телефон.
За видеа снимање се меѓу најдобрите со генерации. Секој што знае да користи смартфон е активен на социјални мрежи сака да се снима.
Facetime: добро оптимизиран сервис за видео комуникација.
Генерално добра синхронизација лаптоп/телефон/таблет.
Таблетите им се меѓу најдобрите ако не и најдобри.
Cons:
Кај low end, спори полначи од 5W (најсигурни пошто не греат и не се гломазни = елегантни).
Слаба меморија на флагшипи.
Фалат тракатанци: џек за слушалки, инфраред, усб - ц, слот за меморија, 120Hz display, always on display, итн.
Кабли и галантерија ужас скапи и не доволно квалитетни за парите (за телефони).
Лоша оптимизација со андроид и виндоус (нови формати на фајлови пред предходна најава)
IOS знае да изнервира кога за небаре прости работи на андроид, ама е постабилен на долги стази.
Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација
Ама зошто и би се замарале? Зошто би се замарале и Андроид фанови да хејтаат континуирано iOS?
Денес пишува некој дека Apple е само маркетинг и заработува од прост народ што не се разбира, а утре иде и купува маица и патики од Timberland.![]()
Најверојатно затоа што за разлика од порано кога IOS беше супериорен, сега е на еднакво ниво па дури и би рекол полош? ова е од моето скорешно искуство со иПхоне 11, ако не се лажам 3 апдејти го имав, и не видов во трите некое посебно подобрување, имав масовен reload на апликации и голем дрејн на мирување на уредот, дури и во активна употреба камерата трошеше многу.
Иначе иПхоне е одличен уред од хардверски аспект, комплетен е со исклучок на ноч и 4GB рам....ок да не заборавам и 5W почнач![]()
Си немал таблет и лаптоп. На тој полнач има Fast charge со 2.1А и е од прилика x3 пати побрзо. Сепак ни близу до 40W што ги имам на хуавеитоНајверојатно затоа што за разлика од порано кога IOS беше супериорен, сега е на еднакво ниво па дури и би рекол полош? ова е од моето скорешно искуство со иПхоне 11, ако не се лажам 3 апдејти го имав, и не видов во трите некое посебно подобрување, имав масовен reload на апликации и голем дрејн на мирување на уредот, дури и во активна употреба камерата трошеше многу.
Иначе иПхоне е одличен уред од хардверски аспект, комплетен е со исклучок на ноч и 4GB рам....ок да не заборавам и 5W почнач![]()
Да точно ова, но не можам да го најдам дури и на 3рд парти тестатури. Ептен е не практично да пребарувам знаци како - _:;#@& низ менијата на тестатурата.Членот бара солуција за знаци.
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден